меню

Доматените сортове със снимки и описания 19.11.2017

Най-добрите сортове домати за открит терен

Задаване на въпроса: „Кои сортове домати са най-плодотворни за открит терен?” Необходимо е да се изясни фактът, че съществуват различни форми, подборът на които е от значение.

Нискоразмерни сортове

Изборът на най-добрите сортове домати за открит терен от маломерни, трябва да се разбере, че едно малко растение с височина 40-50 см не може да произведе търговска форма, че вегетативната форма ще даде под 2 метра.

Сред най-плодотворните са следните:

"Адмиралтейството"

Салата домат от ранно узряване. Тя има склонност да поставя първата купчина над 5-6 листа. Формата на плода е плоска, плодът е гъст, гладък, много месест. Дръжката има зелено, не изчезващо място. Домат до 200 гр. Вкусът е много добър, захарното съдържание е до 3%. Производителност до 9 кг с m2, Плодовете узряват по приятелски начин

"F1 дебют"

Маруля, рано, плосък кръг, показва слаб ластик. Плодовете са със средна плътност. Гнездо в домат 6-8. Тегло в рамките на 230-230 гр. Оценката на дегустацията е добра и отлична. Производителност до 10 кг от метър. Сортът е устойчив на фузариум.

 

 

"Търговец F1"

Сортът произвежда плодове с тегло до 250 г и изисква опори и жартиери, а на някои места и форми.

Растението има красив храст с голяма листа с характерен вид доматен. Плодовете са равни, средни по плътност, гладки. Зелено петно ​​е налице дори в зряло състояние. Зрелите плодове са червени. Домати гнезда 4-6. По вкус

Резултат "добре". Производителност до 9 кг от квадратен метър. Растението е много устойчиво на вертикализиране и фузариум.

"Simone F1"

Плоскоокругли, леко оребрени плодове ще ви зарадва с невероятен вкус. Много плътен домат никога няма да си позволи да се напука. При пълна зрялост плодът е червен с повече от 4 гнезда. Теглото варира между 240-280 г. Сортът има завидна устойчивост на гъбично увяхване.

Прочетете също: Сортове на домати сибирска селекция със снимки и описания

 

Краснодон F1

Растението е в средата на сезона, салата с кръгли, плътни и леко нагънати плодове. Пълнозърнестите плодове са с червен цвят с 4-6 гнезда и с тегло около 240 гр. Дори и гурмето ще хареса отличния вкус. Сортът е много устойчив на вируса на тютюневата мозайка и гъбичното увяхване.

 

"Sungari F1"

Препоръчва се за отглеждане във всички региони. Въпреки че растението е силно, за него е много трудно да задържи огромна реколта с големи домати, с тегло до 250 грама, затова изисква подвръзки, формации и опори. Рано плодните ще ви позволи да се насладите на отличния вкус на закръглени красиви, гладки плодове, с много гъста текстура. Червените плодове са напълно лишени от бели петна по стъблото. Когато нарязани се вижда повече от 6 гнезда. Сортът е достатъчно устойчив на класически болести на доматите.

"Три мечки F1"

Всички региони могат да си позволят да отглеждат този домат. Без жартиери и крака клоните ще се счупят под тежестта на плодовете в 250-260 грама.Растението скоро ще се наслади на реколтата от кръгли, леко оребрени, плътни маруля домати с богат червен цвят. Доматът има много голям лист, характерен за сорта. Когато режете, можете да преброите 6 гнезда, понякога повече. По отношение на вкуса този домат може да се припише на най-доброто.

"Годишнина F1"

Домат за вкусна, ранна салата. Формата на доматите е плоска кръгла, чувства се доста твърда на допир, леко оребрена. Гнездата могат да варират от 4 до 6. Теглото на доматите е между 180-220 г. Резистентността на сорта към комплекса от заболявания е много висока дори и в лоши години, никога не е засегната от върха на гниене.

 

Големи плодове

"Алсу"

Този домат е абсолютно неспособен да държи плода без жартиера. Тегло в повече от 300 g за нормата. Рано и маруля той завинаги ще остане жител на вашите легла в градината. Плодът има слаби ръбове върху плоско кръгло "тяло". Самият домат не е много гъст, което се отразява в невъзможността му за дълготраен транспорт. Незрелият плод има ясно изразено зелено петно ​​на стъблото, в зрял плод, мястото изчезва, а самият домат става червен. Доматът има 6 гнезда и тежи до 310 г. Дегустационната комисия е оценила "добро".

"Ивангоу Ф1"

Ранен сорт салата. Ако харесвате розови, големи, леко оребрени домати с отличен вкус, тогава доматът е за вас. Получавайки тегло до 350 g, плодът става плоско-закръглен, а добивът на сорта е до 130 kg / ha.

Вижте също:Кои са най-продуктивните и закърнели семена от домати?

 "Бабай Ф1"

Домат отличен вкус. Маруля и рано, той бързо ви позволява да се насладите на техните плодове, чието тегло е в рамките на 250 г. Вегетативната форма се развива според класическия тип доматен. Добивът на растението е в рамките на 10 kg / m2.

Сортът е достатъчно устойчив на болести.

 

"Малина F1 вино"

Растението няма да може да се справи без образуване, подвеси и подпори. Плодовете са много тежки и достигат тегло 350 гр. Разнообразие от салати от ранно узряло с тъмнозелена средна зеленина. Доматите имат закръглена форма, гладка и равна, средна плътност, без петно. Зрелият плод има равномерен цвят на малина. Отличният вкус и високите добиви превръщат зеленчукопроизводителите в растение домати отново и отново.

"Добре свършен търговец"

Това е разнообразие за любителите на доматите гиганти. Теглото на средния плод е около 400 г. Червено, огромно, кръгло, със слаби ребра, плодовете със средна плътност имат до 6 гнезда. Създавайки клас, Агрофирма Аелита е инвестирала всички умения, а младото обещаващо разнообразие вече печели сърцата на градинарите.

 

Жълти плодове

От най-продуктивните сортове домати с жълти плодове, можете да разгледате следното:

"Огнена птица F1"

Листата от този ранен салата са средни по размер, сравнително тъмнозелени, съцветия от междинен тип и започват да лежат над 6-7 листа, а след това след 1-2. Плодовете са гладки, равномерни, плоски кръгли. Зрели плодове от портокал, богат цвят с отличен вкус и дълъг послевкус. Само 4 гнезда, семената са разположени директно в пулпа. Плодовете имат тегло от порядъка на 135-145 г, а високото съдържание на бета-каратина ги прави диетични. Доматът е много устойчив на студ и печели влюбените си в северните райони.

"Скъпа сърце"

Скъпоценното сърце напълно съответства на името. Плодът има сърцевиден, оранжев цвят. Средното тегло е около 150 гр. Кожата е гладка, приятна, а доматът е със средна плътност и има до 6 гнезда. Отличен добив от много вкусни, мед домати ви позволява да останете любимите на много градинари.

 

Оранжева борба F1

Кръгъл, портокалов домат узрява рано и е подходящ както за салати, така и за консервиране на цели плодове, въпреки че плодовете, чието тегло рядко достига до 200 грама, трудно могат да пълзят в буркана. Сортът е много устойчив на високи температури и гъбички. Вкусът на доматите е добър, а високата преносимост ви позволява да я транспортирате на дълги разстояния.

 

Високи сортове

Най-плодородните сортове домати за открит терен са тези, които ви позволяват да запълните кофите и да ви изненадат с вкуса си в обработена форма, можете да си представите следните разновидности:

дребноплодни

"Алекс"

Среден сезон закърнели, със средна листа, а самата листа със слабо вълнение. Доматите от този сорт понякога се появяват на храст с "нос", а понякога и гладки. Зрелите плодове са оранжеви, с тегло от 50 до 80 г. Доходността на суровините е в рамките на 320 центнера на хектар, а поливните култури лесно произвеждат 600 центнера на хектар. Доматите са много устойчиви на Alternaria и тяхната гъвкавост ги прави желани.

 "Badgio F1"

Инсталацията е кратка, но се нуждае от образуване и жартиери, средна зрялост. Плодовете са вкусни, обратнояйцевидни, червени и не се случват повече от 80 г. Добре се държат по време на консервиране и обработка. Устойчивостта на вирусни и гъбични инфекции поставя този домат в първите редове желани домати за леглата.

Класически домати (100 г)

"Yard"

Растението е рано узряло, късо, и под тежестта на плода се изисква жартиера. Плодовете са еднакви, тежащи 100-110 g приятелски обвързани. Доматът е червен, с кубична форма с леки ребра, отличен вкус, с добра устойчивост на напукване.

 

"Пачи крак"

Красиви, вкусни, оранжеви, гладки, средно плътни плодове се слагат заедно и клоните се огъват под тежестта, следователно изисква постоянно образуване и жартиера.

Сортът е много устойчив на температурни промени.

 

 

Ранни сортове

Ранните сортове домати за открит терен са особено доволни от производителите на зеленчуци от тези, които нямат възможност да отглеждат култури в оранжерията. Избирайки какво да сеете, можете да разгледате следните разновидности:

Ранна салата

"Алехандро Ф1"

Салата с плодове с форма на сърце и гладка плътна кожа, плодът на червения цвят украсява високи храсти. Доматите със средно тегло до 160 г имат много добър вкус, а добивът ще изненада дори опитни градинари.

Вижте също:Сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

 

 "Агнешка фрегата"

Високият домат, изисква постоянно обвързване и оформяне. Плодът е елиптичен, плътен, гладък, червен, без зелено отблъскващо място.

Плодовете с тегло 100-120 г са много вкусни, а добивът с оптимално напояване и метеорологичните условия достига 20 кг / м.2, Висока селскостопанска технология ще позволи да се получи стабилна реколта от година на година.

"Индийско лято"

Доматен хибрид, висок. Плодовете са кръгли със слаб ластик и средна плътност. Зрелите плодове са кръгли, оранжеви на цвят, с тегло до 300 грама и отличен вкус. Растението може да се съхранява в 2 и 3 стъбла с прищипване. Реколтата ще ви изненада, но ще изисква постоянно поливане и торене.

 

За цялото консервиране

Избор на сортове домати с снимка и описание, можете лесно да разберете дали този високодоходен сорт е подходящ за вас и да вземе решение за избор. За успешното складиране можете да помислите за тези сортове:

"Форте Маре Ф1"

Сортът е многостранен и се държи много добре по време на топлинна обработка. Средно ранно узряване, високо. Плодовете са кръгли, гладки, плоски с отличен вкус и с тегло около 70 г. Растението е много устойчиво на заболявания, дори при неблагоприятни условия.

 

 

 

"Познан"

Висока, изискваща жартиери и образуването на растението. Рано, многофункционално, с отличен вкус, както пресни плодове, така и консерви. Доматите са кръгли, в насипно състояние, със слаб ластик, красив оранжев цвят. Тегло 80-90 грама, плодове с 3-4 камери.

 

"Чанта за пари"

Доматът е подходящ за салати и за преработка с отличен вкус и добив. Високото растение трябва да бъде постоянно вързано и притискано. Плодът е кръгъл, умерено гъст, гладък, състоящ се от 2-3 гнезда. Доматеното тегло е 90-100 г, а вкусът според дегустаторите е отличен.

След като разгледа характеристиките на плодотворните сортове домати, лесно можете да изберете тези, които са подходящи за вашата градина и може би винаги ще останат най-обичаните.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания