меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 29.03.2018

Домат "Uralsky рано": изненада лекота и лекота на грижи

Трудно е да се нарече тази информация официална и надеждна, тъй като сортът не е вписан в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация. Истинският произход на доматения сорт е неизвестен.

Сортът дойде на пазара под патронажа на компанията "Руска градина" и чипа "Северни зеленчуци". Самата компания не притежава информация за сорта, но не може да обясни и произхода.

Информация за степен

Тъй като сортът не е бил тестван на изпитвателни станции за сортове под надзора на животновъдите, информацията може да бъде отчасти разбрана.

особеност

Сортът се използва като определящ, кратък, стандартен. Онези зеленчуци, които са се поддали на картината и са отгледани, описват растението с височина до 50 см с малка листа.

Централният изстрел на вегетативната форма е много устойчив. Растението прилича на малко дърво. Плодовете се образуват чрез разстилане на пискюли.

Разнообразие от ранно узряване, подлежащо на засяване на разсад в началото на март.

Плодовете са кръгли и плоско-закръглени по форма, не са големи, но не и череша. През периода на пълна биологична зрялост наситен червен цвят. Когато се вижда ясно, че плътта е тъмно червена.

Вкусът на доматите е добър, някои казват дори отлични. Плътта е нежна, приятна, сладка.

Доматите са добър размер, за да попаднат в шийката на съда за запечатване. Въпреки това, няма информация как точно се държи сортът по време на топлинна обработка.

След като отглеждат култура и мисля за това какво да правите с излишъка, трябва да сте подготвени за факта, че доматите в банките могат да се счупят, така че е по-добре да опитате първо на малка сума.

Вижте също: Домат "сибирски гигант": изненадващо по размер и вкус

Болест и устойчивост на вредители

Като се има предвид доматите "Урал Рано" прегледи по темата за устойчивостта не са недвусмислени.

Онези зеленчуци, които са отглеждали домати в оранжериите, говорят за изключителната резистентност на сорта, но в открито поле първите храсти от домати бяха засегнати от болестта и не беше възможно да се получи поне малко култура.

Опитните зеленчукови производители не разчитат на милостта на природата и са наясно, че няма нито един напълно устойчив сорт, следователно превантивните лечения са основата за благосъстоянието на културите.

За "Ранно Урал" най-предпочитаната схема на лечение ще бъде следната:

 1. Първото третиране след засаждане на открито място;
 2. Вторият за 15-20 дни;
 3. Трето отново след 15-20 дни
 4. След това на всеки 10 дни след прибиране на реколтата, с лекарства с кратко време на изчакване след лечение.

За да получите качествена култура, трябва:

 • Изберете сортове, устойчиви на болести;
 • Извършва превантивни лечения независимо от сорта;
 • Многообразието от лечения за сравнение с климатичните условия;
 • Да не се използват фунгицидни лекарства същото в продължение на много години;
 • По време на сезона, извършвайте редуващи се лечения с лекарства от различни посоки с различни активни съставки.

Силни и слаби страни

Сред предимствата, зеленчукопроизводителите говорят за:

 • ранна реколта;
 • лекота на грижа;
 • ненужно пасинкване;
 • няма нужда от опори;
 • ненужни за връзване на издънки и съцветия;
 • добър вкус.

За съжаление, недостатъците са очевидни и те си свършиха работата.Има информация, че някои производители на зеленчуци са допринесли с разнообразие от тези, които „никога повече няма да засея“.

Основните причини за такова недоволство от Ранното Урал са следните:

 • нисък добив;
 • висока чувствителност към болести;
 • нерентабилност на отглеждането в оранжерии и оранжерии.

Вижте също: Светъл ден за разсад на домати

Характеристики на растителността

Земеделските производители от южните райони могат да си позволят да засяват семената на ранните домати директно в открития терен. Въпреки това, за фермерите от Урал това не е приемливо и отглеждането трябва да започне с разсад.

Периодът на разсад на този сорт не се различава от всички останали. Семената се напояват, затоплят и засяват. Много градинари практикуват отглеждането на нискоразвиващи се домати без щипка и без отделни контейнери и те са абсолютно прави.

Разсадът на този сорт няма да заема много място на первазите на прозореца, не прераства и не се нуждае от допълнително претоварване.

Необходимо е да се засадят в градината през периода, когато заплахата от измръзване е напълно заобиколена. Оранжериите могат да бъдат засаждани и преди, но няма смисъл да заемат скъпо пространство в този вид.

Когато избирате място за кацане, вземете под внимание следните условия:

 • парцелът трябва да бъде най-слънчевият;
 • предшественик, можете да изберете всеки, освен бульон;
 • почви за улавяне на светлина, въздух и пропускливост;
 • киселинността на почвата не трябва да бъде висока.
Тъй като сортът е стъбло, а плодовете му са малки, няма опасност от счупване на леторастите. Растението не се нуждае от опори и жартиери.

Ако почвата е достатъчно плодородна, сортът няма да изисква допълнителни превръзки. Отстраняването на хранителните вещества от сорта не е голямо поради малките и невисоки добиви.

Домат "Уралски рано" ревюта, доходност и цялата налична информация е много неясна, така че няма нужда да се сее много. Засяване на няколко семена и отглеждане на храсти, можете да разберете дали имате нужда от такъв домат в градината или по-добре изберете друг.

Вижте също: Домат "подарък на баба F1": издръжлив и плодотворен

Уралският регион е голям, но животновъдите се опитват да донесат сортове, които да задоволят най-взискателните производители и те трябва да използват.

Видео: Най-продуктивните сортове домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 1
 1. риболов

  Отлично разнообразие, а не първата година растение, винаги щастлив. Не знам в чашата, но в плътта нещо е месесто, сладко.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания