меню

Доматените сортове със снимки и описания 20.02.2018

Домат "Емералд Ябълка": интересен и оригинален

Като се има предвид ревюта, снимки, добиви на Emerald Apple, всичко подсказва, че вече много производители са успели да го отгледат и да опитат вкуса на ябълковия домат.

Официални данни

Отглеждането на Смарагдовата ябълка е започнало през миналия век, през 1998 г., а през 2000 г. сортът е вписан в регистъра на селекционните постижения на Руската федерация под номер 9805141.

Производни сортове ЗАО Научно-производствена корпорация "НК ООД" Московска област. град Shchelkovo.

Сортът се препоръчва за отглеждане във всички райони на страната, под заслоните за филми и в зеленчуковите градини, както и в областите на стопанските ръководители на малки фермери, като средния период на зреене, дестинация за салати.

описание

Вегетативна форма

Доматените храсти са високи, неопределени, разпространени.

Листови плочи с богата тъмнозелена и средна големина.

Съцветията са сложни и междинни. Първият сноп се образува над 8 или 9 листа, следвайки 3.

Плодът

Слабо оребрена и плоска кръгла форма е присъща на всички плодове. Производните сортове служат за средно тегло на домат в диапазона от 250-300 g, но растителните производители казват, че доматите не достигат такова тегло и не са повече от 250 g, а средното тегло е 150-200.

На всеки клъстер се закрепват 5-6 плода. По плътност те са еластични, плътни. На секция се виждат 4-6 гнезда, пълни с пулп.

Вкусът се оценява като “отличен”. Тези зеленчуци, които растат и се радват на плодовете, са много доволни. Доматите се държат перфектно в салатите, както самостоятелно, така и в смес с други сортове.

Вижте също: Розов фламинго Домат

Период на бременност

По време на растежа на образуването на зелено с огромно гъсто зелено петно ​​близо до стъблото. С настъпването на зреенето тъмнозеленият цвят постепенно изчезва и доматите се осветяват.

Напълно узрели плодове изумрудено зелено с лек жълт оттенък. Зеленчукопроизводителите, които вече са отгледали домати, казват, че изумрудената ябълка е бронзов рефлукс, когато зрее, но плътта остава наситен зелен.

Emerald зеленият цвят играе ролята си не в полза на доматите. Много производители се оплакват, че са принудени да се откажат от отглеждането на сорта, защото събират плодовете от градината в една кошница, после не могат да разберат къде са узрелите и зелени.

Такъв нюанс води до факта, че зеленчукопроизводителите, които чакат зачервяването, преедърживат доматите и той започва процеса на гниене. Така лъвската част от реколтата отива на скрап.

Като се има предвид характеристиката на Смарагдовата ябълка и описанието на сорта, както и отглеждането му, за да се избегне свръхпроизводство, трябва внимателно да се разделят останалите сортове, да се засадят разсадът, а при прибиране на реколтата да се сгънат плодовете в отделен контейнер, който налага своите характеристики.

продуктивност

Като се има предвид добива на сорт, правната стойност е от 5,5 до 6,2 кг на квадратен метър.

Като се има предвид, че сортът е висок и разтегнат, става ясно, че добивът на продукта е много малък.

Фактът, че добивът не е висок и особено в сравнение със съвременните сортове и хибриди, се забелязва от всички зеленчукопроизводители, които са отглеждали „изумрудената ябълка”.Факт е, че спира любовниците от по-нататъшно кацане на леглата си.

Въпреки че доматът е предназначен за малки стопанства, никой фермер не се осмелява да отглежда домати с ниски добиви и съмнителна пазарна реализация.

Устойчивост на външни фактори и болести

Организаторите и комисията за регистрация не предоставят информация за устойчивостта на сорта към болести.

Но тези, които вече са се занимавали с този сорт, казват, че ябълката е ябълка, която се поддържа добре при неблагоприятни условия. Температурните капки и влажността, както и продължителното охлаждане и постоянната топлина не нарушават процеса на набиране на плодове, растеж и стареене.

Достатъчно резистентен сорт срещу късната болест и други гъбични и бактериални заболявания на доматите.

Предимствата и недостатъците на сорта

Сред предимствата на смарагдовите домати са следните показатели:

 • интересен и оригинален цвят;
 • добър вкус;
 • устойчивост на заболявания;
 • устойчивост на климатични промени.

Недостатъците са също очевидни:

 • нисък добив;
 • постоянна формация;
 • искания за обвързване;
 • невъзможността да се определи момента на узряване от зреенето.

Сортови характеристики при отглеждане

Доматен среден период на зреене, следователно, за да се ускори притока на маруля до масата трябва да се бърза с сеитбата на семена за разсад.

Период на разсад

Ако във вашия регион разсадът се засажда в градината през втората половина на май, тогава втората половина на март е доста подходяща за посев на семена. Ако използвате овлажняване и покълване, последният брой март също е подходящ.

Няма смисъл да сеят сухи семена и 2-3 седмици да се чака за разсад. По-добре е да се намокрит семената във влажна кърпа и да се оставят на топло място по време на кълняемостта, и да се сеят за 3-4 дни, но само тези, които са показали тяхната жизнеспособност.

Вижте също: Описание на разнообразието от домати "Banana Orange"

Изборът на почвата трябва да се подхожда отговорно. Ако използвате готови смеси за разсад, тогава храненето вече няма да е необходимо. Тези почви се изготвят от експерти и са:

 • балансирано в киселинност;
 • приготвени в съответствие с хранителните нужди на доматите;
 • имат перфектен баланс на компонентите, за да осигурят пропускливост на въздух и вода;
 • тествани за патогенни патогени и ако е необходимо, дезинфекцирани.

Семената могат да се засяват в общия капацитет, като се поставят върху повърхността на уплътнената почва и се поръсват с пръст с 1,5 см. Сеитбата може да се покрие с филм или стъкло. Температурата трябва да се поддържа в рамките на 24-25 ° С през целия период на кълняемост, след което да се понижи до 16-18 ° С през деня и 14-15 ° С през нощта.

Издънките трябва да се държат на най-светлото място. Поливането се извършва в сутрешните часове с топла, утаена вода, така че земната бучка се омокря напълно.

Веднага щом се появят два истински листа, те се гмуркат. За целта всяко растение разкъсва долната част на корена с 1/3 и се трансплантира в отделни чаши, пълни с почва с 2/3.

Когато земята расте, чашките се добавят, което ще увеличи количеството на кореновата система.

Разсаждане на разсад

Като се има предвид Emerald Apple домати, ревюта, снимки, които са засадени, всички казват, че сортът е много устойчив на външни фактори. Той толерира перфектно трансплантация, но трябва да се вземе предвид, че доматите, културата е термофилна, и преди прехвърлянето на разсад на открито място, е необходимо да се проведе аклиматизация.

1-1,5 седмици преди слизане, разсадът се изважда на улицата, оставяйки го на чист въздух за по-дълго време.

Веднага щом заплахата от повтарящи се студове свърши, те слизат.

Когато правят трансплантация, те се опитват да не унищожат буца около кореновата система, а да избягат колкото е възможно повече от бягството.

Тъй като инсталацията ще изисква жартиера, системата за фиксиране (залози, опори и т.н.) се инсталира веднага.

Грижа за засаждане

Като се има предвид зелена ябълка домати, ревюта, снимки, всичко предполага, че растението изисква постоянно прищипване и оформяне.

Растението по своята генетична природа е разтеглено и склонно към повишено образуване на пасинки. Формирането трябва да се извършва в 2-3 издънки, а всички останали доведени деца трябва да се почистват навреме, веднага щом достигнат 3-4 cm.

За да узреят своевременно, растението трябва да се избистри, за да се отстранят долните листа.

Вижте също: Разнообразие от домати "Budenovka" опит на производителя

Редовно обилно поливане, хранене, с редуващи се органични и минерални торове, както и мулчиране, основните селскостопански мерки по пътя към получаване на висок добив.

Видео: Грижа за доматите. Първи важни стъпки

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания