меню

Доматените сортове със снимки и описания 9.04.2017

Описание на доматеното дърво "Sprut"

Днес на дневен ред имаме още един домат, но да кажем, че разнообразието е необичайно, да не говорим нищо. Чували ли сте някога за доматеното дърво Sprut на открито или в оранжерията? Звучи впечатляващо, съгласен. И външно, този сорт е напълно съобразен с името. Това е един много интересен домат, с неговите плюсове и минуси, и ние ще говорим за всичко това в тази статия.

Общо описание

Просто кажете за доматите "Sprut", прочетете коментарите - това. Виждането на снимка на някой, който е засаден, е съвсем различно. Ако това е правилният начин за отглеждане на този домат, то то наистина прилича на дърво, неговата впечатляваща корона се разпростира на много метри, а такъв сорт може да расте за две години. В тази връзка, той се нуждае от определени условия под формата на отаплина оранжерия през всички сезони, тъй като минималната температура през лятото не трябва да бъде по-малко от 23-25 ​​градуса, през зимата и есента около 19 градуса. Тогава може да расте наистина реално домати.

Вижте също: Домат "Катя" - характеристики и описание на сорта

Разбира се, такова разнообразие от добри земеделски практики ще ви даде отлични резултати. Според ревюта, реколтата може да достигне до един и половина тона вкусни плодове, които сами по себе си имат много предимства. Съществуват две разновидности от този сорт, вторият е доматът "Sprut Cream f1", малко по-късно ще разкажем за отглеждането в открития терен на двата сорта, плодовете му са по-малки, като разнообразието от домати "Cherry". Обикновено "Sprut" е и доматено дърво, но плодовете му са тежки, големи, месести. Като цяло, и двете разновидности са отлични - и плодотворни, и се съхраняват за дълго време, и най-важното, много необичайно.

Също така трябва да се отбележи, че доматеното дърво има дълъг период на плод, но реколтата може да се събира поотделно и веднага може да вземете цялата четка като гроздето. Доматите се съхраняват много дълго. Някои градинари твърдят, че преди Нова година свободно са съхранявали плодовете на срут. Като цяло, сортът е непретенциозен, а доматите се оформят равномерно по размер както на дъното на храста, така и на върха му.

Домат "Sprut". Характеристики и описание на сорта

 • Хибриден изглед, който е с повишена устойчивост към различни метеорологични неприятности, атаки от болести, вредители.
 • Отнася се за сортове със средно ранно узряване.
 • Буш силно разтегнат. Изисква се подкрепа.
 • Тя има развита коренова система.
 • Плодовете се формират на ръцете от 8-12 парчета, това е ако класът "Крем". 6-7 домати, ако говорим за прост "Sprut".
 • Един квадратен метър може да произведе повече от 10 кг домати, като цяло, доматът може да заема до 50 метра квадрат.
 • Културата започва да се събира от второто десетилетие на юни до края на есента.
 • Стволът на доматите постепенно започва да се втвърдява.
 • Изисква много мощна рамка в оранжерията и достатъчно пространство, светлина и топлина.
 • Като цяло, непретенциозен, не изискват специални условия по отношение на хранителната стойност на почвата, неговата киселинност. Той расте добре на прост хумус, реагира добре на всички превръзки.
 • Листата на доматите са тъмнозелени, но малки.
 • Отнася се до индетерминантни видове, няма точка на окончателен растеж.
 • Доматите от сорта "Крем" имат маса от 30-40 грама, обикновен "Октопод" нараства до 250-300 грама.
 • Плодовете узряват на 100-110 ден.

Вижте също: Домат "Благовест" - характеристики и описание на сорта

 • И двата вида имат червен оттенък на кожата, но сортът „Крем“ е малко по-труден. Също така плодовете му имат характерна овална, а не кръгла форма, като сливи.
 • Ако плодовете се отглеждат на открито, храстите могат да достигнат до 2,5 метра, те се нуждаят от подкрепа. Но храстите няма да бъдат толкова мощни, съответно, плодовете също няма да бъдат толкова, колкото на дърво от домати.
 • Сортът се отглежда по метода на разсад и в хидропониката.
 • Плодовете не се напукват. Благодарение на това качеството и продължителното съхранение могат да бъдат транспортирани на дълги разстояния, което оправдава отглеждането за продажба.
 • Плодовете имат много приятен вкус и аромат на домати, сочна плът, има леко киселост.
 • Подходящ за отглеждане във всички региони на страната ни. Може да се отглежда както в оранжерията, така и на улицата.
 • Тя е с универсална маса - подходяща за консервиране, пресни храни, за сосове, сокове, макаронени изделия.
 • Има висока устойчивост към заболявания. Но все пак, превенцията е по-добре да се направи.
 • Буш не е необходимо да се щипка, в противен случай сортът губи добива си. Това, което често може да се чуе от недоволни летни жители, защото те са го отглеждали като всички високи сортове. Никой "Спурт" не трябва да расте голям, гъст храст.

Тук имаме толкова голяма характеристика. Е, какво разнообразие, такова е неговото описание. Вероятно сега не разбирате всичко, за това как да получите дърво от домати "Sprut", ако то се отглежда в оранжерията и на улицата. В крайна сметка може да отнеме две години, за да се оформи дърво, но дори и в южните райони температурата пада много под минимума. Добре

Факт е, че "Sprut" под формата на дърво се отглежда от няколко души. Това е дълго време, ние се нуждаем от добра, силна и, най-важното, отопляема и осветена оранжерия. Отнема време, финансови, труд. Не всеки може да си позволи. Ето защо, повечето градинари растат този сорт с прост метод - в студена оранжерия или на улицата, където храстите са просто прикрепени към опорите. Всички, както обикновено, растат високи домати. Но трябва да се отбележи, че в този случай храстите също остават много непретенциозни и, най-важното, плодотворни. Един квадратен метър може да произведе до 10 кг вкусни плодове. Така че нека да поговорим за това как да растат домати "Sprut".

За информация!

Смята се, че хидропониката за покълващите семена е по-добра от обикновените разсад за този сорт. Така че, плодовете са по-вкусни, ароматни и сочни. Но отново, всеки избира това, което е по-достъпно и по-лесно за него.

Агротехника расте

Ако решите да засадите този сорт на открито, няма значение дали сте избрали обикновен "Октопод" или "Крем", тогава аграрната технология е доста проста. Всичко е както обикновено. Кацане в края на февруари - началото на март. За да се предотврати предсеитбеното третиране. Почвата може да се използва универсална покупка, е възможно и просто хумус.

Трансфер на постоянно място се извършва в края на май - през юни, така че разсадът е около 15-25 см височина. Честото поливане и торенето е ключът към добра реколта. Както казахме, не разваляйте този сорт, а след това реколтата няма да намалее. Торове могат да бъдат всякакви - органични, минерални препарати. Ако вземете тор, той се разрежда 1:10 и настоява за седмица. Можете да напоете вода върху плевелите. Също така, сортът реагира добре на суперфосфата. Преди пренасяне на земята, разсадът може да се напръска с Бордоска смес за профилактика. Също така се хвърлят врящи кладенци.

Вижте също: Домати "Краснобай" ревюта. снимка доходност

Съвет!

Подхранването се прави на всеки десет дни, тъй като растенията са мощни, те се нуждаят от подхранване.

Ако искате да отглеждате домати, тогава, както разбирате, трябва да имате топла оранжерия, мощна опора и под тавана. И търпение. Растенията започват рано - през януари. Не забравяйте да се нуждаете от допълнително осветление - най-подходящ за фитолампа.

Трябва да преработите семената в разтвор на манган. Те се засяват на 1,5 см в почвата, във фазата на 2-3 листа гмуркане. По време на прехвърлянето към открития терен основният корен е притиснат, така че кореновата система и самият храст като цяло ще се развиват по-добре.Почвата, която вземете отново закупена или хумусна. В тази връзка, непретенциозен сорт. Слънчогледовите семена в почвата се покриват с филм. Температурата на къщата трябва да бъде около 25 градуса. След 4-7 дни ще се появят издънки.

Сега те се нуждаят от светлина, поливане, разхлабване. Прехвърлянето към оранжерията ще бъде приблизително в началото на май, когато разсадът ще бъде от 15 см, но не повече от 30 см височина. Веднага след разсаждането разсадът трябва да бъде обвързан с опора. Много съветват да се поставят високи легла предварително. Също така, доматите не обичат съседите по отношение на зеленчуците. Леглата се приготвят в началото на пролетта. Те изсипват слой от добра почва, слой от компост. Почвата трябва да се отделя от паразити с вряща вода с меден сулфат. Земята в момента на кацане ще се уталожи, това е нормално.

По отношение на храната е необходимо. Може да се оплоди всеки 10-14 дни. Това може да бъде разтвор в една кофа с вода 40 грама суперфосфат, 10 грама амониев нитрат и същото количество калиев хлорид. Можете да добавите следната превръзка под формата на тор, както вече беше описано по-горе. Можете да използвате торба с дрожди в кофа с вода като тор.

За да направите доматите образуват корона, покрита с плодове, опитни градинари препоръчват премахване на първия яйчник. С добро осветление, влажност, която трябва да се дължи на поливане, тъй като изсъхва, постоянно хранене, доматите ви ще растат бързо в топла оранжерия. За предотвратяване на болести, можете да използвате пръскане на мед сулфат, Бордо смес. Скоро короната му ще обгърне опорите, четките ще образуват плодовете. През втората година тялото ще бъде покрито с дървесен слой, а короната ще се разраства на много метри. Така че, получавате издънка f1 домат дърво.

Разказахме ви за много добър и необичаен домат. Сега решете сами как ще го отглеждате - в оранжерия или на улицата.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания