меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.11.2017

Високопроизводително разнообразие от ароматни домати "Сто килограма"

Няма такава вила, където да се отглеждат зеленчуци, а доматите няма да се свиват. Всеки градинар обича своя сорт, има тайните на отглеждане. Разбира се, познаването на селскостопанските практики е важно, както и разнообразието. Затова ви запознаваме с различни домати. Днес на дневен ред стои доматите на сто килограма. Прегледи на тези, които са ги засадили и какви са неговите предимства.

Обща информация

Съгласен съм, силно и необичайно име на този домат. И ние разбираме, че ако животновъдите са дали такова име на тяхното „дете”, тогава имаме какво да очакваме от него. Името сякаш вика, че успехът от кацането ще бъде 100%.

Лятото обича това разнообразие, тъй като има добра възвръщаемост, то е универсално, а името, измислено за домати, представлява интерес - просто искам да купя такива семена и да видя как името съответства на резултата. Е, това име е дадено в нашата страна от руски животновъди.

Плюс доматите и факта, че може да се отглежда в повечето райони на страната ни, дори когато времето не е доволно от топлината му, но тогава трябва да използвате оранжерии или оранжерии за максимални резултати. Прегледите на тези, които са засадили домати, са добри, много градинари се връщат отново и отново към този конкретен сорт.

Вижте също: Домати "Интуиция" ревюта, снимки, доходност

1sto-pudov-1Характеристики и описание на сорта

 • Универсалността на доматите е, че е еднакво добра както за пресни храни, така и за готвене на пасти, завъртания за зимата. Много домакини похвали "Сто килограма" за това, че прави дебел, вкусен и ароматен сок.
 • Проектиран за всички условия на отглеждане.
 • Добивът на сорта е висок - един храст може да произведе 6-7 кг вкусни плодове.
 • Доматената кожа е плътна, доматите се съхраняват дълго време, лесно се транспортират, което им дава тежест в конкуренцията на пазара на зеленчуци.
 • Също така е забележително, че плодовете могат да бъдат подбрани неузрели, те ще оцелеят у дома.
 • Реколтата се формира рано, но датите могат леко да се изместят.
 • Независим сорт. Бушът се разраства до два или повече метра, което съответно показва необходимостта от жартиери и образуване. Ето защо, в парникови условия, те правят решетка или затегнете въжета, докато на улицата поставят опори. Също така трябва да се отбележи, че в открито поле сортът ще има по-компактни размери до 1,5 метра.
 • Листата имат тъмнозелен цвят, храстите не са много удебелени.
 • Плодовете се формират на ръцете в размер на около 5-7 броя.
 • Доматите са месести, масата им варира от 180 до 300 грама, което ги характеризира като големи.
 • Формата на плода прилича на круша, а до стеблото има очевидни ребра.
 • Цветът на кожата е богат на червено.
 • Семената в плодовете са малки, пулпата има средна плътност.
 • Кожата не е дебела, но плодовете никога не се напукват.
 • Вкусът на плодовете е сладникав, има пикантен кисел вкус, доматен вкус и приятен.
 • Съставът на сто килограма домати е богат на микро, макроелементи, те съдържат много ликопен, бета-каротин и захари.
 • Доматът е имунизиран срещу много заболявания.
 • Отглеждане на разнообразие е проста - тя е непретенциозна, не изисква специални условия. Ако поради липсата си вземем необходимостта от жартиера или висок храст, това ще бъде единственият минус. Необходими са опори за сорта, освен това не само стъблото, но и четките с плодове, тъй като те могат да се счупят под собственото си тегло.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Но това не разваля мнението за разнообразието от домати "Сто килограма", защото прегледите, както вече споменахме, събира положително.

IMG-254Характеристики на отглеждане

Това е просто. Сортовете на агротехниката не се различават от тези, използвани предимно за градинарите. Това означава, че за отглеждане на домати от този сорт, можете да използвате разсад и безсеменен метод. Вторият метод е подходящ за райони с топъл климат. За всички останали методът на разсад е подходящ.

Опитните градинари съветват преди засаждането на семената не само да обработват за болести, но и да ги накиснете в стимулатор на растежа. Така че, кълняемостта ще бъде еднаква и бърза. Качеството на почвата е най-добре да вземе градинска почва, смесена в равни части с хумус. Тук можете да добавите пепел или суперфосфат.

Засяването се извършва през март в общ контейнер или торфени таблетки. Първият метод включва избор. Втората последваща кацане в отделни саксии. Доматите не се страхуват от всякакви манипулации. Кирки трябва да се извършват след появата на 3-4 истински листа. Семената се засяват под стъкло, което се отстранява след появата на кълнове.

Вижте също: Домат "Rocket" преглежда снимките добив

След като можете да направите течна храна за домати преди разсадът да бъде прехвърлен в оранжерията - това се случва, когато посадъчният материал е на два месеца. В оранжерията или на улицата фиданките веднага се връзват. За сезона ще бъде възможно да се правят добавки 3-4 пъти. Поливането се извършва, когато почвата изсъхне.

За да увеличите реколтата, образувайте храст в 1-2 стъбла и премахнете всички доведени деца. Също така е по-добре да оставите не повече от 4 цветя на кистата, по-добре е да отрежете останалите.

Така можете да отглеждате голяма реколта от вкусни и ароматни плодове. За доходността и простотата ще ви харесат доматите "Сто килограма".

Видео преглед на плодовете на доматените сортове "Сто килограма"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания