меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.06.2017

Разнообразие от домати "Bobcat", подробно описание на снимката

характеристика на доматите и описание на сорта

Толкова много ви разказваме за доматите и ще говорим за тях отново. И защо започнахме все пак с факта, че съвременната епоха е богата на иновации. Това не е просто защото сега има различни хибридни домати, които лесно се отглеждат, тъй като не се страхуват от вредни паразити и болести, които от година на година понякога унищожават лъвския дял от реколтата. Е, ясно е, че става въпрос за хибридния домат, който ще бъде обсъден - сортът доматено “Bobcat” и неговото описание е нашата днешна тема.

Общо описание

Домат с толкова интересно и необичайно име е работата на животновъдите от Холандия. В нашата страна той също е известен, че оценката е вписана в регистъра през 2008 година. Оттогава тя е била активно отглеждана, лятото жители похвали. Това е хибридно виждане с неговите предимства, които се състоят в това, че сортът е непретенциозен, болестите и вредителите не са ужасни за него. Това спестява много време, помага на жителите на лятото, особено на тези, които не могат да бъдат в къщата всеки ден, и за един ден и двете болести и колорадският бръмбар могат да бъдат впечатляващо вредни. Силата на Bobkat може да се дължи на нейната производителност, тя ще бъде описана по-долу.

Този домат радва със своите плодове, защото тежат много, те са много вкусни. Като цяло, сортът се чувства чудесно дори и в лошия сезон, може да расте извън и в оранжерията. Но тези домати не обичат глазура, затова трябва или да ги засадите в оранжерия, или да вземете предвид точното време във вашия район. Останалото е много добра оценка. Така че погледнете “Bobcat”, и как да растете и неговото изпълнение, ще научите подробно по-долу.

Вижте също: Как да се хранят домати за плодове яйчник?


Домат "Bobcat". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за определящи видове.
 • Бушът е компактен по размер - 50-70 см височина. Много места няма да вземат разнообразие.
 • Непретенциозен по отношение на метеорологичните условия - то толерира температурни капки и топлина много добре.
 • Хибриден сорт, който дава най-добрата реколта през първия сезон на засаждане.
 • Отнася се за дозрял домати. Вие ще получите първата си реколта 120-130 дни след засяването. Това е за някои летни жители минус.
 • Може да се отглежда както на открито, така и на затворено място.
 • Той има висока устойчивост към основни болести на доматите.
 • Голям плодов домат - теглото на доматите може да достигне до 250 грама. Минималният размер е 150 грама.
 • Ако правилно се грижите за сорта, можете да получите много добра реколта - 8-10 кг. Средно 6 кг.
 • Тя може да расте във всички региони на страната, но на север са необходими оранжерии. То толерира и липсата на влага.
 • Придава много вкусни домати, ароматни и сочни.
 • Цветът на доматите е червен, кожата е дебела, спасява културата от напукване.
 • Плътта е плътна, средното количество семена в нея.
 • Формата на плодовете е сплескана и кръгла.
 • Много вкусни домати, ако са пресни, но и за сок, сосове, препарати за зимата, реколтата също е подходяща. Според мненията, макароните и соковете са особено вкусни.
 • Плодовете се съхраняват добре, могат да се отглеждат за продажба, тъй като лесно се транспортират.
 • Плюс това, разнообразието е и във факта, че образува големи плодове през целия вегетационен период, а не само в началото, като редица други домати.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Ето такъв добър хибрид. Ако все още не сте избрали какво ще засадите, потърсете семена за следващия сезон, тогава можете да се опитате да отгледате Bobcat, защото, както разбирате, той има много предимства и, най-важното, културата не се страхува от болести. Това е чудесен вариант за всички региони и за начинаещи, които все още имат малко разбиране за градината.В крайна сметка, често първите проблеми в градината или в градината, липсата на информация кара хората да се оттеглят от идеята за отглеждане на техните продукти. Ами, пристъпваме към самия процес от нулата, така да се каже.

Аграрна техника. "Bobcat"

Така че, ако сте жител на топли райони, тогава можете да отглеждате домати без проблеми на улицата, ако времето ви не ви хареса с топлота, по отношение на връщането на студове, по-добре е да използвате филмови покрития или оранжерия. Останалата част от доматите лесно се отглежда. Културите започват през първото и второто десетилетие на март, когато се използва топла и затворена земя, можете да засадите семена в края на февруари, като помним, че датите на плодните култури са закъснели. Предварителното третиране не е необходимо, но ако живеете в райони, където културите често страдат от заболявания, можете да използвате разтвор на манган за превенция - той е бърз, евтин и лесен.

Почвата под разсад и на площадката трябва да бъде плодородна и добре дренирана. Можете да си купите готови почви и сеят семена в него, има и друг вариант - смесете закупената почва с зеленчукова градина на равни части, добавете лъжица пепел. Семената се засяват на дълбочина 1,5 см на разстояние 3 см един от друг. След това полива земята, покрита с фолио и се поставя върху прозореца. След като зелеът се появи, подслонът се отстранява, разсадът се отглежда до 3-4 листовки, след което се гмуркат.

Съвет!

По-добре е градинарите да координират всичките си действия с лунния календар, той е незаменим помощник по пътя към жътвата.

След бране след две седмици можете да добавите минерални добавки. Преди засаждане на улицата ще трябва да се втвърдят разсад. В оранжерията и на улицата е по-добре да се подготви почвата предварително. Оранжерията се нуждае от внимателно лечение по всяко време, за да се намалят патогените и всички рискове. Отвън, трябва да се изкопаят почвата, да се добави хумус към дупката и суперфосфат, да се излее в закупената почва наполовина, а след това да се засадят разсад.

Вижте също: Домат "Сто килограма" - ревюта, снимки, доходност

Трансферът ще бъде след всички студове във вашия район, в оранжерията преди. Кацането се извършва в шахматна дъска на разстояние 50-60 см един от друг. Първият фураж се прилага след прехвърляне за две седмици, най-добре е да се използват торове с азот, за да се изгради зелена маса, след това трябва да се използват торове с калий и фосфор. Можете да си купите лекарства или да приберете органични продукти. В допълнение, разбира се, разсадът се полива, но не се излива, премахва плевелите. Оранжерията винаги се излъчва, почвата се разхлабва, което дава на Земята повече въздух.

Сорт “Бобкат” е много устойчив на болести и вредители, но понякога мухите, които “Конфидор” развъжда добре, могат да го безпокоят, както и много насекоми насекоми се страхуват от миризливи настойки, които можете да направите сами, като използвате пикантни билки, подправки, плевели. пелин. Важно е да се отбележи, че инфузиите върху плевелите са много добри като торове, така че опитни летни обитатели често използват коприва, в която има много полезни вещества както за нас, така и за култивирани растения. Това е начинът, по който можете да получите резултата от доматите Bobcat, които, според ревюта, няма да ви разочароват. Вижте снимката на плода - добивът и качеството зависят както от самия сорт, така и от грижите ви.

Добър домат, който всеки може да расте. Компетентната агротехнология и лунният календар са ключът към успеха.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
характеристика на доматите и описание на сортахарактеристика на доматите и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания