Мехлем "Вишневски" от мишки и плъхове!

11.07.2019 Болести и вредители

Често срещан проблем за жителите на частни домове и собствениците на изби е внезапната поява на мишки или плъхове, което е особено опасно. Понякога, за да се справите с тях, трябва да вземете нестандартни мерки. Един от тях е елиминирането с помощта на маз на Вишневски.

Какво е опасно гризачи

Независимо къде са се появили мишките и плъховете и в какво количество, те причиняват редица опасности с появата си:

 • повреда на предмети, мебели, книги и дрехи;
 • повреди по овощните дървета в градината;
 • агресивно поведение във връзка с малки животни - пилета, прасенца или зайци;
 • прехвърляне на опасни заболявания и инфекции.

Последната точка е най-сериозната. Тъй като гризачът може да взаимодейства с много лични вещи или храна на човек, има голяма вероятност той да се зарази от заболявания като туберкулоза, треска, дифтерия и други. Някои от тях могат да бъдат фатални.

Важно!
Започнете да се отървете от вредителите веднага след като ги намерите. След като ги елиминирате, направете пълна дезинфекция на помещението, изхвърлете онези храни, които са били на открита повърхност и всички развалени от тях неща.

Използването на мехлем Вишневски

Не винаги под ръка е капан за гризачи или завършен продукт. В този случай методите на "баба" ще дойдат в полза. Едно от народните средства за елиминиране на плъхове и мишки е мехлемът Вишневски. Принципът на работа се основава на факта, че създава неприятна миризма, която отблъсква вредителите и ги кара да бягат от помещенията. Има няколко начина да го използвате:

 1. Намажете щедро с плат или памучна вата. Разпръснете ги на местата, където се виждаха гризачи.
 2. Изстискайте няколко капки по периметъра на стаята или мазето.
 3. Мазът се разрежда с вода, така че да се получи течен разтвор. Измийте ги на пода. Този метод е ефективен за премахване на вредители в гараж, склад и други нежилищни помещения.
 4. Създайте стръв. Поставете храната на едно и също място в продължение на няколко дни, след което разпределете малко количество от лекарството на същото място.

Ако искате да защитите стайно растение от плъхове или мишки от повреда, при засаждане или пресаждане смажете долната част на луковицата с капка маз на Вишневски и се задълбочете в земята. За растителните култури е безобидно, но гризачите определено плашат.

Предпазни мерки за безопасност

Може да се интересувате от:

За да сте сигурни, че ефектът от борбата с вредителите е положителен и безопасен, прочетете няколко съвета преди обработката:

 • след елиминиране на плъхове или мишки бетонирайте техните бразди, за да предотвратите появата на нови вредители на това място;
 • не позволявайте мехлемът да бъде на открити места за деца, ако плъховете са навити в жилището на частна къща, след това временно се преместете в друга стая или извършете обработка на недостъпно за тях място;
 • Защитете кожата си с ръкавици, за да избегнете възможността от алергична реакция;
 • не се препоръчва да се отровят гризачи в такива изображения на бременни жени и хора с някакви респираторни заболявания поради специфичната миризма.

Ако сте успели да се отървете от плъхове и мишки, след това незабавно проветрете стаята и извършете пълна дезинфекция, за да премахнете миризмата на маз на Вишневски и да предотвратите разпространението на инфекция. Отсега нататък се старайте да не оставяте храна на открити места и затворете всички пространства в къщата или нежилищните помещения, за да не се появят отново.

Публикувано от

офлайн 4 седмици
въплъщение 0
Логото на уебсайта Tomathouse.com. Съвети за градинари
Коментари към статията: 1
 1. въплъщение

  Юджийн

  Опитах много неща, но въпреки това се спрях на отровата, само тя помогна да се отърва от мишките. Използва се "Rodent.Net", ефективен инструмент

  0
  отговор

Прочетете също

Градински инструменти