меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 5.11.2017

Характеристики и описание на сорта "Благовест F1"

Така че, ние ще ви помогнем да намерите отлични сортове, а тази статия ще бъде на темата: „Благовест” домат, за който са отлични отзиви. Снимки, добив - всичко това можете да намерите по-долу.

Общо описание

Този парников сорт дава добри резултати. Защо парникови? Тъй като храст расте високо, мощен, разбира се, той може да бъде засаден на открито, но резултатите няма да бъдат, тъй като те могат да бъдат в оранжерия.

Летните обитатели обичат този сорт за техния непретенциозен нрав, много вкусен и ароматен плод, за добър добив на реколтата. Какъв вид домат "Благовест", какви са характеристиките и описанието на сорта. Нека видим.

Вижте също:Характеристика и описание на вида на доматено дъбово дърво

Характеристики на културата

  • Културата има ранен период на узряване, за който се оценява от градинарите. Първата реколта може да бъде събрана приблизително 90-100 дни след засяването.
  • Сортът расте до 1.8 метра височина, което ни показва, че ще е необходимо да се направи устройство за жартиера в оранжерията. Най-лесно е да се направи бар в горната част, да се запълнят шипове, на които да се обвърже въжета или проводници. След това ги снижете до разсад.
  • Доматът има добър добив - 5 кг или повече от храста. Но опитни градинари могат да се похвалят с отлични резултати.
  • Доматът е непретенциозен, толерира прохлада и температура капки добре, но е по-добре да се отървете от влага в оранжерията чрез проветряване. По време на отглеждането на този сорт, винаги можете да държите оранжерията отворена изобщо.
  • Бушът образува много четки, всяка от които може да образува до 10 плода.
  • Цветът на доматите е червен, повърхността е равномерна, зреят равномерно. Снимка на домат "Благовест" ясно ви показва как изглежда културата.
  • Теглото на един домат варира от 110 до 120 грама.
  • Сортът има универсална цел. Това означава, че може да се използва за зимни кисели краставички, можете да ядете пресни, разкъсващи се от градината. Той напълно ще се откаже от вкусовите си качества в доматено пюре или сок.
  • Храстите се нуждаят от жартиера, оформяне, пасинкования.

Вижте също:Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Описание на агротехнологията на доматите

tomat_blagovestОтглеждането на сорт не се различава по никакви сложни техники. Сеитбата на семена за разсад се извършва около началото на март. Семената преди засаждане са тествани за покълване, така че е по-добре да купите повече за пакет. След което се мариноват, поставят се в хранителен разтвор и се засяват на дълбочина около 1 cm.

Контейнерите са покрити с пакет, който преди това е бил добре овлажнен, след което са поставени върху перваза на прозореца. Скоро ще се появят издънки.

След появата на 2-3 истински листа, фиданките се гмуркат в отделен контейнер. Най-добре е да се вземат торфените съдове, тъй като заедно с тях ще бъде възможно да се отглеждат разсад в земята. Между другото, това се прави, когато разсадът е на 40 дни.

Оранжерията е предварително приготвена. Почвата се поръсва с вряща вода от паразити, обработват стените, тавана, въздуха, запълват хранителния слой. Разсад се засаждат на разстояние 50 см един от друг. Те се спускат надолу по въжето, което скоро ще започнат да пълзят.

Агротехнологията е проста - трябва да поливате храстите, тъй като почвата изсъхва, но не по-често, премахвайте плевели и доведени деца във времето. Винаги проветрявайте оранжерията. След 2 седмици можете да приложите тор. Това може да бъде лопен или сложно лекарство. Някои агрономи предпочитат само органични продукти. Храненето е най-добре 2-3.Поливането по време на плодните растения трябва да бъде по-голямо.

Храстите трябва да бъдат оформени. Това се прави на едно стъбло. Това означава, че докато се появи 3-4-то съцветие, всички прищепи се отстраняват, само главният ствол трябва да расте. Трябва да е сам. Когато се появи съцветието, гласният ствол се подрязва и води до единия страничен пасион. Впоследствие той ще стане основното стъбло. Вие не можете да чакате, докато съцветието се появи на стъблото в горната част, докато притиснете, в противен случай реколтата ще бъде ниска.

Тук той е такъв клас "Благовест". Описахме основните характеристики, разказахме как да ги отглеждаме. Както разбирате, няма да имате никакви трудности.

Преглед на културата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания