меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 1.04.2018

Изпълнител "Artist f1": сорт с дълъг период на връщане на културата

Доматите, отглеждани в оранжерия, трябва да отговарят на няколко важни изисквания. Това, преди всичко, високи добиви, устойчивост на болести и добър вкус. В крайна сметка, много растат домати не само за лична употреба, но също така искат да правят пари, като ги продават. Tomato Artist f1: описание на сорта, снимки, ревюта, доходност, само един от тези хибриди. С добра грижа той ще благодари на градинаря с прилична реколта от висококачествени плодове.

Характеристики и описание

Като се има предвид нарастващото разпространение на доматите, художникът f1: характеристиката и описанието на сорта ще направи възможно да се разбере какво е толкова обичан от летовниците и фермерите.

Tomato Artist f1 е ранен зрял хибрид, който започва да дава плод от 110 дни след първите издънки. Има плътни красиви плодове и отличен добив. Убедително завладява оранжериите и сърцата на градинарите в Русия и страните от бившия Съветски съюз.

Описание на храста

Тъй като домат Актор е f1 от неопределен тип, неговата височина достига един и половина метра, а понякога и повече (в зависимост от височината на оранжериите). Този хибрид е идеален за отглеждане в оранжерии. Формирайте го в едно, понякога в два стъбла. Листата са малки, разположени под лек ъгъл към основното стъбло.

Четките се полагат през 3 листа, а първият - след 9-10 листа. Обикновено, растението дава пълен 8 четки, но с добра грижа и дълъг период на отглеждане, в състояние да "фуражи" и 10-12 четки. Ако оранжерията не се планира да се нагрява, след като на четката се образуват 8 малки плода, притиснете стъблото през два листа.

Това ще позволи на плодовете да се оформят напълно, а растението не харчи енергия върху плодовете, които нямат време да растат и узряват.

Описание на плодовете

Изпълнител f1 - тип четка за домати. Ръцете му се разпределят равномерно по храст от двете страни на стеблото. Плодовете се изравняват по размер, много привлекателен на вид. Зреенето на четката се извършва едновременно, което им позволява да се отстраняват и транспортират или съхраняват за съхранение от цели четки.

В съцветието има 5-8 плода. Обикновено теглото им варира между 140-150 грама, в първата четка понякога могат да бъдат малко по-големи и да достигнат 200 грама. Този размер на плода е идеален за консервиране и обработка. В допълнение, "средните" домати са търсени на пазара, така че са конкурентни на пазара.

Вижте също: Домат "Uralsky рано": изненада лекота и лекота на грижи

Плодовете имат изравнена, заоблена, понякога леко оребрена форма. Цветът на зрелите домати е яркочервен, без зелено петно ​​на стеблото. Пулпата е гъста, с високо съдържание на сухо вещество. Благодарение на здравата кожа, доматът има добра транспортируемост, което означава, че не се страхува от транспортиране и е устойчив на механични повреди, вдлъбнатини и пукнатини на плодове. В допълнение, тя е красиво съхранява за един месец без загуба на вкус.

Присвояване на степен

Tomato Artist f1 е хибридна универсална цел.

Плътен и красив плод е отличен за употреба както самостоятелно, така и в салати с други видове зеленчуци.Подравняване на плода ви позволява да ги прилага в осоляване и консервиране.

А плътната маса, която съдържа висока концентрация на сухо вещество, прави хибрида идеален за преработка в кетчуп и доматено пюре.

Болест и устойчивост на вредители

Този хибрид, поради своя имунитет, е генетично устойчив на много вредни инфекции. На първо място, той е отличен в противопоставяне на такава опасна гъба като биотриса, която причинява сивата гниене на плодове и стъбла. Художникът също така успешно отразява жлъчния нематод и вируса на тютюневата мозайка. Но тези болести на практика не могат да се лекуват.

В оранжериите е много трудно да се наблюдава сеитбообращение, а непрекъснатото отглеждане на същите култури задължително ще предизвика гъбични инфекции. Понякога химикалите дори не могат да се справят с тях. За разлика от много други сортове, този хибрид е устойчив на кладозориоза (кафяво петно) и фузариум. Това го прави просто незаменим за градинарите, които искат да получат стабилен висок добив на домати. В крайна сметка, колкото по-малко се третира растението с химикали, толкова по-ниски са разходите за отглеждане на продукти и по-здравословни плодове.

Въпреки това, не трябва да разчитате само на животновъдите, които са предоставили на Художника добро здраве. Превантивните мерки за защита на растенията от болести и вредители ще помогнат на растението да разкрие всички възможности на този сорт.

Силни и слаби страни

Като се има предвид, че Художникът f1 е любим на оранжерии и приюти, тогава можете да говорите за него много и дълго време. Основните предимства на този хибрид включват такива показатели като:

 1. Ранна зрялост. Първите плодове узряват вече на 102-110 дни след покълването.
 2. В оранжерии, растението е в състояние да расте повече от 1,5 метра, и да даде най-малко 8 четки с отлични плодове.
 3. В ръката има 5-8 плода, тежащи от 0,750 до 1,200 кг.
 4. Плодове със същия размер 140-150 грама, яркочервен цвят без прозралени. Тези показатели правят хибрида конкурентен на пазара на зеленчуци.
 5. Отлична преносимост и вкус.
 6. Възможност за отглеждане на домати както в едно, така и в два стъбла.
 7. Дългият период на връщане на реколтата, която ви позволява да използвате пресни плодове до късна есен.
 8. Способността на плодовете да се съхраняват 30 дни без никакви специални промени в вкуса.
 9. Висока степен на имунитет към много болести. Това позволява не само да се спестяват скъпи средства за защита, но и да се получат по-качествени продукти с по-ниски разходи.

Няма много недостатъци в Изпълнителя на f1, основните са:

 1. Отглеждане само в затворена земя.
 2. Необходимостта от жартиера.
 3. Плътността на плода. Този показател е предимство при транспортирането и преработката на доматите и липсата на прясна употреба.

Вижте също: Домат "Polar precocious": впечатляващ със своите качества

Характеристики на растящите сортове

Tomato Artist f1 не толкова отдавна е роден, но вече е станал фаворит на много летни жители и фермери. За да се разбере защо този сорт е толкова привлекателен, е необходимо да се анализират по-подробно неговите характеристики и перспективи.

Препоръчителни райони за отглеждане

Високият добив, относителната простота и приятният сладко-кисел вкус позволяват този сорт да бъде регистриран в градината на градинарите в много райони на Русия и близкия чужбина.

Малка листа на храста и неизискващ към светлината ви позволява да го отглеждате в централните и северните райони на Русия. В същото време, устойчивостта на високи температури и палещото слънце дава възможност да се култивира хибрид в Южна Русия, Беларус и Украйна.

Отглеждане на разсад

Оптималният период на засяване на семена за разсад е края на февруари. Като се има предвид, че всички семена от хибриди се продават вече третирани със специални препарати, тогава не се изисква специална подготовка за сеитба.При дезинфекцирана подготвена почва семената се засяват на разстояние 1-2 см един от друг. След това се полива и покрива с фолио.

След появата на 1-2 истински листа, те вземат чаши. В бъдеще младите фиданки ще бъдат хранени и напръскани със стимулатори на растежа и хранителни разтвори.

Трансплантация в земята

В оранжерийните растения се засаждат в началото на май. Ако в оранжерията няма, дори аварийно отопление, тогава е по-добре да се преместят датите за кацане до третото десетилетие на месеца. Плътността на засаждане е 3-4 растения на 1м2.

Преди засаждане разсад, структурата на оранжерията и почвата трябва да бъдат дезинфекцирани. Почвата, в която през есента е въведен гниещ тор или компост, е допълнително изкопан преди засаждане. И едва след това се посаждат млади фиданки, които ги изкопават в почвата на първия лист. Това ще позволи в бъдеще да се получат допълнителни корени, които да дават храна на едно възрастно растение.

Плътността на засаждане е 3-4 растения на 1м2.

След това клин в близост до растението е свързан със силен канап и обезопасен върху жица, разположена под покрива на оранжерията. След това тази линия ще бъде усукана около растенията и ще бъде подкрепа за стъблата и бъдещата реколта.

грижа

За да получите добра реколта от домати, трябва да създадете оптимални условия, при които този хибрид ще разкрие целия си потенциал.

Light. Художникът не е особено придирчив към осветлението. Тя дава плодове много добре и дава плод дори в относителна сянка. Това е доста рядко качество в доматите, особено като се има предвид, че родината им е тропическа Америка. Ако обаче има възможност да се създадат условия за добро осветление, централата ще благодари на домакина за повишени добиви.

Температура. Обикновено, парникови домати като стабилна топлина, без много температурни колебания. Но Artist f1 понася добре капки температура и продължава да дава плодове, дори когато температурата спадне. Плодовете му все още остават подравнени и привлекателни. Този хибрид е устойчив и на повишени температури. Летната жега няма отрицателно инхибиране на образуването на плодове.

Формиране. Тъй като Художникът f1 е хибрид от генеративен тип, неговата основна задача не е да увеличава зелената маса, а да излива плодове. За да може сортът да максимизира своите способности, градинарят трябва да му помогне с това. На първо място, е необходимо да се образува растение в 1, максимум 2 стъбла.

Постоянно изваждайте всички доведени деца и събирайте зрели култури. Предотвратяване на удебеляване на насаждения, нормата е не повече от 4 храсти на 1 m2.

Защита. Въпреки естествения си имунитет, не трябва да пренебрегвате превантивните мерки за защита на растенията. В края на краищата, за да се предотврати заболяването е не само спестяване на средствата за справяне с болестта, но също така и за да получите добра реколта, което означава добър доход за земеделските производители или допълнителни продукти за събиране на лятна резидент.

Вижте също: Домат "Кралят на Лондон": средно и едри плод

Грижи. Систематичното напояване, разхлабването на почвата и подхранването също ще окажат благоприятно влияние върху растежа и плододаването на растенията.

Следвайте всички препоръки, всеки може да получи реколта от домати плодове Артист f1 в количество от 10 до 30 кг с m2заслужава да се положат малко усилия и желание.

Видео: 9 тайни на плодотворни домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания