меню

Доматените сортове със снимки и описания 1.11.2017

Характеристика и описание на сорта "Интуиция" от домати

Доматите обичат всичко и навсякъде. И точно тази култура има голямо разнообразие от сортове. Те се извеждат, за да се гарантира, че видът дава колкото е възможно повече добив, като в същото време отделят минимум време. Тази статия ще бъде написана за един от най-популярните сортове домати.

продуктивност

Първо трябва да кажете няколко думи за общите характеристики на сорта. Този вид е много популярен. След създаването му се казва, че този вид има много висока устойчивост към болести, плодовете му няма да се напукат.

Забележителна черта на "Интуицията" е, че плодовете узряват равномерно и едновременно, и това дава възможност да се събират домати с цяла четка, което значително улеснява работата, спестява време и усилия.

757559По отношение на ревюта, градинарите хвалят и обичат това разнообразие. В интернет, можете да намерите много положителни думи, адресирани до домати "Интуиция". Особено го оценяват за факта, че културата наистина оправдава всички очаквания, като напълно потвърждава думите на животновъдите. Именно високата жизнеспособност, непретенциозността и стабилният добив се споменават дори в прохладния сезон.

Вижте също:Домат "Космонавт Волков". Отзиви. Фото. Кой е засадил?

Така че, време е да отидем директно към информацията за доматите на интуицията, нейните характеристики и описанието на сорта.

Какво е домати за интуиция?

 • Класът принадлежи на висок. Мощното стъбло може да достигне височина повече от два метра. Това само по себе си предполага нуждата от жартиери.
 • Доматът дава много апетитни плодове, които узряват равномерно, имат равни пропорции. Това от своя страна прави плодовете конкурентни на пазара на зеленчуци.
 • Сортът се отличава със своята простота. Тя расте добре на различни видове почви, като същевременно изисква малко внимание за себе си.
 • Pysynki в домати "Интуиция" се формират бързо и изобилно. Този факт подсказва, че все още трябва да работите малко, тъй като допълнителните издънки трябва постоянно да се отстраняват, така че да не пречат на узряването и сгъстяването на насажденията.
 • Добивът е висок и стабилен. След зреене четките трябва да бъдат сглобени, за да се улесни културата. Но има и летни жители, които оставят реколтата на клоните за известно време, за да покажат привлекателна оранжерия с гордост. Между другото, най-често доматите на интуицията се отглеждат в парникови условия.
 • Сортът се отнася до хибридните видове. И те, като правило, винаги имат висока устойчивост на болести и други неблагоприятни условия. Ярък пример е разнообразието от домати "Интуиция F1". Те се разболяват много рядко.
 • Разнообразието на плододаване през лятото, яйчниците формират активно и равномерно.
 • Кожата на доматите е плътна, не се напуква.
 • Доматите се транспортират лесно на дълги разстояния, което позволява да се продават. Те също са добре поддържани.
 • Вкусът на плода е приятен, умерено сладък, гъста плът.
 • Доматите са компактни по размер. Те могат да се използват за зимни обрати като цяло. Често се използва клас за бензиностанции, които дори могат да бъдат замразени за зимата.
 • Сортът има средно време на зреене. Можете да получите първата реколта след засяване на семена за около 110-115 дни.
 • Добивът на квадратен метър достига около 30 кг или повече.

Вижте също:Какви сортове домати трябва да се засаждат в поликарбонатна оранжерия?

Както разбирате, разнообразието от домати "Интуиция" е нещо, което да обичаме. Този достоен конкурент на много други видове. Поставяйки го, няма да съжалявате.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания