меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 14.05.2018

Домати "Идалго": високовъзходно разнообразие от универсална цел


Руските развъдчици отглеждат домати Идалго и Hidalgo sugar f1, които според тяхното описание, ревюта и снимки на културата, доказаха голямото си търсене за днес.

Описание на сорта hidalgo f1

Ildago f1 е най-популярният сред градинарите и градинарите от 2016 година. Хибридът е отглеждан от руски селекционери. За своя добив и отличен вкус, той е включен в Държавния регистър на Руската федерация за универсално развъждане.

Описание на храста

Средно, храстът на Илдаго достига до 0,5 м височина, рядко 0,8 м. Следователно, не се изисква жартиера и люлка само с рядко изключение. Съцветието на храста е просто, листата са големи, зелени.

Описание на плода

Доматите Ildago имат издължена цилиндрична форма, леко заострена в края. Теглото на плода достига 110 грама, има яркочервен цвят. Доматената кожа е твърда, здрава, еластична. Месото на плода има чудесен вкус на домат, кадифен на вкус, много сочен.

Производителност и запазване на качеството

Класът принадлежи към високопроизводителните. С един квадратен метър, с правилна грижа можете да получите реколта от 25 кг. Самите плодове са плътни и силни, така че са чудесни за дългосрочно съхранение.

уговорена среща

Сортът е предназначен както за сурови, така и за консервирани. В приложение, доматът е гъвкав.

Вижте също: Pudovik домат: много плодотворен сорт с вкусни плодове

Силни и слаби страни

Сред градинарите и градинарите, сортът се е доказал и много бързо става популярен. Но както и всички плодови култури, доматите Ildago f1 имат своите предимства и недостатъци.

Предимства:

 • устойчиви на болести;
 • има дълъг срок на годност;
 • при дългосрочен транспорт не губи качеството си;
 • има отличен добив;
 • може да толерира временни промени в климата.

недостатъци:

 • при дълги неблагоприятни климатични условия, храстът е изложен на болести.

Характеристики на растящите сортове

Посадъчен материал

Семената от този сорт, е непрактично да расте самостоятелно. Семената им не гарантират запазването на сорта. Затова най-добре е да ги купувате в специализиран магазин. Такъв посадъчен материал вече е бил третиран за вредители и болести и не изисква предварително накисване преди засаждане.

почва

Преди сеитба е необходимо да се подготви почвата за засаждане. Земята може да бъде закупена или подготвена от почвата. За да направите това, смесете обичайната градинска почва с торф или хумус, в съотношение 1: 1. Преди засаждане почвата трябва да бъде дезинфекцирана. За да направите това, можете да използвате фурната, в която при температура от 180 градуса да се затопли почвената смес в продължение на няколко часа.

Засяване на разсад

Засяването се извършва в средата на март или в края на април. Препоръчително е да ги засадят в контейнери или кутии, на дълбочина 2 см, не повече. След засяването на семената, оранжерията трябва да бъде поставена в светла стая с оптимална температура за покълване + 23 + 25 градуса.

фехтовка

Потопете разсад в отделни контейнери, необходими след появата на 2 от тези листове. Препоръчва се използването на торфени чаши за бране. Те са много удобни при кацане в земята. Растението не е необходимо да бъде трансплантирано, но е засадено заедно с чаша. По този начин, разсад не понасят стрес и просто расте и се развива по-нататък в земята.

поливане

По време на поникването на семената и появата на първите издънки е много важно да се полива обилно веднъж седмично. По този начин, трябва да се полива за 3 седмици. След това вода 1 път в 4 дни, когато 5 растения се появят на растението, е необходимо да се премине към поливане 1 път в 2 дни. Вода на разсад трябва да бъде внимателно, в самия корен. В никакъв случай не трябва да се оставя листата да влязат в контакт с вода. В противен случай, листата могат да изгният.

Грижа за разсад

Доматите разсад трябва да се създаде оптимална влага, тя трябва да бъде 60%. Можете да увеличите влажността чрез пръскане на вода във въздуха от спрей бутилка. Долна - проветряване на стаята. Важно е да запомните, че ниската или висока влажност неблагоприятно влияе върху развитието на разсад от домати.

трансплантация

В парникови разсад започват да засадят в края на май. В открития терен - когато е преминала опасността от нощни замръзвания. Засадени разсад трябва да бъде на разстояние от 50 см, тъй като храстите са разтегнат. Когато засаждане, трябва да се прилага към почвата органични торове. Ако засадите домати на открито място, най-добре е да изберете югозападната или югоизточната страна. В храстите, засадени в близост до южната ограда или сгради може да даде прекрасна реколта.

Преди засаждане е необходимо да се подготвят ямките и да се налива приблизително 1 литър вода във всяка. Важно е да се знае, че разсадът трябва да бъде освободен от чашите точно преди засаждането. Ако я пуснете по-рано, тя може да изсъхне, като тези разсад ще отнеме дълго време и впоследствие изостават в развитието.

грижа

Правилната грижа за доматите е: своевременно правилно поливане, подхранване, плевене, хранене, борба с болести и вредители и образуването на храста.

Разхлабването се извършва приблизително на всеки 10-12 дни. С това първата процедура трябва да бъде дълбока. Spuding домати за първи път трябва да бъде на 10-тия ден след засаждането. Вторият - на 20-ия ден. Културата с плевел и плевели трябва да бъде само след обилно поливане. Вода правилно следобед, в облачно време.

Храсти от Илдаго са малки, така че сортът ще бъде достатъчен за едно поливане, за да се получи около 1 литър вода. За предпочитане вода с топла вода.

Топ дресинг

Подхранването се извършва няколко пъти за сезон, като се използват както органични, така и минерални торове. Първото хранене трябва да бъде около 12 дни след засаждането. Трябва да са органични торове и минерали в комплекса. Можете да използвате разтвор на лопен и суперфосфат. За да направите това, смесете 1 част от лопатката в 8-9 литра вода и добавете 20 г суперфосфат. Една такава част е достатъчна за 10 растения.

Второто хранене се извършва 2 седмици след първото. Трябва да се използват сухи минерални торове. А именно, необходимо е да се смесят 20 г суперфосфат, 10 г амониев нитрат и 15 г калиева сол. Тази сума се взема за 1 квадрат. м. Прахът се поръсва под корена след дълбоко разхлабване и подгряване.

Оформете храст

Препоръчително е да се образува храст в един, в краен случай, в два храста. Навременното прищипване и прищипване на върховете на храста дава положителен резултат върху добива. Но за Илдаго този процес не е задължителен. Храстът става малък, така че няма голяма нужда да го връзвате. Основно, стъблото на този сорт е силно и може да издържи добива на културата добре.

Описание сорт хидалго захар f1

Определено средно-опитен хибриден сорт домат, средно силен. Първата реколта може да се получи след 105-110 дни след засяването на семената.

Описание на храста

Буш висок 55-60 cm, рядко 80 cm, разтегнат. Стъблото е плътно, дебело.Листата са зелени, големи, рядко разположени на стъблото. В клъстера може да има 5-7 плода.

Описание на плода

Доматите имат ярко жълт, оранжев цвят, цилиндрична форма с леко заострен връх. Теглото на плода достига 90 г. Пилингът е с тънка гладка структура. Целулозата е сладка, сладка на вкус, средна плътност.

Производителност и запазване на качеството

Доматът с право може да се нарече високопроизводителен. С един храст, с правилна грижа, е възможно да се съберат 5-7 кг висококачествени плодове. Първата реколта се очаква в средата на юни. Разнообразието е много удобно, тъй като узряването става постепенно. Доматите могат да се съхраняват до шест месеца, ако ги сложите в тъмно хладно мазе.

Вижте също: Домати "Ямал" и "Ямал 200": ранни и непретенциозни сортове

уговорена среща

Плодовете се отличават с малък брой семена, което ги прави особено ценни при приготвянето на някои препарати, например сокове, картофено пюре и доматени пасти. При готвенето се използва широко. Използват се във всякакви ястия, чудесни за консервиране и приготвяне.

Силни и слаби страни

Сортът има неоспорими предимства, които могат да се считат за предимства пред другите сортове домати.

Предимства:

 • сортът е устойчив на вредители и болести;
 • в грижата е непретенциозен;
 • има малък размер на храста, който позволява да расте дори и в малки области;
 • има страхотен вкус;
 • универсална в употреба;
 • при правилно съхранение можете да спестите плода до шест месеца;
 • перфектно транспортирани, без да губи представянето си.

недостатъци:

Ако влажността е висока, растението може да се разболее с кафяво петно ​​или късна фибри.

Характеристики на растящите сортове

За отглеждане на домати Ildago захар f1 може да бъде в парникови условия и на открито. Перфектно толерира неблагоприятните промени в климата, но не и за много дълги периоди. Отглеждането и грижата за захарта на Ildago f1 е идентично с това на Ildago f1.

При отглеждане на домати се препоръчва да се следват някои съвети.

Съвети за отглеждане:

 • Засадете доматите за предпочитане в слънчева, защитена от вятъра зона;
 • да се осигури подходящо напояване на културата и да се създаде оптимално съдържание на влага, ако е възможно, когато доматите се отглеждат в оранжерийни условия;
 • ако по време на цъфтежа храстите се поливат със слаб разтвор на калиев перманганат, плодовете ще бъдат много по-сочни;
 • трябва да се полива само с топла, отделена вода, към която можете да добавите малко лопен;
 • необходимо е да се тори правилно за първи път след засаждането, а вторият - когато яйчникът се закрепи;
 • ако храстите се поливат по време на плодоносен период с разтвор от дървесна пепел и готварска сол, плодовете ще бъдат много по-вкусни;
 • по-вкусен домат ще бъде, ако е узрял на храста.

Вижте също: Домат "Петруша градинар": сорт, подходящ за всеки регион

Тези прости съвети ще ви помогнат да се сдобиете с висококачествен сорт Ildago f1.

Видео: 5 правила за отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания