меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.03.2018

Домат "Red Giant": продуктивен и продуктивен сорт

Най-голямата радост за летния жител е да получи добра реколта от домати за своите трудове. Понякога е толкова трудно да го направите - вредители, болести, време - всички тези фактори могат да унищожат всякаква култура. Но ако знаете характеристиките на сорта, във времето изпълняват всички техники на селскостопанска техника, резултатът няма да отнеме много време, а рисковете ще бъдат минимални. Днес ви запознаваме с доматите на Червения великан с неговата характеристика и описание на сорта. Как да отглеждате тези сочни плодове, така че да няма неприятни моменти, ще разберете статията.

За червения цвят на доматите отговорен каротин в състава им. Но освен това веществото притежава антиоксидантни свойства, които помагат на човек да не се разболее от много сериозни заболявания.

Вижте също: Домат "Sweet Million": необичайно с прости селскостопански техники

Обща информация

Името на сорта вече обяснява много - доматът е голям и има червен цвят. Той бил изнесен от агрономите на фирма „Зедек”, която отдавна е на пазара, утвърди се пред местни, а не само градинари. Доматът е предназначен за отглеждане на улицата, но в по-топлите райони, в умерен климат - във филмови оранжерии, на север - в топли оранжерии. Това е плодоносно и много продуктивно разнообразие, с много вкусни и сочни плодове. Отглеждането има свои собствени тънкости.

Описание:

 • Неопределен тип, храстите са доста мощни и високи - до 1.6-1.8 метра.
 • Изисква оформяне и жартиера.
 • Дава постоянно големи плодове - с тегло 500 грама или повече.
 • Плътта е месеста, сладка, много я наричат ​​диня.
 • Предпочита отглеждането на оранжерии.
 • Коренната система е мощна, не повече от 2-3 растения са засадени на квадратен метър.
 • Плодовете са кръгли и леко сплескани.
 • Идеален за лятни салати, сокове, тестени изделия, кетчуп. Цели плодове, защото на размера не може да се затвори.
 • Кожата има червен цвят, броят на семената в пулпа е среден.
 • Листата имат богат зелен оттенък, плодовете узряват в ръцете.
 • Средният период на зреене е 110-120 дни.
 • Има резистентност към редица болести, но производителите не говорят за абсолютен имунитет.
 • Производителност - 7-8 кг. Плодоносят дълго.
Добро представяне, съгласни ли сте? Домат "Red Giant" в търсенето сред летни жители, те го хвалят, често засадени в леглата.

Болест и устойчивост на вредители

Както вече разбрахте, сортът няма абсолютна стабилност. Ето защо, ще трябва внимателно да следите вашите насаждения, да извършвате предварителна обработка на оранжерията, семена, за да елиминирате рисковете. Агротехниката е много важна, заслужава да се наблюдава сеитбообращението за сорта „Red Giant“, а не да се засаждат след картофи, моркови, краставици, пипер. Освен това, това не може да се направи, ако преди това растение е било болно на това място.

Производителите не казват нищо за насекоми, което означава, че могат да навредят, особено след като сортът започва да узрява в периода на повишена активност на паразитите. За да не могат да навредят, е важно да се подготви площадката, да се засадят компетентно съседи, да се провежда профилактика.

За да запазите вашите насаждения цели, около оранжерията можете да засадите чесън, лук, билки, разпръснете пепелта. Насекомите не понасят миризливи вещества.

Вижте също: Серия „Домат праскова“: Предимства и недостатъци

Силни и слаби страни

Предимства на сорта:

 • големи плодове, сочни, месести;
 • широка употреба в готвенето и страхотен вкус;
 • добър добив;
 • относителна устойчивост на заболявания.

Сортове:

 • взискателни към климатичните условия;
 • трябва да се образуват храсти, да се завърже, пасище;
 • плодовете не са запазени цели;
 • няма абсолютна устойчивост към болести и насекоми;
 • Изискващ състав и грижа за почвата.

Разбира се, доматите "Red Giant" в своите характеристики и описание на сорта имат недостатъци, но предимствата са значителни. Ако искате да отглеждате култури в градината, направете много заготовки за зимата, тогава това е много добро разнообразие за вас. Ако сте начинаещ, а след това отидете отговорно за проучване на всички нюанси на селскостопанската технология.

Характеристики на растящите сортове

Предварителното третиране на домати е много важно. Семената трябва да се провери за покълване в солена вода, на повърхността се отстранява. Преди засаждане за 3-4 дни, семената могат да се накиснат в разтвор на манган в продължение на един час, след което се измиват и сушат. И един ден преди сеитба, накиснете семената в сок от алое за 2-3 часа - това стимулира имунната система и ускорява покълването. Културите започват от края на февруари и началото на март според лунния календар.

Почвата е най-добре смесена, закупена и от градината, тъй като сортът е придирчив към състава. Пропорциите 1/1 ще направят, но определено трябва да се намажат почвата с вряща вода с манган, след изсушаване. Засадете семена в обща тава или отделни чаши, което е по-удобно под филма. По време на поникването температурата е необходима при 26-28 градуса, след 23-25 ​​градуса. Във фазата на 3-4 листа, разсадът се подхранва с карбамид.

Трансфер до оранжерията и оранжерията се извършва от средата на май, когато стана топло дори през нощта - от +15 градуса. Подгответе почвата и цялата оранжерия се третира с антисептици. За сеитбооборота, ние вече казахме. В почвата се въвеждат хумус, пепел, те се изкопават след комплексното приготвяне във всяка ямка. Уверете се, че сте разляли кипящата вода. Има 2-3 ями на метър. Тъй като сортът е взискателен към влагата, по-добре е да се мулчират леглата.

За да получите максимален добив, доведено момче всички издънки, но оставете един в горната вилица - това е второто стъбло. На всеки 10-14 дни те правят хранителни добавки - торът се разрежда 1/10, следващия път се хранят с комплекси - “Суперфосфат”, “Универсален”. Така се редуват целия вегетационен период. За предотвратяване на заболявания, спрей веднъж седмично със слаб разтвор на манган, за да стимулира цъфтежа "Яйчниците", насекомите се задвижват от вливания на подправки.

Вижте също: Китайски начин на отглеждане на доматен разсад

Плевелите и излишната влага могат сериозно да повлияят на засаждането. Дръжте чисти, отваряйте оранжерията всеки ден, разхлабете земята.

Ако следвате тези препоръки, няма да имате проблеми. Получаването на добра реколта е реалност, а не мит.

Видео: Грижа за доматите. Първи важни стъпки

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания