меню

рецепти 4.02.2019

Задушено зеле с гъби

зеле с гъби

Задушаването от зеле е много лесно и лесно. Ако никога не сте готвили такова ястие, тогава нашата рецепта ще ви помогне да го приготвите вкусно. Пригответе задушено зеле с гъби, което е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Дори в публикацията ви е необходима тази рецепта. След като купите всички необходими продукти, пристъпете към готвене с нас. Вижте вкусна рецепта със снимки.

съставки:

  • бяло зеле - 300 грама;
  • гъби (печурки) - 250 грама;
  • лук - 1 бр.
  • малък морков - 1 бр.
  • растително масло - 30 грама;
  • сол, черен пипер - на вкус.

Как да се готви зеле яхния с гъби

Гъбите се измиват и се нарязват на средни ленти. Най-често можете да си купите шампиони на пазара, така че те са най-лесни за употреба за рецептата. Гъбите се поставят в тигана и се запържват. Масло използвайте малко, оставете повече за зеле и зеленчуци. При печене гъби могат да бъдат осолени и пипер. Средно, шампиони печени 10-12 минути.

запържваме гъби

Зелето се нарязва с нож в средно дебели ивици. За да гасят зелето, най-добре се нарязва на ръка, тъй като комбайнът или шредерът може да го нарежете много фино, а зелето ще бъде меко на тиган. Задушеното зеле не трябва да се сварява меко в процеса на задушаване.

рязано зеле

Също така за рецептата ще са необходими зеленчуци: лук и моркови. Смелете ги по желание, но най-добре е да се рушат лука на кубчета, а морковът да се разтрива върху обикновен голям ренде. Лукът и морковите ще придадат допълнителен вкус и сладост на задушеното зеле.

Нарежете морковите и лука

Сгънете зелето на нов тиган и запържете за кратко време. След няколко минути се налива лукът и морковите и продължават да се пържат всички смесени няколко пъти. Когато зеленчуците са отпуснати, наливайте подправки на вкус. Като цяло, запържваме зеле за 5-7 минути.

яхнете в тиган

Разбъркайте зелето с гъби и оставете да къкри под капака още 10 минути, можете да добавите малко вода.

добавете гъби

Вкус на задушено зеле, ако е готов, след това извадете тенджерата от печката.

задушено зеле с гъби

Насладете се на храната си!

зеле с гъби задушено зеле с гъби

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
зеле с гъбизеле с гъби

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания