меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.06.2017

Описание сортове домати "орел клюн"

доматен орел клюн коментари снимки добив

Става дума за домати, така че няма да нарушим традицията. Така че, виждате ли, приятно е да се занимавате с градинарство, когато знаете, че сега има домати за всеки вкус. Трябва повече доходност, моля. Искам да направя най-малко, има и избор, и ако един начинаещ се тревожи за провал, то винаги ще има разнообразие за него, което ще покаже, че дачата може да бъде приятна. Днес ще разкажем за един много интересен домат, който ще се хареса на всички, дори и на гастрономи, които нямат никаква изненада. Всички благодарение на необичайната форма на плода, отличен вкус и висок добив - това е доматът "Eagle Beak". Ще разберете описанието на сорта, докато гледате снимките, прегледите на градинарите са винаги положителни, защото е приятно дори да погледнете такива плодове. Името, между другото, животновъдите са избрали много точно.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Общо описание

„Орловия клюн” е дело на развъдчици от Русия. Доматът е много популярен и има нещо, което може да обича. Той има много предимства, сред които са отличен добив, качество на плодовете, непретенциозност и дори добра устойчивост на болести. Този сорт може да се отглежда за продажба в много региони, връщането е отлично.

Ако искате да научите повече за минусите, то това е, което храстите на този домат се нуждаят от отворено пространство, те са мощни и се разпространяват. Също така трябва да се грижи за опорите и формацията. Но такива агрономични техники са общи за повечето плодоносни, продуктивни сортове.

 

Домат "Орлов клюн". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се до полу-определящи сортове.
 • Височината на храста може да достигне един и половина метра, така че имате нужда от жартиера. В същото време клоните са мощни, разпръснати встрани, по време на плодните растения ще са необходими и опори.
 • Голям плод домат - теглото на плодовете може да достигне 800 грама.
 • Сорт на реколтата - от един храст могат да се получат повече от 8 кг домати.
 • Плодовете имат необичаен вид, наподобяват формата на птичи човка, цветът на кожата е червен с оранжево преливане.
 • Той е устойчив на основните заболявания на кучетата.
 • Изисква формоване и пасинковане.
 • Месото е много сочно, което е подходящо за приготвяне на сокове.
 • Универсална трапезна маса - клас за салати, препарати, сосове, пасти. Такива домати могат да се използват за декориране на ястия поради необичайната им форма.
 • Първите добиви винаги са по-големи от масата на следващите плодове. Средно доматите с тегло 300-400 грама.
 • Доматите са ароматни и сладки, с малко семена.
 • Нехибридна гледка, защото можете да сеете семена за следващата година.
 • Плътната кожа не позволява на доматите да се пръснат.

Приемам, много предимства, добре, и минуси под формата на малки неприятности си струва да видите прекрасни, необичайни домати на вашата маса. Те ще се насладят на семейството, ще изненадат своя съсед на вилата. Срещнахте доматите „To Eagle's Beak“, разбрали за отговорите, погледнахте снимките. Производителността ще задоволи дори и капризните градинари, ами се обръщаме към самата техника за отглеждане.

Вижте също: Как да се хранят домати в периода на цъфтеж и плодове?

Аграрна техника. Домат "Орлов клюн"

Техниката е доста проста. Културите започват от март до април. Предварителното третиране може да се състои само в потапяне на семената в стимулатор на растежа за по-добро поникване. Можете да закупите Epin за тази цел. След това семената се засяват на дълбочина от два сантиметра в насипна, питателна почва. Вариант 1 е почвата от магазина, вариант 2 е смес от градинска почва, хумус и минерален тор.Можете да излеете пепел и суперфосфат в земята.

Култури са овлажнени, покрити с филм, когато разсадът се е повишил, филмът се отстранява, сега се нуждаете от поливане с топла вода и светлина. В фазата на 3-4 листа се извършва събирането, след една седмица може да се добави фураж с азотно съдържание. Преди засаждане на улицата, разсадът се угасва на балкон или на улицата. Трансферът ще бъде в оранжерията още от началото на май, най-важното е, че земята се нагрява, на улицата - по-близо до юни.

Важно е!

По-добре е да разлеете земята на парцела с вряща вода с манган, да го излеете с пепел, това ще убие патогенната микрофлора. Тези мерки помагат за намаляване на всички рискове от инфекция до нула.

Почвата се приготвя предварително. Те я ​​изкопават, отстраняват плевелите, поръсват с лъжица калий и фураж. Можете да направите малко хумус и пясък за дренаж. Разсад засадени рядко - не повече от три храсти на метър. Полива се с топла вода. През целия сезон се добавят минерални добавки и органични вещества 3-4 пъти, но най-важното е, че има високо съдържание на калий и фосфор, а не азот, в противен случай процесът на набиране на плодове ще бъде блокиран.

Полива се, когато почвата изсъхне, но е изобилна, по-добре подгответе водата предварително, така че да стои и да се затопля. Pysynki премахване на всичко, което е достигнало размер от 8-10 см. Но един е оставен в горната част, за да доведе до второто стебло - това е формацията. За предотвратяване на заболявания, понякога е по-добре да се извършва пръскане с разтвор на манган или Fitosporin. Винаги разхлабете почвата и можете да я поръсите с пепел от паразити. Спомняш ли си за подкрепата, говорихме за тях в началото.

Вижте също: Домат "Кьонигсберг" - описание на сорта, снимки, ревюта

Това е цялата техника, без трудности, само някои тънкости, за които сега знаете.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...
доматен орел клюн коментари снимки добивдоматен орел клюн коментари снимки добив

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания