меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.10.2017

Домат "Джина". Описание на сорта

Доматите имат много различни сортове, които могат да задоволят нуждите на абсолютно всички летни обитатели. Те се разработват от животновъдите от година на година. Сега има сортове, които са много популярни от съветските времена, има и такива, които наскоро са били отглеждани. Сред тях, наскоро създадени, има домати "Джина". Какви домати сте днес и кажете.

Общо описание

Първото нещо, което бих искал да кажа, е къде се отглежда разнообразието от домати Джина. И тук можете с гордост да отговорите, че тези домати на нашето развъждане разкриват. Сортът е създаден не толкова отдавна, но жителите на страната ни наистина го оценяват и вече са започнали да растат в много страни от ОНД.

Лятните жители и животновъди наричат ​​„Гину” един от първите и най-добрите сред всички известни досега домати. Някой го оценява за добро, висококачествен плод, някой за факта, че храстът на домати не е много разклонен, не е издърпан, което спестява място и усилия, защото не е нужно да правите пергола или да дърпате въжето.

Сортът "Джина" има "колега", наречен "Джина ТСТ". Този вид е създаден в селскостопанската фирма "Търсене". Този сорт е хибрид с най-добри качества, нарича се автор.

Вижте също:Доматено "Експлозия" преглежда снимки, които са засадени?

Характеристики и описание на сорта "Джина"

 • Височината на доматения храст "Джина" достига до 60 см. Рядко се случва храстът да достигне до 80 см.
 • В храстите има среден брой клони. Те не са обвързани и не се оформят.
 • Сорт домати дава червено-червен цвят, на повърхността има леко различими ръбове. Кожата на доматите е плътна.
 • Също така трябва да се отбележи, че плодовете са много сочни, месести, питателни.
 • Домат тегло 230-250 грама. Но ако годината беше топла, умерено дъждовна и доматите бяха добре грижи, тогава теглото на плода може да бъде повече от 350 грама.
 • Сортът се отнася до високодоходни сортове домати. Средно повече от 10 кг домати се произвеждат на квадратен метър.
 • Условия на зреене сортове средно. Сезонът на отглеждане от момента на засаждане до събирането на първите култури варира от 110-120 дни.
 • Доматите "Джина" имат много приятен вкус и вкусен аромат. Може да се използва за приготвяне на пресни салати, сокове, зимни обрати. Също така често се използва за приготвяне на сосове, кетчупи, доматени пасти.
 • Доматът се отличава с добра устойчивост на напукване.
 • Сортът "Джина" се отличава с добро "здраве", тъй като лесно издържа на късната фитосанитарна болест, увяхване, вертикализиране.
 • Сортът е отглеждан в централната зона на Русия, където показва много добри резултати. Но в други региони доходността също е висока.
 • Детерминанта от домати. Неговите характеристики за култивиране ще бъдат описани в следващия подзаглавие.
 • Предназначен за култивиране на открито.

Вижте също:Домат "Ракета", ревюта, снимки, кой засади?

Как да растат домати "Джина"?

Как да растат домати Отглеждат домати с разсад и без разсад. Но последното ще доведе до правилни резултати само в южните райони, където семената на доматите Джина могат да бъдат засети директно на открито. Във всички останали места се нуждаят от разсад. Тя може да се отглежда в оранжерии, във филмови оранжерии, на перваза на прозореца и след това да се прехвърля на открито.

За да се отглеждат Gina доматен разсад, семената се засяват през третото десетилетие на март. Засяват се в общ контейнер на дълбочина 1 см. След това се покриват с фолио и се поставят върху перваза на прозореца.Обичайният процес на култивиране е същият, както при повечето култури. Няма трудности.

Когато се появят издънки и се появят 2 истински листа, те се засаждат в отделни саксии от торф, като ги пълнят с хранителна смес за отглеждане на разсад от зеленчукови култури. Лесно е да се купи във всеки магазин.

За дезинфекция на почвата, тъй като често може да се крият вредители и болести, тя се отделя с вряща вода заедно с калиев перманганат. След това се изсушават и след като се произвеждат култури.

Домат В началото на май, разсадът може да бъде прехвърлен в оранжерията. В края на месеца или в началото на юни, когато времето се установи, разсадът се прехвърля на открито. Разсад могат да бъдат засадени сравнително компактно, тъй като храстите не растат и не разклоняват много.

По време на засаждането е възможно да се добави хумус или сложен тор в кладенците. Също така, ще трябва да се направи, тъй като разсадът се развива, около 3-4 пъти по време на вегетация.

Вижте също:Домат "Космонавт Волков". Отзиви. Фото. Кой е засадил?

След като разсадът е засаден на открито, тя се нуждае от проста и стандартна грижа:

 • поливане, когато почвата изсъхне;
 • след всяко напояване, разхлабване за достъп до почвата на кислород и изключване на застояла вода, където могат да се развият болести и вредители
 • не е необходимо да се оформя и подрязва храст;
 • не е необходима жартиера;
 • оплождане 3-4 пъти на сезон. Доматите винаги се повлияват много добре от нахранването. Те обичат органични торове като лопен, хумус, разредени пилешки тор и минерални комплексни торове.
 • Борба с колорадския бръмбар, ако има такъв. Това може да стане чрез ръчно събиране на бръмбарите дневно, последвано от неговото унищожаване. Продукцията не е много приятна, но екологично чиста, тъй като не е необходимо да обработва доматите с химически препарати. Но ако тази опция не е за вас, тогава инсектициди ще ви помогнат.

Това е цялата информация, която може да ви е необходима за доматите "Джина". Описание на сорта и метода на неговото отглеждане ви дава възможност да разберете всички подробности. По принцип те не са толкова много и всички те лесно се изпълняват.

Доматът се счита за един от най-добрите. И ако не сте закупили разсад от домати този сезон, съветваме ви да помислите за тази форма.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания