меню

Доматените сортове със снимки и описания 18.03.2018

Домат "сибирски гигант": изненадващо по размер и вкус

Доматите "сибирски гигант" ревюта, снимки, добив предполага, че все още не е влязъл масово в градини и парцели, но тези, които вече са успели да растат, има напълно ентусиазирано впечатление.

Официална информация

Заявител и създател на сорта Gavrish Breeding Company LLC, Moscow Russia.

В продължение на две години сортът е тестван за правото да влезе в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация. През 2015 г. комисията по регистрация, след претегляне на всички предимства на сорта, даде „добро“ и беше включена в каталога за регистрация под номер 8653897.

Сортът е показан за отглеждане във всички климатични райони на страната за отглеждане във филмови заслони на ферми на зеленчукопроизводители като домат от маруля.

Характеристика и описание

Разнообразие от средно ранно узряване. Висока, неопределена.

Лист от класически доматен тип и среден размер. Съцветието е просто.

Доматен плод с плоско-закръглена форма с лек ластик. По време на узряването доматите са светлозелени на цвят. Когато узреят, те се оцветяват, а към периода на биологична зрялост те стават червени.

Текстурата на плодовете не е плътна. Кожата е тънка, но държи пулпа от домати.

Най-големите сибирски домати са гигантски. Регистърът на сортовете показва, че теглото на плода е 400-500 г, но зеленчукопроизводителите казват, че е лесно да се отглежда домат с тегло 800 г.

На разфасовката от домати може да изчисли повече от шест гнезда. Доматът е месест с деликатен аромат и малко количество семена, които са по-дебели в пулпа.

Дегустационната дъска даде "отлична" оценка, когато тестваше вкуса на сорта. Тези зеленчуци, които вече са отглеждали домати, са напълно съгласни с такъв висок резултат. Вкусът на доматите е балансиран, приятен с изразен доматен вкус.

Нежната текстура на пулпата е в пълно равновесие с органичните киселини и захарите, и тази комбинация е в състояние да задоволи нуждите на дори изискани гурмета от домати.

Резистентност към болести и домати

При преминаване на тестовете специфичната чувствителност на сорта към патогенни гъби, вируси и бактерии не е открита.

Онези зеленчуци, които са отглеждали сорта в оранжерийни заслони, както и на открито, също не забелязват силна болка, но също така не отказват превантивни лечения.

Към днешна дата няма нито един сорт, който да е устойчив на всички болести, следователно лечението трябва да бъде навременно и редовно.

За да не се позволи на микроорганизмите да унищожат отглежданата от вас култура, е необходимо да се проведе серия от лечения:

 1. Първото пръскане се извършва в момента, когато яйчникът е вече видим;
 2. Вторият за 15-20 дни, със задължително регулиране на сроковете в зависимост от валежите;
 3. Третото лечение е отново 15-20 дни след предишното.
Предпоставка за ефективността на мерките е редовна смяна на фунгицидните средства. За да не се предизвиква привързаност към опитни зеленчуци, всяко третиране се извършва с препарат с различен състав.

Вижте също: Разнообразието от домати "Легенда Тарасенко": надеждни и ползотворни

продуктивност

Провеждайки тест на сорта, комисията легализира за гигантски 9-11 кг на квадратен метър от оранжерията. Тези, които вече са отглеждали домати, говорят за още по-голяма доходност и отзивчивост към храната.

Силни и слаби страни

Животновъдите са работили върху сорт, който може да гарантира:

 • отличен добив;
 • големи плодове;
 • невероятен вкус;
 • устойчивост на заболявания.

Ще отнеме малко време, а разнообразието ще се разпространи по всички градини и легла на страната. Неговите предимства ще бъдат оценени в оранжерии, оранжерии и открити площи.

Със сигурност има някой, който разкрива недостатъци, но засега единствените недостатъци са:

 • Доматът се нуждае от мощни опори;
 • изисква постоянно притискане и оформяне;
 • се нуждае от навременна фиксация на големи плодови домати и тежки четки.

Характеристики на отглеждане

Имайки предвид сибирския гигантски домат, характеристиката и описанието на сорта предполагат, че е невъзможно да се направи без култура на разсад в селскостопанската технология на този сорт.

Сеитбата най-добре се прави в началото на март и се подбира във фазата на два истински листа.

Доматът е висок и в периода на разсад е необходимо да се направи усилие да се развие добра коренова система. За това ви е необходимо:

 • осигуряват оптимална хранителна стойност на сместа от посадъчен материал в почвата;
 • спазвайте температурни режими, които ще направят разсадът по-набит;
 • поведение в изобилие, но не често поливане;
 • Пикапите трябва да се извършват само в индивидуални контейнери, което ще позволи на растението да развие добра коренова система.

Трансплантация на открито

Replant растението трябва да бъде на възраст от 55-65 дни. По това време разсадът може да се разтегне, след което да се задълбочи, което ще осигури растеж на допълнителни корени.

Изборът на предшественик, е необходимо да се изоставят такива места, където е нараснал куче грозде.

Мястото за кацане трябва да е светло и защитено от преобладаващите ветрове.

Оранжериите се приготвят предварително с всички лечения, независимо коя култура се отглежда преди.

Вижте също: Разнообразие от домати "Монашеско хранене": възможност за използване на диетична храна

Топ дресинг

Добивът и доматите с големи плодове няма да могат да покажат пълния си потенциал без висока хранителна стойност на почвата.

Първата превръзка се извършва за 1,5-2 седмици след разсаждане в оранжерия или на открито място.

През този период поливането е задължително условие за усвояването на минерални вещества, които "работят" само в разтворима форма.

Второто хранене се извършва 15-20 дни след първото. Азотни вещества вече не се въвеждат в състава, но фосфатните и калиевите вещества са задължителни.

Идеални хранителни условия за домати се появяват, когато се редува храненето. Първоначално се използва азот, а след образуването на яйчника фосфат и поташ. Минералните и органични вещества трябва да бъдат оптимално балансирани и течащи в съответствие с вегетационните фази на растението.

Вижте също: Домат "Red Giant": продуктивен и продуктивен сорт

Видео: Как да растат добри домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 2
 1. Алла Николаевна

  От детството си тя е израснала в едно село в дома си и от най-ранна възраст е научила много. Дори като възрастен продължавам да засаждам градина - това е моята утеха и моето хоби. Сажди, главно краставици и домати.Наскоро прочетох Сибирския гигант за това разнообразие и видях колко страхотно би било да ги засадя за себе си. Почвата ми е добра и плодородна, така че доматите са свикнали и са нараснали по същия начин, както на снимката.

  отговор
 2. Олга

  Може би един от любимите ми сортове, аз наистина обожавам сибирския гигант. Преди това само жълти домати постоянно нарастваха с мъжа ми в оранжерии, а сега растем така ...

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания