меню

Доматените сортове със снимки и описания 18.04.2018

Домат "Петруша градинар": сорт, подходящ за всеки регион

Най-вероятно търговците са виновни, които леко "преувеличават" качеството на плода и количеството на културата, описвайки го на торби със семена. Характеристиката и описанието на държавния регистър „Петруша градинарът“ от домати са по-скромни от описанието на опаковчиците и накрая зеленчукопроизводителите са разочаровани.

Описание на сорта

Сортовете на оригиналите са VN Dederko. Сортът бързо преминава теста и през 2013 г. е вписан в регистъра на гнездовите постижения на Руската федерация под номер 9052448.

Доматът "Петруша градинар" се препоръчва за отглеждане като среднозреещ сорт, предназначен за салати за отглеждане в частни градини на частни ферми на граждани.

Описание на навика

Заводът не е висок, определящ, стандартен, не изисква стягане и специално внимание. Листата с големи размери и форми не се различават и имат типичен домати.

Много зеленчуци, които вече са отглеждали "Петруша" са много доволни от навика на храста. Штамбът му е силен, набит, висок до 60 см. Някои казват, че храстът изобщо не се нуждае от опори.

Описание на плодовете

Плодовете от домати са изненадващо интересни форми. Цилиндрични, подравнени с леко заострен връх, те привличат вниманието в градината и на пазара. Доматите са гладки, дори без специална плътност.

В периода на узряване цветът не е впечатляващ. Дори да набере розов цвят, огромно зелено петно ​​прави лоша услуга, а доматът не е представителен. Въпреки това, постепенно придобивайки биологична зрялост, петното изчезва и доматът става наситен розов с нюанси на пурпурно.

Комисията при регистрация на клас оцени вкуса на плодовете на „кладенец“. Онези, които събират семената, обаче, описват нейния отличен вкус. Това накара производителите да бъдат объркани, защото очакванията не бяха изпълнени.

Вижте също: Нови сортове домати от сибирската селекция за 2018 година

Вкусът на доматите е наситен, без киселини, но не произвежда много фурор. Както казват фермерите: "Има по-добри".

Плодовете имат средно тегло в диапазона 150-180 g, но „производителите” леко преувеличават и казват около 300 грама плодове. Той също така "разбива" потребителите и те са нещастни.

Производителност и качество

Когато сортови тестове за "Petrusha градинар" легализира броя на стоковите вал 6.4 кг на квадратен метър квадратна градина.

Разбира се, такава доходност не е голяма, но определяща, стандартните сортове не могат да имат еднакъв доход с високи. Но "производителите" отново преувеличават добродетелите на доматите, описвайки ги като "свръхпродуктивни".

За запазване на средните домати. Напълно узрял, те могат да лежат в продължение на 7-10 дни, след което тяхното „тяло” става меко.

уговорена среща

Доматът не е много подходящ за консервиране, защото плодовете са големи, но за преработка сосът е добър. В този аспект има и недостатъци. Доматен сос след претопяване:

 • дебелина;
 • наситен;
 • здраво;
 • вкусно.

Но представянето му съвсем не е впечатляващо - то е бледо. Класически кетчуп или красив червен сос, а от Petrusha градинарят, без добавянето на други сортове, не можете да получите добър цвят.

Силни и слаби страни

Като се има предвид разнообразието на домати "Petrusha градинар" ревюта, снимки, добив, за съжаление, не всички производители са доволни от сорта. Много мнения показват, че сортът не е дошъл в съда.

Най-голямото предимство на сорта е красотата на неговите разсад. Всички градинари са съгласни с тази позиция. Разсадът се получава:

 • набит;
 • не се простря;
 • красив;
 • здрави.

Подобен разсад, според търговията на пазара на зеленчуци, е на първо място различен.

Самото растение има претенции от другата страна, че понякога е твърде кратко и продълговати, цилиндрични плодове, които са били вързани на първите ръце, падат на земята, което не оказва много положителен ефект върху състоянието им.

Описанието на предимствата на сорта може да се каже с една дума "средно". Така можете да опишете всичко:

 • среден вкус;
 • среден добив;
 • средна устойчивост на заболявания.

Характеристики на растящите сортове

Разнообразието, както всички домати със средно узряване, трябва да бъде посято по-рано. В противен случай ще бъде възможно да се насладите на плодовете само до края на лятото.

Регион на култивиране

Засяването на доматите трябва да отчита региона. Оценката е предназначена за всички региони. Въпреки това, когато лятото е кратко и няма парникови условия, високият добив няма да работи.

За оранжерии, сортът не е много подходящ, тъй като късите растения не позволяват напълно да овладеят цялата площ, а средният добив ще доведе до нерентабилност на отглеждането в оранжерийната структура.

Болест и устойчивост на вредители

При регистриране на сорт, той не е бил информиран за отношението си към болестите по доматите. Това означава само едно нещо - доматът се нуждае от превантивно лечение.

Колкото и стабилно да е сортът, опитен производител не разчита на милостта на природата, а извършва редовна и навременна обработка.

Успехът на здравословната реколта зависи от:

 • започнете да пръскате (като правило това е фазата на първия яйчник);
 • честоти (на всеки 14-16 дни в зависимост от метеорологичните условия);
 • ефикасност на лекарството;
 • редовността на изпълнението на дейностите.

За да бъдат лечебните ефекти ефективни, се препоръчва постоянно да се променят фунгицидните препарати. Тази манипулация няма да позволи микроскопичните гъбички да се използват за активното вещество.

Вижте също: Черно кафяв домат: обещаващо разнообразие

Отглеждане на разсад

Доматите "градинар Petrusha" за отглеждане на разсад не е трудно. Културата няма специални изисквания.

Сеитбата се извършва в началото на март в плодородна, универсална земя. Ако температурата на разсад е оптимално поддържана (22-24 С), тогава разсадът се появява за 8-10 дни. Твърденията, че доматите "Петруша градинарят" не растат дълго време, са верни, техните условия напълно зависят от условията, създадени от зеленчукопроизводителя.

Във фазата на две истински листа, кирки се извършват в отделни контейнери. Ако почвата е закупена и предназначена за разсад, то торенето култура не изисква.

Ако почвената смес се приготвя самостоятелно и без добавки на минерални съединения, след 10 дни след гмуркане, разсадът се подхранва с разтвор на органични вещества или минерални торове.

При разсаждане на открито, разсадът трябва да е на възраст 55-60 дни.

Трансплантация на открито

Избор на място за засаждане на домати, трябва да се грижи за предшествениците си. Не можете да засаждате домати на места, където миналата година се отглеждат картофи, домати или чушки.

Място за домати трябва да бъде:

 • слънчева;
 • защитени от ветровете;
 • без стагнация на водата.
 • с леки, хранителни почви.

Неприемливо ранно засаждане на домати. Ако температурата на въздуха падне под 12 ° С, растежът и развитието се спират, а нулевата температура на въздуха ще унищожи растението.

Ако почвата в градината е тежка и кисела, тогава при засаждането е препоръчително да се донесе храст, точка хумус или пресен компост.

Култура на грижите

Доматите "Петруша градинар" не са много плодотворни.Според прегледите, засиленото хранене не води до правилно въздействие върху тях и не причинява изобилие на яйчниците или подобрение на вкуса.

Въпреки това, както всеки друг вид "петруша" са необходими:

 • своевременно поливане;
 • оран;
 • разхлабване;
 • отстраняване на плевели;
 • превръзка.

Това, което зеленчукопроизводителите имат право, е, че сортът няма абсолютно никаква нужда от подкрепа и син. Едно дърво, перфектно залегнало с тежестта на плодовете си.

Сред рецензиите има и такива, които казват, че без кошер, храстът расте твърде много и се превръща в кратко, къдраво дърво. В този случай плодовете стават плитки и вкусът става кисел.

Ако се разгледат прегледите на производителите на зеленчуци, трябва да се разбере, че всяка култура трябва да бъде наблюдавана и да действа в съответствие с температурните и почвени характеристики на региона.

Ако земята е прясна, тогава трябва да се хранят доматите. Първото хранене се извършва в рамките на 2-3 седмици след засаждане на открито с азотни разтвори. Вторият и следващите, с интервал от 15-20 дни, но вече хранителни разтвори, съдържащи калий и фосфор.

Вижте също: Изпълнител "Artist f1": сорт с дълъг период на връщане на културата

Вдигайки сорт на вкус, правилно прилагайки към него правилата на агротехнологията, можете да отглеждате добра реколта, да се наслаждавате на вкуса на пресни зеленчуци и да правите препарати.

Видео: Доматено "Петруша градинар"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания