меню

Доматените сортове със снимки и описания 5.06.2017

Домат "De barao". Характеристики и описание на сорта

характеристика на доматите и барао и описание на сорта

Ако никога не сте засаждали домати или други култури, може да не знаете за разнообразието от домати „De Barao“, не сте чували никакви отзиви за тях. Но на снимката вече можете да ги видите. Новодошлите може и да не знаят, но опитни градинари разбират за какво говорят. Разнообразието, което те познават от далечните 90-те, когато се отглежда почти навсякъде. Доматът предизвиква уважение към неговите характеристики, той всъщност е добър във всички отношения. Да, трябва да го потупа, но си заслужава.

Общо описание

Де Бааро е известен от много дълго време, но дълго време един домат не е бил включен в регистъра. Това събитие се случи само в началото на 2000-те. Тя има много предимства, и според прегледите, по-голямата част от лятните жители нямат никакви недостатъци, добре, освен че трябва да следвате някои селскостопански практики, за да получите добра реколта. Но резултатът плаща за цялата работа. Доматът може да произведе рекордни добиви, които ще обсъдим по-долу.

"De barao" може да се отглежда навсякъде в оранжерии и на улицата. В първия случай доматите могат да се събират малко повече. Но всеки ще бъде доволен от реколтата, освен това, че е много лесно да го съхранява, плодовете не се развалят, не гният и може да узрее, ако те са били събрани още не са узрели. Непретенциозни храсти могат да растат на различни почви, във всеки климат.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта на доматите "Königsberg"

За информация!

На базата на този домат е създаден редица домати със сходни характеристики - “Червен”, “Гигант”, “Жълт”, “Царски”, “Черен”, “Оранжев”, “Розов”. Ще изгорим последното.

Домат "De barao". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се до неопределени домати. Не образува ствол.
 • Доматът има много висок, мощен храст - до 2,5 метра. Такива колосални размери, разбира се, не могат да растат без силни опори. Това ще накара градинаря да се погрижи.
 • Листата са големи, тъмнозелени. Четките могат да бъдат 6-8 до 10 плода и повече.
 • Дългият период на плодните - последните реколти могат да бъдат събрани до замръзване. След поставяне на зреене у дома.
 • Третира класове с късни срокове на зреене.
 • Силно устойчив сорт за повечето доматични болести. Основният враг на много градинари в градината, разбира се, е фитофтората, не е ужасно.
 • То толерира проблеми от времето, не се страхува от студ. Само вятърът може да разбие храстите, но за да бъде мощна и силна подкрепа.
 • Някои летни жители растат храсти до дървена ограда, към която връзват стеблата.
 • Подходящ за отглеждане във всички райони на страната в открито и защитено място.
 • Тя има рекордни добиви - така, в оранжерията, жителите на лятото получават от квадратен метър до 40 кг плодове, на улицата, цифрите са по-ниски, но не много.
 • Може да расте в сянка, на всяка почва.
 • Понякога градинари на недостатъци включват вкус на домати, като се има предвид, че не е твърде ярка. Но ние говорим за розовия вид, той е вкусен, сочен и ароматен.
 • Малки плодове - 100 - 110 грама. Те са средни по големина, могат да бъдат подходящи за консервиране като цяло, на парчета, за салати. Често се правят от различни сандвичи, но соковете не работят.
 • Формата на доматите е удължена. Цветът е розов, ще зависи и от сорта, за който говорихме малко по-рано.
 • Доматите имат две камери, процентът на сухите вещества е висок.
 • Кожата и пулпата са плътни, защото реколтата може да се съхранява дълго време.
 • Много добре транспортирани, лесно могат да бъдат отглеждани за продажба.
 • По време на топлинна обработка не се спука в банките.

Разказахме ви описанието на доматения сорт „De Barao“, като погледнахте розово. Както виждате, някои предимства. Всеки може да отглежда такъв домат, дори ако сте начинаещ, все още не трябва да се страхувате, че високите храсти не са за вас. Ще ви бъде по-лесно, защото на теория знаете как да правите всичко и ще ви разкажем по-късно.

Вижте също: Домати "Кардинал" с разнообразни снимки, ревюта

Важно е!

Този сорт, въпреки че има отлична устойчивост на болести, но все още има една болест, която може да развали културата - тя е върха гниене. Можете да се борите с него и ние ще ви кажем как, по-долу.

Аграрна техника. Доматен сорт "De Barao"

Семената за посев за разсад започват през второто десетилетие на март. Тъй като сортът може да нарани, макар и рядко, е необходимо да се извърши предсеитбена обработка. Можете да вземете слаб разтвор на манган и да накиснете семената в него за една седмица преди засаждане, след това го изплакнете и изсушете преди засаждане. Можете да си купите готови наркотици "циркон", той е похвали от летни жители, той перфектно стимулира имунитета на растенията.

Култури може да се извършва в един контейнер на дълбочина от 1 см, след което трябва да вземете чаши във фазата на 3-4 листа. Има възможност да се вземат незабавно саксии от торф или картон, те се продават в магазините за градинари и не само, и растение тук, използвайки универсална почва. Така че, вие избягвате етапа на бране, а приземяването на постоянно място ще бъде много лесно за извършване, тъй като няма да се налага да махате саксиите. Поставяте всички чаши в общата тава, така че да не падат, да покрият с филм, първо да намокрят почвата. В рамките на 7-10 дни, разсадът ще поникне, ако в някоя чаша семената не са покълнали, просто я откъснете, така че мястото ще се използва пестеливо.

Преди да се прехвърлите на улицата, по-добре е да размразявате фиданките за една седмица, не можете да направите това в оранжерията. В последния случай, кацането ще бъде в 60-70 дни след сеитба, на улицата след всички студове. Разбира се, трябва да подготвите оранжерията предварително. За да се елиминира рискът от заболяване, е необходимо внимателно лечение, винаги го правите. По-добре е да се използва почвата веднъж на всеки 1-2 години, да бъдете сигурни, че сте летяли с вряща вода, за да убиете патогенната среда. Не забравяйте подкрепата, независимо от мястото на отглеждане. Почвата трябва да бъде обеззаразена, добавете лъжица суперфосфат към него, сега можете да засадите разсад.

Вижте също: Домат "Shuttle" ревюта за него онези, които го отглеждат

Схемата е или шахматна поръчка, или две храсти на метър, не повече. Веднага завържете разсад. Приблизително за две седмици се прилага органичен тор - оборски тор, лопен или пилешки тор. Сега можете дори да купите такива добавки в готовата суха форма в магазина, така че да не се налага да се занимавате с не много приятни суровини. Просто се размножават според инструкциите и водата. Освен това е възможно още два пъти преди падането да се направи комплексен минерален препарат, за да се максимизира реколтата. Насекомите могат да се притесняват - те се борят, поръсват или пръскат храстите с разтвор на пепел във водата.

Съвет!

Сортът е устойчив на студ, но е по-добре да се покрият разсадът, ако измръзването внезапно се е върнало.

По отношение на притискането е необходимо. Когато stepons са нараснали до 8-10 см в синусите, направете първото отстраняване, а след това на всеки 7-10 дни сутрин или вечер. Храсти трябва да се образуват в две стъбла, т.е. да премахнете всичките си доведени деца и да оставите едно и основното стъбло на върха. Останалата част от грижите е проста - поливане, когато почвата е суха, разхлабване, отстраняване на плевелите, проветряване на оранжерията. И това е всичко, което искахме да ви разкажем за характеристиките на разнообразието от домати "Де Барао" и неговата селскостопанска техника.

Успех на вашия ваканционен сезон. Не се страхувайте да засадите нови сортове, така че ще намерите идеалните домати и други култури.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...
характеристика на доматите и барао и описание на сортахарактеристика на доматите и барао и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания