меню

Доматените сортове със снимки и описания 1.11.2017

Разнообразие от домати "Budenovka" опит на производителя

Домат "Буденовка": Характеристики и описание на сорта

Доматите "Буденовка" имат много фенове. И всичко това благодарение на отличните си сортови характеристики:

 • домат непретенциозен. Той дава добри добиви в най-неблагоприятните години;
 • неизискващ към почвите;
 • се отнася до домати със средно узряване. Реколтата след семена може да се получи за около 105-110 дни;
 • Доматеният сорт „Буденовка” произвежда висококачествени плодове с голям размер. Теглото може да достигне средно до половин килограм. Но при правилна грижа плодовете могат да достигнат много по-голяма маса;
 • Вкусът е отличен. Доматите са ароматни;
 • се отнася до високи домати. Средно достига височина от един и половина метра;
 • силно устойчиви на основни заболявания на доматите. Особено добре се проявява в годините на атака на фитофтороза;
 • цветът на доматите е по-близо до червеното;
 • необичайна форма - наподобява сърцето навън;
 • силно устойчиви на напукване, което е удобно за консервиране;
 • ако районът е с тежък климат, малко слънце и студ, тогава се прибират неузрели плодове, след което се поставят на зреене;
 • използвани за пресни храни, за салати, за консервиране, за пасти и за приготвяне на доматени сокове;
 • сортове целулоза месести, вкусни и сочни;
 • може да се отглежда в различни условия: в оранжерии, на улицата, в оранжерии;
 • Доматът е неопределен вид - расте дълго и свободно, достигайки високи размери.

Заслужава да се отбележи, че този вид домати са отглеждани преди много време, но година след година, дори под натиска на нови сортове култури, той не се отказва от позициите си. Летните жители не променят домата "Буденовка". Прегледите на тези, които са се увеличили, са изключително положителни. Не без основание този вид не е забравен и се култивира активно повече от година на цялата територия на страната ни.

Вижте също:Vertex гниене на домати в оранжерията и тяхното третиране

Видео преглед на доматите "Буденовка"

Как да растат домати "Budenovka"?

Как да растат домати Агротехнологията тук няма да бъде трудна. Засаждането на разсад трябва да се извършва приблизително през първата или втората декада на март, според датите на сеитбения календар. Семена от домати "Буденовка", като всички други домати, разбира се, трябва да проверите за покълване. Това може да стане просто чрез визуална проверка. Семената трябва да бъдат равномерни, пропорционални, подобно на близнаците. Всички тези семена, които са различни и изглеждат като нещо странно, е по-добре да се премахнат.

Но е по-лесно да се направи селекция с помощта на вода, ефективността на този подход е гарантирана. Водата се изсипва в чаша, а семената се поставят, след което след известно време лошите семена ще плават. Преди засаждане за няколко дни, семената се накисват в разтвор на калиев перманганат, а след това в някакъв хранителен състав. Първият ги дезинфекцира, а вторият - ще увеличи кълняемостта.

Културите ще се реализират под филма в хранителната почва: градинска почва, тор, пясък или в почвата за закупуване. Преди сеитба е по-добре да се разлива вряща вода. Удължаването на семената не струва повече от 1 см. Оптималната дълбочина на засаждане е 0,5 см. След като семената се разпрашат и навлажнят от пръскачката. Когато се появиха издънки, подслонът се отстранява, сега те постоянно следят влажността и осветлението. Ако слънцето е ниско, тогава трябва да сложите лампата, в противен случай разсадът ще бъде крехък и продълговати.

Ако почвата е оплодена по време на засаждането, тогава можете да го направите без хранене до момента на прехвърляне на постоянно място. Но можете да нахраните фиданките, така че те да растат по-активно и да бъдат силни.

Това е всичко, което се отнася до отглеждането на разсад сортове. Освен това информацията ще бъде по-важна, тъй като доматът е висок, той трябва да бъде оформен и завързан.

Вижте също:Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Носенето на домати на постоянно място и грижа

posadka-rassady-tomataДоматите се изпращат в оранжерията за 60-65 дни от сеитбата. Тъй като сортът е висок и мощен, не се препоръчва да се засаждат повече от три храсти на един квадратен метър. Преди засаждане, не забравяйте да се грижи за пергола или тел, който е прикрепен към напречната греда на тавана. На тях стъблото ще се промъкне нагоре. Възможно е да се използва най-простият синтетично въже за жартиера.

Преди да прехвърлите разсада в оранжерията или на улицата, земята трябва да се изхвърли от болестта. Същата оранжерийна дръжка от стените до тавана. След това, докато засаждане в кладенци, се излива в минерални торове или хумус. За сезона, това ще отнеме 3-4 пъти, за да се хранят доматите. Необходимо е да се прехвърлят разсад в този момент, когато студът вече е преминал.

За да не растете и да не се свръхнат, което влияе върху степента на съзряване и може да бъде провокиращ фактор за развитието на болести, те трябва да бъдат отрязани. Как да се образува домати "Budenovka"? Това се прави, както следва.

 • Доматите веднага след прехвърлянето им в оранжерията трябва да бъдат вързани към опори или въжета.
 • За да се установят по-бързо, използвайте Epin.
 • "Budenovka" форма, оставяйки един или два стъбла. Всички доведени деца трябва да бъдат окончателно изтрити. За стъблото не е много опъната, тя е притисната отгоре.
 • За да се образува домат в едно стъбло, само той се оставя и всички до един доведен син се премахват. Ако са необходими две стъбла, оставете основното стъбло и един доведен синс в горния синус. Съответно, три - оставяме две пасинки от върха. Така се образува доматите буденовка.

Вижте също:Доматите на балкона. Отглеждане стъпка по стъпка

За доматите са сочни, по време на образуването на плодовете, се нуждаят от постоянно, обилно поливане. За да не се натрупа влага, оранжериите трябва да се проветрят и почвата да се разхлаби.

как да оформяте доматите eupatorЗа да се увеличи добива и теглото на плодовете, се комбинират кореновото и листното хранене, редуващи се органични и минерални препарати. По време на образуването на домати, е по-добре да се използва естествен тор, за да не се навреди на здравето. Опитните градинари, които са отглеждали сорт за дълго време, казват, че реагира добре на тора на Аелита.

Разсадът ще започне да цъфти след появата на 7-9 истински листа. Плодовете ще продължат да се образуват равномерно и заедно.

Прегледите са винаги отлични, снимката на кой е засадила такъв домат може да се види в нашата статия. Както виждате, плодовете и истината приличат на формата на сърце, пурпурен цвят.

"Budenovka" стана фаворит в градините на много градинари. Може би, след като го приземи за първи път в новия сезон, вие също ще станете негов почитател.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания