меню

Съвети 7.06.2019

Оригинални занаяти, изработени от тухла за даване

След строителството има не само приятно усещане от успешната работа, но и планина от строителни материали. Всеки е запознат със ситуацията, когато блок от тухли няма къде да се сложи и той просто заема място в двора, разваляйки общия външен вид. Много по-добър вариант е да се превърнат строителните материали в интересни елементи от външния декор. Така вилата ще стане по-интересна и красива, а частният двор ще бъде стилен. Следващият подбор ще даде вдъхновение и ще предложи няколко идеи.

мангал

Озеленяване на района близо до къщата е не само приятно, красиво, но и полезно. С помощта на няколко тухли, можете да направите много практична конструкция, например, мангал. Това няма да отнеме много време, за да го създадете, и надеждно устройство за пържене на месо и зеленчуци ще дойде по-удобно, докато си почивате с приятели. В допълнение, можете да изложи всеки дизайн: мулти-етажна с мрежа или класически дълъг барбекю скара.

вал

Ако останат много строителни материали и районът е доста голям, можете да си позволите да построите беседка. Тя ще позволи да прекарват времето си на чист въздух, без да се притеснявате за промени във времето. Има много възможности за проектиране на къщата. Тя може да бъде затворена или отворена, кръгла или квадратна, с вградени пейки или празна вътре.

Тук трябва да се съсредоточите върху собствения си вкус и количеството налични материали.

Многостепенна спирална цветна леха

Квадратна кутия за цветя - прекалено скучна. А цветна леха под формата на спирала с кота ще бъде много по-интересно. На пръв поглед само един майстор може да изгради това. Но в действителност - това е чудесен начин да се научите как да работите с тухли, защото хакерът не трябва да бъде много силен, а неточните шевове могат да бъдат покрити с катерачни растения.

свещник

Интериорът на селска къща или веранда може да бъде украсен с интересен свещник. За да направите това, пробийте две дупки в тухлата, без да направите проходен отвор. На това място поставете малка свещ с приятен аромат.

Един прост продукт ще направи всяка стая уютна и стилна.

Можете също да поставите малко растение в една от дупките, като например сочни.

Градинска арка

Собствениците на огромни вили могат да превърнат своя обект в приказна градина или парк. Декоративни растения, внимателно подбрани цветя и арки ще спомогнат за създаването на магическа атмосфера. Те могат да имат стандартна форма или оригинален вид на спирала. Възможно е също така да се добавят тухлени зидове с ковани елементи и зелени площи. При избора на стил е необходимо да се вземе предвид цялостният дизайн на ландшафта и екстериора на къщата.

водопад

Шумът от вода ще превърне къщата в райско място, където да се отпуснете, да успокоите мислите си и да отпуснете нервите си. Този лукс може да се предостави дори и само с 5 хектара земя. В края на краищата, не е необходимо да се изгради истински водопад: за украса на градина, ще бъде достатъчно, за да се изгради височина до един метър.

Важно е да се направи възможно най-естествено използване на стари тухли, камъни и бръшлян.

Цветна градина

Когато останат няколко тухли, не трябва да ги изхвърляте. Материалът може да бъде отлична причина да се направи територията по-цветна, забавна и естествена с помощта на цветя. Дори начинаещ майстор може да покаже своето въображение тук при избора на формата, височината и местоположението на цветната градина. Тухлите трябва да бъдат фиксирани с цимент или просто сгънати. Също така си струва да експериментирате с покритие с ясен лак или ярка боя.

Фидер за птици

Любителите на природата не трябва да се ограничават до къщичка за птици на дърво. От остатъците от строителни материали можете да направите красив полив за птици. Такъв контейнер с прясна вода ще привлече много птици в горещ ден. И пеенето им по-добре от всяка музика ще създаде страхотна атмосфера в градината. Комбинацията от избелена тухла, декоративни елементи и цъфтящи растения ще изглеждат грациозни.

Фигура следа

Този практичен декор е подходящ за тези, които имат на склад достатъчно количество много силен строителен материал, който е устойчив на стрес, влага и ниска температура. Можете да превърнете пистата в ярка червена пътека или да направите красива рамка за многоцветни чакъл. Малкият размер на тухла ще ви позволи да направите вълнообразна форма на настилката с плавни извивки.

Тези занаяти - само малка част от многото възможности за декориране на градината. Необходимо е да се оцени площта, да се отчетат характеристиките на обекта и да се покаже въображение, за да се превърне купчина тухли в произведение на изкуството.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания