меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 20.12.2017

Домат "Катрин Велики f 1" - сорт, който няма недостатъци

Обща информация

Създателите на нашето време донесоха огромен брой различни хибриди от доматите, но съдейки по снимките и прегледите на доматите Катрин Велики F1 е наистина благородно и имперско разнообразие.

След като проучихме опаковката със семена от този сорт, разбираме, че надпис f 1 означава, че този домат е хибридна култура от първо поколение. Именно този сорт, който има голям брой предимства, припокрива малки недостатъци, благодарение на този хибрид, който е изкуствено отглеждан, като пресича два вида домати, растението придобива силна и стабилна коренова система, по-малко изложена на болести.

Домати сортове Катрин Велики доста стрес-устойчиви в околната среда, когато температурата капки удобно се чувства в оранжерията, не е достатъчно трудно да се определят плодове, какво харесва животновъди и градинари. Основната задача на градинарите да получат отлична реколта и за предпочитане за кратко време, това е особено важно при продажбата на зеленчуци, по-специално домати. Характеристики и описание на сорта, както и снимки ще бъдат представени в тази статия, за най-доброто доказателство, че Катрин Велики е доматен хибрид, уникален и достоен домат, и благодарение на обратната връзка от градинари - аматьори, това ще бъде директно потвърждение.

Плодове узряват постепенно, следователно, върху храстите на тези сортове могат да бъдат узрели плодове, и само в резултат на яйчника.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта "Интуиция" от домати

Характеристики и описание на сорта Екатерина Велика

 • Разнообразие от домати от средата на сезона (продължителността на узряването от присаждането до прибиране на реколтата е 100 - 110 дни);
 • Този сорт е доста гъвкав в употреба (подходящ за приготвяне на салати, сосове и консерви);
 • Растението трябва да бъде разпръснато или с интервал от 60 сантиметра между храстите;
 • Висока доходност (от един квадратен метър реколта е девет килограма);
 • Теглото на плода достига от 250 до 350 грама;
 • Приятен вкус;
 • Доматът съдържа огромно количество хранителни вещества, благодарение на които се подобрява работата на червата и се активира храносмилането;
 • Хибрид, който достига височина от 2,5 метра, е неопределен домат, т.е. висок растение;
 • Подходящ за транспортиране на дълги разстояния;
 • Доматите с яркочервен цвят, закръглена форма, имат доста плътна кожа;
 • Не пукайте и не съхранявайте дълго време. Този сорт може да узрее у дома, при условие че доматите се събират по време на последната реколта, когато доматът е все още леко кафяв, срокът на годност може да продължи до два месеца;
 • На четката се образуват до шест домати;
 • Месен сочен пулп и същите размери на доматите, независимо от местоположението на плода на ръката.

Силни и слаби страни

Това разнообразие от домати има огромен брой предимства и много малко недостатъци, защото, съдейки по името на доматите Катрин Велики, можем да заключим, че това е величествен, достоен, имперски хибрид. Помислете за редица благородни качества на доматите:

 • огромен добив;
 • безупречна устойчивост на различни болести и вируси;
 • отлично физическо състояние и плътност на плодовете;
 • отличен вкус на домати;
 • простота и лекота на грижа;
 • впечатляващи размери плодове;
 • За дълго време, доматите са естетически приятни, не се подлагат на напукване, не се смачкват, този вид домат е много подходящ за транспортиране на дълги разстояния.

Недостатъците са доста незначителни, но те все още са налице:

 

 • Първо, поради факта, че това разнообразие от домати е хибрид, то не може да снабди градинаря със семената си (но все пак, ако решите да се опитате да получите семена, сортът няма да бъде толкова уникален, че семената ще покълнат и ще произведат реколта, но плодовете няма да отговарят на добро качество и висок добив);
 • второ, много е важно да се отрежат пасищата и да се образуват храстите, ако не се прави на храста по време, ще има много голям брой издънки и в резултат на това всички сили и хранителни вещества ще се изразходват за растежа на ненужните зеленчуци, а плодовете няма да узреят , Тази манипулация трябва да се извършва при ясно време и да се откъсва от доведените деца, необходимо е да не са достигнали големи размери.
 • Трето, този сорт трябва да се отглежда в отопляеми оранжерии.

Ще се интересувате от: На листата на доматите се появиха петна, как да се лекува кладоспориоза?

Характеристики на растящите сортове

Хибрид Катрин Велики вписан в държавния регистър за отглеждане на домати в оранжерията. Съдейки по прегледите и снимките, този сорт има достатъчно привилегии за градинарите и животновъдите. Особености на отглеждане са доста прости и не се различават много от другите видове домати, но има някои нюанси, които трябва да се извършват имплицитно:

Първо, е необходимо да се следват правилата за поливане, защото с излишък на влага, доматите ще бъдат кисели и воднисти, а плодовете ще се напукат, след дъжд и поливане трябва да се разхлаби почвата, да се проветри оранжерията и да се пробият плевелите;

На второ място, е необходимо да се хранят торове: органични и минерални. Можете да оплождате на всеки три седмици, за предпочитане вечер или рано сутрин;

На трето място, посадъчният материал е подходящ;

На четвърто място, за да се подготви предварително в оранжерията за подложката, т.е. подвижната пергола, благодарение на решетката, храстите от домати ще бъдат добре проветрени, ще бъде много по-лесно да се прибере, а също и да се позволи ходене между редовете без улов на растенията.

Засяване и отглеждане на разсад

Няма специални манипулации по време на сеитбата и отглеждането на доматените разсад на Катрин Велики, но знанията трябва да се овладеят, тъй като това е етап от засаждане на разсад, който е гаранция за добра реколта. На първо място, е необходимо да се подготви почвата за сеитба, засяване на семена, за предпочитане в края на февруари, в отделни торфени резервоари. Семената, закупени в специализиран магазин, вече са обработени с манганов разтвор, тази процедура се извършва с цел обеззаразяване на семената, също може да се поддържа в стимулатор на растежа, така че бастрето ще поникне.

По време на отглеждане на разсад достатъчно, за да я хранят два пъти с минерални торове, е желателно да се комбинира с напояване.

Основните компоненти в отглеждането на разсад са фосфорно-калиеви и азотни торове, благодарение на витамините в почвата, кореновата система и кълновете се образуват доста добре, почвата се подхранва с всички полезни свойства. Преди засаждане разсад, е наложително да се втвърди, че е необходимо да се започне две седмици преди засаждане, като правило, това се прави, когато има 5 до 6 листа на храст.

Те започват да втвърдяват разсадите в един час по следния начин: всеки ден я изваждат на улицата на топло и ясно дни, при необходимост сянка, така че разсадът да не се излага на пряка слънчева светлина, увеличавайки продължителността на сеитбата, която остава на открито до три часа.

Втвърдяването може да бъде както на улицата, така и директно в оранжерията.Почва за засаждане на разсад трябва да се подготви предварително, добре е да се оре, да се оплоди, да се образува по леглото в зависимост от сорта. Непосредствено преди засаждане, е необходимо да се обработи почвата с калиев перманганат, това решение е много просто, в подготовка, трябва да се вземат 2 грама калиев перманганат и се разрежда в двадесет литра топла вода, за всяка ямка ще се нуждаят от 1 литър разтвор.

Вижте също: Отглеждане на домати според метода на IM Маслоу

Преди засаждане на посадъчен материал на постоянно място в оранжерията, е необходимо да се отрежат няколко листа от храста, което ще помогне да се избегне появата и развитието на инфекции. За да се предотврати тези храсти от отглеждане, в бързи темпове и домати са по-добре вкоренени, е необходимо след засаждане на разсад са завършени, не вода за две седмици.

Така температурният режим варира средно + 22 ° до + 26 ° С, но не по-нисък от + 20 ° С.

Парникова грижа

Този вид домати е неопределен домат, т.е. висок растение, те достигат височина до два метра, съответно, така че благородният сорт се чувства комфортно, трябва да оборудвате оранжерия с достатъчна височина и площ, трябва да подредите и оранжерията беше изпълнен със слънце.

Не забравяйте да рационално разпределят растенията по време на засаждането, изчислявайки площта на два храста на квадратен метър. Благодарение на доброто торене с торове плодородието ще се ускори, а когато се появят плодове, е необходимо да се оплоди с калиеви торове.

Когато изтръгнете прекомерни съцветия, получавате само големи плодове.

Доматите, които се отглеждат в оранжерията, много обичат теченията, така че при вземането на оранжерията е задължително да се оборудват вентилационните отвори.

Вие също трябва да плащат за общото състояние на почвата, така че да не изсъхне, и при поливане на храстите не получават вода, така че може да се избегне появата на гъбични заболявания на храста. За да ферментира имперският хибрид, трябва да се грижите за тези растения, тъй като спазвайки всички правила за грижа за доматите в оранжерията, ще постигнете достатъчно висок добив и успех в отглеждането на императорския домат.

Видео: Доматите за култури

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (5 оценки, средно: 3,20 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания