меню

Доматените сортове със снимки и описания 18.02.2018

Домат "Sweet Million": необичайно с прости селскостопански техники

Вече сте избрали доматени семена за летния сезон? Ако не, или мисля, че нещо друго би засадило нещо необичайно, тогава ви препоръчваме да прочетете нашата статия. Да, днес не е просто домат, а разнообразие, което ще ви изненада с своята декоративност и малки, малко повече черешови плодове. Развивайте го лесно, вкусът на доматите е чудесен. Ако се интересувате, след това прочетете следното описание на домати "Sweet Million", ревюта за него, също погледнете на снимката, който засадени.

Този сорт може да бъде приписан на черешата, тъй като доматите са много малки. Те не само са добри в осоляването, но и могат естетично да декорират ястия. Храстите в градината винаги привличат окото.

Обща информация

Съгласен съм, че класът има интересно име. Всичко се дължи на факта, че храстите са покрити с малки домати от дъното към върха. Те са безкрайно много, защото "сладък милион" дава висока доходност. Най-добрите показатели на домати дава в парникови условия, много градинари и го отглеждат под филма или в топли оранжерии. Тук можете да съберете рекордна реколта - до 12 килограма или повече. Но жителите на юг, както и много райони на умерен климат, отбеляза, че храстите се разраства добре на улицата. Има такива, които отглеждат сорта като декоративни.

Сортова характеристика

храст

“Сладък милион” има внушителна височина - до 2,5 метра в оранжерията, до 1,8 метра на улицата. Тип - неопределен. Пасинковата и образуването на храст. Този сорт е по-добре да се образува в два стъбла, оставяйки основната и пасищка в първия синус. Всички други доведени деца се отстраняват, също така трябва да отстраните някои от долните листа. Съцветията на храста - прости, покрити с плодове отгоре надолу от червено.

За да се отглежда разнообразие, е необходима пергола, около която се извива дръжка.

Листата са тъмнозелени, средният им брой. Леглата изглежда много декоративна по време на плододаване, тъй като стъблата са покрити с компактни домати, гладки и лъскави.

"Sweet Million" узрява много приятелски, но е по-добре доматите да се вземат навреме и ще са необходими около 40 минути за събиране на кофата.

домати

Плодове от домати "Sweet Million", потвърдено от мненията, много вкусно. Виждате снимката, която е засадила сорт. Те са гладки, симетрични, лъскави. Тяхното тегло е само 20-30 грама, за сравнение, черешата е най-малко в 2-3 пъти. Плодовете са добре съхранени, средният добив на квадратен метър е 7-8 кг. Плодовете са сочни, вкусни, удобно е да ги запазите в малки буркани, можете да украсите ястия и просто да ядете пресни.

назряване

По отношение на узряването "Sweet Million" може да се отдаде на ранните видове - първата реколта, която събирате за 90-100 дни след покълването на разсад. Ако оранжерията е топла, разсадът се прехвърля още през април, в началото на лятото или в края на май, доматите ще започнат да пеят. Както бе споменато по-рано, процесът е приятелски настроен.

Вижте също: Домат "Катрин Велики f 1" - сорт, който няма недостатъци

Болести и вредители

Ако се вгледате в разпространението на опаковката на семената „Million Sweet“, тогава производителят посочва, че сортът е устойчив на фитофтор. Но опитът на жителите на лятото показа, че доматите могат да навредят, макар и рядко. Много е важно семената да се приготвят чрез накисване в манган още на първия етап. Между другото, тази информация производители също показват.Това означава, че можем да заключим, че ако извършвате предсеитбена обработка, то храстите и плодовете върху тях ще бъдат устойчиви на фитофтора и редица други заболявания. Ако не, има рискове.

Разбира се, по-лесно е да се отглеждат култури в оранжерия, но дори и тук те изобщо не са защитени. Прекалената слънчева светлина и влагата са много чести, така че е наложително да се отвори оранжерия, както и да се грижи за леглата. Но когато отваряте прозорци и врати, навлизат насекоми. В ранните етапи, т.е. преди цъфтежа, можете да приложите инсектициди, след това да имате или традиционни методи за борба, или екологични препарати.

За да изплаши насекоми, да засадят ароматни билки, зеленчуци, миризливи цветя или тютюн близо до оранжерията.

Силни и слаби страни

Така че, да обобщим всичко, което научихме от описанието на разнообразието от домати "Sweet Million" и характеристиките.

Плюсове от домати:

 • декоративни;
 • простота;
 • добив, капацитет;
 • хармонично узряване;
 • малко количество листа;
 • високо качество на плодовете и тяхната външна естетика.

Против на домати:

 • няма абсолютна резистентност към болести;
 • нуждаете се от пергола;
 • за предпочитане само за отглеждане в оранжерия;
 • възможна вреда от насекоми;
 • образуване и пасинковане.

Сега вече добре познавате този сорт, остава да се научите как да го отглеждате. Тук няма нищо сложно.

Вижте също: Описание на сорта домат "Novice"

Агротехника сортове

Засяване на разсад

Доматите "Sweet Million" се засаждат рано, ако има топла оранжерия. Възрастта, в която разсадът може да се засажда в земята, трябва да бъде около 55-65 дни. Ако имате топла оранжерия, тогава трансферът ще бъде през април, от този момент се броят дните. След това погледнете в лунния календар и изберете датата.

Една седмица преди сеитбата семената се засяват в манган, изплакват се и се сушат. За още по-голям имунитет можете да ги накиснете в стимулатора за един ден. Почвата е най-добре да се купуват готови и балансирани, но трябва да се хвърли с вряща вода. Култури, извършвани на 1 см дълбочина, под филма. Във фаза 4-5 листата се гмуркат в отделен контейнер. Две седмици по-късно направете азотна храна. Полива се с топла вода, докато почвата изсъхва.

Изнесете на улицата

В продължение на две седмици разсадът трябва да се втвърди, ако оранжерията не е затоплена. В този случай прехвърлянето ще бъде през май. В оранжерията почвата също се приготвя - те копаят, отстраняват остатъците, добавят се хумус, пепел, минерална превръзка към всяка ямка. На квадратен метър растение 2-4 растения. Веднага сложи и подкрепи. След разлива на разсад, можете да затворите почвата с мулч. В продължение на две седмици й трябваше само вода и вентилирана оранжерия.

грижа

Храната се прилага около 4 пъти - след засаждане за 10-14 дни може да се използва храна за урея или азот. След цъфтежа комплекс наркотици. Освен това, в периода на плодове, определени и плодните. Можете да използвате органични. Формирани храсти, които вече споменахме, в два стъбла, всички останали доведени деца трябва да бъдат отстранени, както се появяват.

Високите храсти изискват много вода, след като поливат зоната разхлабена. Веднъж седмично за предпазване от заболяване с помощта на слаб разтвор на манган като пръскане, почвата се излива добре пепел. Вече ви казахме за насекомите и събирането на реколтата навреме. Чери домати "Sweet Million", според мнения, много добре се утвърди, с тях не са толкова много проблеми. Така че не се страхувайте да ги отглеждате.

Вижте също: Домат "Оранжев гигант": популярен сред любителите и професионалистите в отглеждането на домати

Надяваме се, че ви харесва доматите, ще ги засадите през новия сезон. Ако имате мек климат, можете дори да се справите без оранжерия.

Видео: 5 правила за отглеждане на домати в оранжерията

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания