меню

Доматените сортове със снимки и описания 16.06.2017

Да посадим домат “Червено е червено” - ще растем богата реколта

Червена характеристика на червено домати и описание на сорта

Днес ще говорим за доматите "Red Red". По традиция ще споменем неговите ревюта, ще видим снимка, ще научим добивите на земеделските култури и земеделските техники - нека разгледаме всичко. Доматите не могат да се нарекат факта, че тя расте от само себе си, не е необходимо да се прави нищо, и домати узряват. Не, въпреки това, тук са необходими компетентни мерки, но връщането ще угоди дори на най-придирчивия градинар. Затова ви съветваме да прочетете статията, може би този сорт ще ви заинтересува, дори сме сигурни в него.

Общо описание

„Червеното червено” е създадено от руски селекционери, а това е хибрид на първото поколение. Какво означава това? Хибридните сортове имат много предимства - те плодят добре, рядко се разболяват, често са непретенциозни, но има един основен недостатък. Не можете да използвате семената за следващата година, или по-скоро можете, но не очаквайте същия резултат. Всъщност, това е малък проблем, защото сега можете да си купите всичко, без дори да напускате дома си чрез интернет и на достъпна цена за всички.

Така че, този домат е най-добре да расте в защитена земя, тук тя ще бъде мощна, висока и ще даде отлична реколта. Няма оранжерии? Растат на улицата, но не и на север, но стъблото ще бъде по-малко, а показателите са по-ниски. Оранжерията може да бъде направена от стъкло, поликарбонат, филм. Домат "Red Red", според ревюта, е много разтегнат, снимки на тези, които са засадени, показват как градинарите се справят с тази задача. Те правят мощна опора под формата на пръчки, пергола, тел. Вие също се нуждаете от подобно място, защото е добре за характеристиките.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Съвет!

Високите домати най-добре се засаждат в един ред по протежение на опората и не се засаждат повече от 2-3 храсти на метър, така че плодовете могат да узреят добре, храстите не се намесват помежду си нито на повърхността, нито под земята. Също така не забравяйте, че тя трябва да бъде удобно за вас да работите с храсти в оранжерия, оставете място за себе си.

Домат "червено червено". Характеристики и описание на сорта

 • Има ранно узряване. В зависимост от климата и условията на отглеждане, реколтата ще узрее за 75-100 дни, което е приятно.
 • Принадлежи на високопродуктивни сортове, един храст може да произведе до 10 кг плодове. Това е предимство. Отново правилната селскостопанска технология може да повиши цифрите още повече.
 • Неопределен изглед. Буш растат повече от два метра височина, те имат много зелена маса.
 • Формиране, прищипване, жартиери се изисква - тук трябва да пляскате.
 • Плодовете узряват в ръцете, където се образуват до седем парчета.
 • Доматите узряват на 200-300 грама. Те са доста големи, но в същото време не толкова, че са били неудобни за употреба по време на подготовката, и са счупили клони под собственото си тегло.
 • Формата на плодовете е леко сплескана, в основата има изразени ребра.
 • Цветът на кожата е червен. Той е тънък, но в същото време доматите не се пръскат по време на готвене и зреене.
 • Месото е сладко, има малка част от киселост. Семената са малко.
 • Има висока устойчивост към заболявания.
 • Доматите могат да се използват за приготвяне на голямо разнообразие от ястия - сосове, паста, кетчуп, пресни и зимни салати.

За информация!

Заслужава да се отбележи, че червените червени домати се преработват на етапа на семената, така че да не се наранят след това, а културата да не умре и да спестите време за дезактивация поради това.

Съгласете се, много достоен сорт, да, трябва да работите усилено, като правите подпори, да образувате храсти, но нямате червени домати, които имат отличен вкус и аромат, висока възвръщаемост, не се разболяват, лъжат добре, харчат усилие.Ако сте съгласни, тогава ще бъде полезно да знаете за отглеждането на различни домати "Червено Червено" също.

Агротехника расте

За да отглеждате този сорт от самото начало, трябва да сеете семената за разсад. Няма трудности. Вие подготвяте почвата - това може да се направи, като се закупи незабавно почвата в магазина. Можете да вземете сместа и да направите почвата си - за това земята е копка, градина, хумус, около една трета от пясъка, няколко лъжици пепел и тор в равни части. Те могат да бъдат лекарства с калий или суперфосфат. Почвата е готова, но ние бихме я препоръчали да се хвърли с вряща вода, тъй като може да има паразити вътре, а крехките разсад ще пострадат.

Културите започват през март. Така че всичко, което градината и градината вървяха, така да се каже, нагоре, винаги гледайте, каквото и да правите, на лунния календар за посев. В същото време го правете през целия сезон, а не само когато сеете. Семената задълбочават в земята с 1,5-2 см, след което те внимателно изсипват почвата от пръскачката, поливането може да ги измие. Разстоянието между семената трябва да бъде 2-3 см. След това, покрийте вашите насаждения с филм, поставете ги на прозореца, стаята трябва да бъде поне 23-25 ​​градуса.

За информация!

Можете да направите друго - купи чаши от картон или торф, готови почви и семена на растенията наведнъж. Две предимства - първото - ще преминете пикап, а второто - разсадът веднага ще бъде поставен на постоянно място в същата чаша.

Така че, ако всичко е направено правилно, тогава за около 7-10 дни ще започнете да виждате разсад. Филмът трябва да се отстрани, като се поливат тавите, докато се изсушава първо от пистолета за пръскане, след което вече е възможно от лейката. Завъртайте разсад, така че да не се огъват и да се развиват равномерно. Храната ще й е достатъчна за целия период на къщата, тъй като сте подготвили или купили почвата оптимално балансирана. Във фазата на 2-3 листа се разрежда разсадът.

Важно е!

Ако посадите разсад рано и след отглеждане в топла оранжерия, тогава може да няма достатъчно светлина за разсад у дома, поради което е необходимо допълнително осветление с лампи.

Преди да се прехвърлят на открито или в оранжерия, разсадът трябва да се втвърди за 7-14 дни. Първо изваждате разсад за 1-2 часа. Постепенно увеличавайте времето, докато доматите останат половин ден или през нощта. Разбира се, заплахата от замръзване трябва да е минала и да се грижи за доматите от вятъра. През това време трябва да приготвите оранжерия.

Вижте също: Домат "Verlioka": характеристики и описание на сорта, снимка

Подготовката на оранжерията е също толкова важна, колкото и откритата земя. Вредители и патогени могат да се натрупват в почвата, както и по стените на оранжерията. По-добре е да сменяте почвата всяка година или да я оплодите и да го разлеете с вряща вода с манган за дезинфекция. Направете предварително и подкрепете. След това се изкопават кладенците, в които се поставят малко хумус, пясък и суперфосфат. Не забравяйте да държите дистанция. След това можете да отглеждате разсад. По времето - от началото на май до юни, в зависимост от региона. Ако растат домати на улицата, а след това да бъдат готови да покрият разсад, ако изведнъж има замръзване или силен вятър, докато те станат по-силни.

След 14-20 дни след прехвърлянето се прилагат торове с азотно съдържание, след което още 10-14 дни органична материя и още 14 дни минерален тор. Ако правите пилешки тор, то тогава се отглеждат 1:20, ако е оборски тор, след това 1: 10-12. Ако почвата е лоша, яйчниците и плодовете няма да могат да се образуват. Поливането трябва да е редовно, но тъй като почвата изсъхва, винаги след това трябва да се излъчва оранжерията. Можете да мулчирате почвата.

Буш започват да се образуват с премахването на всичките пасинки, когато са нараснали до 8-10. Премахване на всичко, тъй като този сорт ще бъде по-добре да дава плодове в едно стъбло. Но по време на цъфтежа е възможно също да се разредят цветята, тези, които са малки, с деформации. Това ще ви помогне да получите най-добрата доходност. Все още трябва да премахнете долните клони. За предотвратяване на заболявания използвайте спрей с меден сулфат или манган.В характеристиката на доматите "Червената червена" казахме, че сортът е стабилен, но винаги се нуждаем от превенция и добро лечение на мястото, където културата расте. Също така е важно да се помни за предшествениците.

Ето такъв „червено-червен“ домат. Всички тези техники ще помогнат да се получи много добра реколта от отлични плодове.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Червена характеристика на червено домати и описание на сортаЧервена характеристика на червено домати и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания