меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 6.11.2017

Преглед на хибриден домашен хибрид Verlioka F1:

Характеристики и описание на сорта

Доматът се използва за отглеждане в оранжерии или за покриване на филм. Той се нуждае от формация и превръзка, какво друго може да кажеш за този сорт:

 • Verlioka е хибриден домат;
 • расте до 2 метра височина, но в същото време растежът й е бавен, което улеснява грижите и намалява разходите за труд и време;
 • Доматите са видове с ранно узряване. Първите плодове могат да се събират вече 95-100 дни след засяването;
 • Забележителна особеност, която може да бъде приписана и на предимствата на сорта, е фактът, че плодовете се формират много активно и равномерно. Ако никога не сте виждали този сорт по време на отглеждане в оранжерии, той ще ви удиви. Факт е, че целият храст, с подходящи грижи, обхваща плодове, които са равномерно червени на цвят, с една и съща маса;
 • тегло на доматите варира от 65 до 100 грама. Такива домати са доста компактни, но това не се отразява на общия добив. Производителността може да достигне до 20 кг на квадратен метър. Всяко съцветие може да образува 7-11 плода, което е много;

Вижте също:Домат "Благовест". Отзиви. Фото. продуктивност

 • Доматите могат да се използват за зимно консервиране поради своята компактност, плътност на кожата. Също така вкусно и ароматно за хранене в прясно състояние;
 • храстът изисква оформяне и жартиери, затова предварително трябва да се осигурят решетки или въжета в оранжерията;
 • Доматът толерира добре температурните колебания, ражда равномерно по време на хладно лято. Тази функция дава възможност на градинарите в Урал и Сибир да отглеждат доматите Verlioka. Отзивите, снимките на добива само потвърждават всичко по-горе;
 • доматите са червени, формата е кръгла, повърхността им може да има малки ръбове;
 • също така е плюс на сорта, че може да расте с висока влажност и липса на осветление;
 • Сега животновъдите са създали сорт “Verlioka Plus”, който също е наследил всички положителни характеристики от своя растителен “приятел”, но в същото време плодовете му стават много по-големи;
 • Отглеждането на домати не дава на котките проблеми, но с изключение на жартиера и образуването на храст. Сортът е непретенциозен.

Е, веднъж говорихме за земеделие, тогава е време да преминем към въпроса за отглеждането и грижата за доматите Верматака.

Вижте също:домат "Dпочистени» характеристика и описание на сорта

Засаждане и грижа за сорта

9fb0a6e4cc1211e49a673860774a3b1a_e331b3166da911e581b77824afbc889b_0Няма трудности по време на отглеждането на разсад няма да се случи. Цялата схема е стандартна. Доматите са рано, защото сеитбата на семена трябва да се извърши в края на февруари - началото на март. Около юни - началото на юли можете да се насладите на реколтата.

Преди сеитбата, семената трябва да се мариноват в калиев перманганат. Можете също така да видите на повърхността семена, които са празни. Те са премахнати. За да се подобри кълняемостта и нейната еднородност, семената могат да бъдат напоени с какъвто и да е хранителен препарат. Можете да извършите процедурата на насищане с кислород - в буркан с вода надолу на компресора, който е предназначен за аквариуми. Тук се поставят и семена. Опитните градинари са много похвалени за подобно обучение - това се отразява много добре на покълването.

Засяването се извършва при покупката или се взема почвата - градинска почва, в нея се поставят пясък и хумус. Можете да използвате минерални торове. Още по-лесно е да се сеят семена в торфени таблетки, които след това се поставят в торфени съдове. Това ще помогне да се избегне етапа на бране.

В оранжерията разсадът се прехвърля, когато тежкият студ премине.Прехвърлянето на постоянно място се възприема добре от сорта, бързо се утвърждава. Тъй като храстите са мощни и дълги, те могат да бъдат засадени в един ред, като всеки осигурява опора и оставя разстояние най-малко 50 cm между разсад.

Вижте също:Vertex гниене на домати в оранжерията и тяхното третиране

След засаждане на разсад в оранжерията, ще трябва да се полива, след това се отваря оранжерията за проветряване, отстраняване на плевелите и доведени деца във времето. Последната процедура се понася добре от сорта.

Видео преглед на доматите "Verlioka"

Всички домати реагират добре, когато се прилага тор. Това може да бъде комплексен минерален препарат или органичен. Но не правете пресен тор. По-добре е да се използва компост, лопен, пепел. Можете да направите и различни хранене от народните съвети, като инфузия на дрожди, инфузия върху плевелите. Също така, не забравяйте да проверите засаждане за наличие на вредители, защото по време на вентилация Колорадо бръмбарите могат да влязат в оранжерията.

Често новаците по време на отглеждането на високи сортове питат как се оформя домат. "Verliok" се оформят в една дръжка, като премахват всички доведени деца. Но когато се образува четвъртото съцветие, основното и единствено стъбло е притиснато, като дава развитие на един доведен син и над него са положени 2-3 листа. Такава формация на домати "Verliok", поради развитието на страничен изстрел осигурява най-висок добив.

Заслужава да се отбележи и фактът, че този вид много добре толерира всички пристъпи на болести. И тази стабилност дава друго важно предимство при избора на оптимално разнообразие от домати за оранжерии.

Ако не сте сигурни кой сорт да изберете, тогава не мислете дълго време и купувайте семена от този сорт “Verlioka”. Специфичните му характеристики са отлични и вече го разбирате.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания