меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 16.11.2017

Домати с нисък добив

При избора на семена от домати, които са плодовити и закърнели, трябва да се имат предвид много фактори: регионалност, форма, цвят, посока на употреба, период на зреене и устойчивост към болести. След като разгледа всички налични опции, можете предварително да определите избора и закупуването на сортови посадъчен материал.

За открит терен

Сортовете на нискоразвиващи се домати за открит терен също могат да бъдат разделени на няколко категории и най-добрите са готови за разглеждане:

Рано едър плод

Mirsini F1Mirsini F1

Доматеното растение има много голям лист, който ще предпази плодовете от палещото слънце. Домат с гладка кожа и форма на сърцето има средна до интензивна плътност. Яркочервеният домат има 6 камери, понякога повече. Тегло до 230 гр. С отличен вкус и отлична преносимост. Растението е устойчиво на сложни заболявания.

 "Simone F1"

В продължение на 10 години пазарът се превърна в фаворит за много производители. Плоско-закръгленият домат има леки ребра, плътни и не се напуква при никакви условия. Червено с четири гнезда, с тегло до 300 грама и отличен вкус.

Вижте също: Домат "Banana Orange": характеристики и описание на сорта

"Три мечки F1"

Не е висок храст, който трудно може да задържи плодовете от 250 г, така че е необходима жартиера. Доматите са кръгли, плътно леко оребрени, с 6 гнезда и прекрасен вкус.

Домат "Ивангоу Ф1"

Плоските кръгли плодове с тегло до 350 g имат 6 или повече гнездящи образувания. Доматите от този сорт се отличават с отличен вкус и красив, равномерен, розов цвят.

Среден

Ако търсите ниско растящи домати за открит терен, какъвто може да бъде поставен в консервация, и можете да направите сок или сос, можете да разгледате следното:

Домат "Roseanna F1"

Растението е толкова плодотворно, че не може самостоятелно, без фиксация, да държи стоковата шахта на плодовете. Рано със средни листа и кръгли плодове със светлина и средна плътност. Доматът е розов на цвят с гнезда от 4 до 6 и с тегло до 150 гр. Дори гурме ще оцени отличния вкус. Високата продаваемост и устойчивостта на напукване ще направи любовта на сорта и ще се култивира постоянно.

Домат

"Глобус F1"

Сорт подходящ за осоляване и салати. Плиткият лист ще ви позволи да се загреете добре от слънцето. Плодовете са плоски, червени, със слаб край, 4 гнезда и с тегло до 120. Вкусът според оценката на дегустаторите е добър.

Стабилен и продуктивен

Добри домати за открито, маломерно и много болестоустойчиво състояние могат да бъдат представени, както следва:

"Гаврош"

Височината на храстите няма да бъде по-висока от 50 см, а сортът ще бъде 83-85 дни след поникването. Сортът лесно се различава с леко велпапе. Плодовете на класическия червен домат с тегло до 50 гр. Плодоношението е много приятелско, а доматите са вкусни както свежи, така и консервирани.

"Yard"

Cuboid, червен домат, с тегло до 110 g с ниска ребра и добра плътност. Вкусът на доматите е отличен, гнезда 3-4. Подходящ както за консумация в прясно състояние, така и за съхранение.

Заводът не е много мощен, леторастите не могат самостоятелно да държат огромна реколта и те трябва да се грижат за жартиера и формацията.

Вижте също: Сортове на домати сибирска селекция със снимки и описания

"Корал"

Към момента на узряване е средно рано. Растение със слаба листа и полу-разтегнат навик. Плодът има цилиндрична форма, червена, гладка повърхност. Теглото на средния домат е 85-95 гр. Плодовете имат добър вкус както в пресни, така и в консервирани форми.

За оранжерии

С изграждането на оранжерии не всички производители искат да видят високи домати в него, но предпочитат нискоразвиващи се сортове домати за оранжерии. Не много високо растение от домати има своето предимство. Избирайки най-устойчивите и вкусни сортове и хибриди, можете да имате голяма реколта.

Смята се, че всички закърнели домати могат да се отглеждат в оранжерии, а добивът им ще се покаже по-висок, отколкото на открито. Въпреки това, дизайнът на оранжерията е скъп, така че трябва да отдадете предпочитание на най-добрите сортове.

"Corvinus F1"

Маруля домат, рано. Плодът на този домат от този сорт е плътен, еластичен, плосък кръг, със слаб ластик, червен и 4-6 гнезда. Теглото на един домат достига 200 гр. Плодовете са с отличен вкус и растението е много устойчиво на зацапване и гъбично увяхване, не е засегнато от гниене.

"Гаспар F1"

Формата на растението не е без жартиери и образуването на храста. Плодове с тегло 140-160 г щедро окачване на храст. Доматите са гладки, плоско-закръглени, средно плътни, красиви, розови на цвят с отличен вкус, стабилност и преносимост.

Домат Гравитация F1

Класическият червен домат от този сорт ще се наслади на вкуса и добива. Средното тегло на доматите в диапазона от 220-240 g с шест гнезда. Високата устойчивост на заболявания ще ви позволи да получите добра реколта от отлични продукти.

Домат "Natus"

Плодовете започват да узряват след 90-100 дни след поникването. Клоновете са средни, със средни междувъзлия. Плодът е плосък, гладък и лъскав. Основата има леко вдлъбнатина, а цветът на плода е червен. Тегло на домати до 150 гр. С добър вкус.

Удълженият оборот ще позволи добивът да достигне до 30 кг / м2и пролет-лято 13-1 кг / м2.

Натоварването на растенията е много голямо. Следователно животновъдите предупреждават за необходимостта от навременно торене.

 "Магнит F1"

Маруля ранен плосък закръглен домат. Плътността и твърдостта ви позволяват да транспортирате плодове на дълги разстояния. Доматите са червени, плоски кръгли, с тегло до 200 g, с отлични добиви до 15 kg с m2 и устойчиви на вершинка, TMV и гниене.

"Пурпурен крал"

За любителите на доматите с малинов цвят и отличен вкус на салата е създаден сорт, който дава плодове с тегло до 350 г. Плоските кръгли и леко оребрени плодове с шест гнезда изискват внимателно отношение и навременна фиксация, за да не се счупят издънките.

Резистентни към заболявания

Като се има предвид нискорастящите сортове домати за оранжерии, трябва да се обърне внимание на тези, които не само могат да задоволят културата, но и да гарантират отличното му качество. Сортовете, при които устойчивостта на заболявания е генетично включена, ще могат да произвеждат ролка на продукта при всички обстоятелства.

"Красива дама F1"

Растителната форма, макар и къса, е енергична, с голям брой издънки, изискващи навременна формация. Първият съцветие е положен върху 7-ми лист.

Кръгли със светли червени плодове понякога имат място на стъблото. Gnezd 4, а теглото на доматите достига 150 гр. За да опитате доматите са много приятни, не примамват, според оценката на дегустаторите получили "Отлично". Най-голямата стойност на хибрида е, че той единодушно раздава реколтата и дава плод дори при екстремни условия, независимо от промените в температурата и влажността.

"Marquis F1"

Растението от този сорт е много малко листни, с появата му изглежда нежно, ниско растящо. Първото съцветие е положено над 9-ия лист. Плодът е кръгъл, червен, със слаби ребра. Тегло на гнездата до 120 g и добив до 13 kg / m2, Сортът е много устойчив на мозайки, зацапвания, гниене и микроскопични гъби. Екстремните условия изобщо не влияят на шевовете.

Оранжева борба F1

За любителите на салата, продуктивни домати (над 16 кг / м.)2) с оранжеви плодове този сорт е находка. Кръгъл, гладък, много плътен домат, чието тегло е в рамките на 190-220 гр. Отличен вкус и добив, както и висока преносимост и устойчивост на температурни промени и болести правят това разнообразие много желано.

Отлични новини

Селекционери работят постоянно и ежегодно в регистъра на сортовете се въвеждат нови, обещаващи сортове и хибриди. Най-плодовитите домати, закърнели, които ще доставят удоволствие на външния си вид и вкус, и просто ще изненадат с добива си, бяха вписани в регистъра през 2017 година.

Може все още да е трудно да се намерят семената на тези нови продукти, потенциалът, присъщ на тях, скоро ще ги направи известни.

"Mongooseto F1"

Агрофирма търси създаден ранен, салатен хибрид, който се препоръчва за всички климатични региони.

Плодовете са кръгли, червени, класически. Теглото на новината е 200-230 гр. Вкусът на доматите е не само добър, но е успял да включи всички нотки на сладост и балансирани органични киселини, за да се прояви истински доматен аромат.

Добивът на хибрида заслужава специално внимание. Във филмовите оранжерии тя показва от 21 до 27 kg / m2, което прави този домат много желателен както за зеленчукопроизводителите в домашни градини, така и за индустриалците.

Вижте също: Домат "Славян": характеристики и описание на сорта

"Lynx F1"

Друга новост, въведена в регистъра, е авторът Гришин М.Л. Хибрид от средния срок на зреене, използване на салати. Растението има много светла зелена зеленина и плодът е плосък. Червен, гладък, плътен и транспортируем домат тежи до 300 г и 6 гнезда. Вкусът на доматите е добър.

Добивът на нови продукти също е невероятен и достига 22 кг на квадратен метър.

Имайки предвид сортовете и хибридите на доматите, лесно можете да изберете какво ще ви позволи да получите добра реколта от вкусни зеленчуци.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания