меню

Доматените сортове със снимки и описания 16.11.2017

Характеристики на доматите "Кьонигсберг"

Какви други зеленчуци могат да бъдат представени на нашата маса в солена форма, пресни, под формата на сос или сок? Веднага и не отговаряйте. Но за да може доматите да ни дадат възможност да приготвяме различни ястия, важно е да изберете по-правилно сорта. Например, доматът "Königsberg" събира отлични отзиви за себе си, снимките показват апетитния му вид, а добивът също харесва. Нека да научим повече за него.

Общо описание на сорта

Доматът има много красиво име, но го донесе в Сибир. И животновъдите са доволни от работата си, защото сортът е усвоил всичко най-добро. “Königsberg” е независим сорт. Тя се състои от много положителни характеристики, които ще обсъдим по-късно.

Заслужава да се отбележи и фактът, че доматът не е бил отглеждан само в Сибир, а е бил и отглеждан там, което предполага, че този сорт е подходящ за всички региони на страната ни.

Доматът е хибрид и много градинари знаят, че именно хибриди правят възможно да се намали трудът в градината, защото хибридните домати винаги са по-устойчиви на всички трудности на времето и болестите. Разбира се, има един недостатък в тези видове - невъзможността на следващата година, след бране на плодовете, от същите семена да отглеждат подобна култура. Но семената на нашето време са достъпни за всички и защото много хора дори не смятат този минус.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

“Königsberg” е мощен сорт, храстите му изглеждат впечатляващо на леглата, височината може да надвишава два метра, така че ще ви трябва жартиера за вертикални опори или пергола.

Сорт "Кьонигсберг" има няколко разновидности. Между тях има някои различия, но все пак всички сортове имат високи добиви, отличен вкус и аромат.

характеристика и описание на вида на доматите königsbergХарактеристики и описание на сорта

 • Сортът е неопределен. Какво означава - храстът расте без крайната точка. Необходимо е да се формира. Най-печеливш вариант за формиране на високи добиви е да се оставят два стъбла.
 • Сортът има много мощна коренова система, която расте дълбоко в почвата. Подобни корени позволяват развитието на масивни надземни части.
 • Четките активно и равномерно образуват плода. Една четка може да произведе 6-7 домати.
 • Кьонигсберг има средно ранен период на зреене. Така че, първата реколта получавате около 110-115 дни след засаждане на разсад.
 • Сортът е бил приготвен за отглеждане на открито, което са успели да направят селекционерите. Но дори и в парникови условия, и под филма, високи храсти не изсъхват. Защото доходността е висока както там, така и там.
 • Перфектно толерира доматите "Königsberg" и всички пристъпи на заболявания. Той също се справя добре с проблемите на времето. Той не се страхува от горещото слънце, температурните капки, прохладата.
 • С един квадратен метър можете да съберете поне пет килограма, максимум повече от 20 кг плодове. Опитът на опитни градинари показва, че един храст от сорта Кьонигсберг може да произведе по три кофи с домати.
 • Доматите имат висок вкус, деликатен доматен аромат, плътен и месест пулп. Те могат да се използват пресни, под формата на зимни консерви, сокове и сосове.
 • Този сорт е непретенциозен по отношение на земеделието, почвата. Но с правилна грижа винаги ще има голямо завръщане на реколтата.
 • Отделно предимство на сорта в неговите плодове. Те са спечелили сърцата на много летни жители у нас и не само.Цялото нещо е много тежко, което може да достигне до 800 грама, но по-често 300-400 грама, което също е много. Също така, доматите имат отличен вкус, приятна текстура, деликатен аромат, дебела кожа, която, въпреки масата, не се напуква. Формата на доматите е донякъде с форма на сърце, като върхът е леко удължен. Цветът на зрелите домати е тъмночервен.
 • Доматите могат да се отглеждат за продажба, тъй като лесно прехвърлят дълготрайно съхранение и транспорт.

Ако говорим за недостатъците, то това е, че не можете да получите подобна култура на хибрид, а големите плодове не са подходящи в обща форма за зимна консервация. Но виждате, че едва ли може да се смята за значителен недостатък.

Вижте също: Най-добрите семена от домати за поликарбонатни оранжерии

Характеристики на отглеждане

характеристика и описание на вида на доматите königsberg

Разсадът се засажда два месеца преди планираното засаждане на открито. Във всеки регион това са техните собствени дати, но най-важното е, че към момента на прехвърлянето заплахата от нощни замръзвания свърши. Сортът, макар и устойчив на студ, е по-добре да се грижи за разсад в началните етапи. Ако не е било възможно да се избегне замръзване, тогава подгответе подслон за нощта.

Почва изберете универсална за зеленчуци. Датата на кацане се разглежда в календара на лунното кацане. Семената се засяват под филм или стъкло на дълбочина 1 см. Оптималната температура на отглеждане е 23-25 ​​градуса. С появата на разсад заслон отстранени. Разсадът се отразява добре на суперфосфатния тор. Ето защо, можете да хранят разсад веднъж у дома и след редовно на открито. Можете също да използвате лопен и тор. От това реколтата ще бъде по-висока, плодовете са по-големи.

Преди засаждане, подложките се подготвят предварително, земята се отделя с разтвор на манган от болести и паразити. Но не можете да направите това. Доматите преди втвърдяване отвън. Образувайте храст на две стъбла. Това означава, че те напускат основната дръжка и едно пасианче в горния синус. Поливането се извършва, когато почвата изсъхне. Ако лятото е дъждовно, тогава поливането на доматите не е необходимо.

Вижте също:Домат "Крошка-Хаврошечка F1" преглежда снимките доходност

Това е цялата информация, която може да ви бъде полезна, ако решите да изберете сорта „Кьонигсберг” за засаждане. Чрез засаждането и спазването на препоръките няма да останете разочаровани.

Видео преглед на сорта "Кьонигсберг"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания