меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.10.2017

Доматени сортове за поликарбонатни оранжерии

В момента на пазара на семена има голямо разнообразие от сортове. Някои от тях са предназначени за отглеждане на улицата, други сортове домати за поликарбонатни оранжерии или филмови заслони, има дори за сеитба у дома. Отглеждането на оранжерии стана много популярно, благодарение на добрите и практични материали. И за да може оранжерията да произвежда реколтата си, трябва да бъдат избрани и най-добрите сортове. И така, какви домати да засадят в такива условия?

Сортове на домати за оранжерии

Преди да говорим за различни сортове домати, трябва да отбележим следното - оранжерията е място, където се създават много удобни условия за растенията, но тук можете да изгубите реколтата, като изберете погрешни сортове. Факт е, че насекомите са необходими за производството на плодове, а в оранжериите няма или са много малко. Ето защо, сортовете домати трябва да изберат самоопрашващи се. Хибридите са най-подходящи. С тях много малко проблеми, и резултатът е достоен.

Сортирай Сортирай "Алианс F1"

Третира доматите с ранни срокове на узряване, дава високи добиви. Доматите имат кръгли контури, леко сплескани. Една четка може да образува до пет домата. Вкусът на плода е сладък, плътта е месест, а самият плод не е разхлабен.

Вижте също:Болести на доматите в оранжерията, снимки и тяхното лечение

Сорт Сорт "Мед Спас"

Много популярен домат. Неговите силни страни са отлична устойчивост на болести, но плодовете не се напукват. Растението може да достигне един и половина метра, изисква жартиера. Добивът на един храст 5-6 кг. Плодовете имат голяма маса, жълт нюанс на кожата. Вкусът е отличен.

Сорт Сорт "гъбена кошница"

Има плодове с тегло над половин килограм. Цветът им е червен. Растението достига височина 2-2,5 метра. Нуждаете се от жартиера. Плодовете имат ребра на повърхността, техният вкус е добър. Сортът има средно време на зреене.

Сорт Сорт "Черно мавър"

За любителите на всички необичайни, това разнообразие е това, от което имате нужда В крайна сметка, доматите имат тъмен цвят, който може да изглежда странно в началото. Но това не влияе върху добива и вкуса на тези домати. Засадете до един и половина метра. Плодовете са много добре съхранени, често използвани за продажба на пазара.

Вижте също:Домат "Джина". Характеристики и описание на сорта

Сорт Сорт "Фантазио F1"

Доматите са сортове със средно-ранно узряване. Една четка може да получи 7-8 плода. Цветът им е червен, формата е кръгла. Месото е питателно, месесто, също е един от най-добрите сортове домати за оранжерии с устойчивост на късна фитосанитарна болест.

Клас Клас "Lorelia F1"

Друг силно устойчив на болести. Но той има дълги периоди на зреене. Плодовете са кръгли, червени, леко сплескани.

TOMAT_fantaziyaСорт "Фантазия"

Тя може да достигне височина от почти два метра. Наземната част е много силна, един храст дава 10 кг плодове. Добър в храната свеж и още по-добър в салатите. Много обичани от лятото жители.

Клас Клас "Pietro F1"

Домати с ранно узряване. Толерира много горещо време. Плодовете са много вкусни, в тях има сладост. Цветът е ярък, червен. Добре поддържан, което дава възможност за продажба на хибрид. Бичът е висок.

Това са високи сортове домати за оранжерии. Сега ще се обърнем към следното.

Ниско растящи домати за оранжерии от поликарбонат

Сортиране Сортиране "Betta"

Третира сорт с ранни термини на плодните. Цветът на доматите е червен, формата е закръглена. Вкусът и ароматът са приятни. Най-подходящ за пресни ястия и за приготвяне на пресни салати.

Сорт Сорт "Торбай"

Този сорт вече е добре запазен. Бушът е компактен, плодовете имат червен цвят. Доматите са покрити с гъста кожа, под нея се крие сочна, ароматна и месеста каша. В банката по време на топлинна обработка не се спука. Но можете да ядете тези домати и пресни.

Сорт Сорт "Октопод F1"

Един от най-високодоходните домати. Плодовете дават малки, такава компактност е отличен вариант за опазване. Кожата е плътна, цветът на доматите е червен. Образува много плодове на една киста. Плюс - отлична устойчивост на всички бедствия, включително болести.

Клас Клас "Крошка-Хаврошечка F1"

За много хора този сорт прилича на череша, което се дължи на факта, че сортът произвежда малки по размер домати, които изобилно са покрити с четки. Добър във всякаква форма - в консервацията, в салатите, за украса на празничната маса.

Сортирай Сортирай "Паленка F1"

Този сорт се показа добре в отглеждането на оранжерии. Подходящ за консервиране, по време на лечението кожата не се напуква. Образува плодове много добре, отличен вкус и аромат. Цветът на плода е червен, леко удължен в овал.

Сорт Сорт "Оля"

Плодовете изглеждат много апетитни и естетични, което е добро за продажба. Има червен цвят, равни форми. Отнася се за сортове с ранно узряване, малко от тях дават доведени деца. Не изисква специално внимание. Вкусът е много добър.

Вижте също:Доматено "Експлозия" преглежда снимки, които са засадени?

Клас Клас "Гроздева"

Друг домат, който понякога се сравнява с Чери, тъй като образува много домати на четка. Ето защо е лесно да се запази. Той дава отлични добиви на вкусни домати.

Сорт Сорт "Безкрайност"

Домати с ранно узряване. Тя може да се отглежда в парникови условия и на улицата. Ценен за добър вкус. По време на зреене и готвене не се напуква. Това дава възможност за консервиране.

Клас Клас "Жълта захар"

Добре оформя плода на една и съща четка с правилна грижа. Плодовете могат да дават тегло на килограм. В същото време, доматите са много вкусни и ароматни, а не кисели.

Жителите на Дача също хвалят такива сортове като “Дон Жуан” и “Алфа” за ранните зреещи периоди. За районите със студен климат Таймир е съвършен.

Що се отнася до любителите на чери домати, всички сортове са се показали много добре в оранжерии, в името на които има думата "череша". Това означава, че сортът произвежда малки домати, които са като череши, осеяни с четки. Те са много добри за декориране на ястия, за консервиране. Надяваме се да отговорим кои сортове домати са най-добре засадени в оранжерия от поликарбонат.

Тези сортове са сред най-добрите за оранжерии. След като ги засадите, определено няма да загубите, а реколтата ще бъде отлична.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
  1. Юджийн

    F1 доматено кълнове с малки размери ???

    отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания