меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 4.03.2018

Сладки домати Сладки домати Серия: описание на сорта

Името на домат предполага необичайно сладък вкус на плодовете, и всъщност тези, които вече са отглеждали домати, говорят за високо съдържание на захари в плода. Въпреки това не всички прегледи са ясни. Това най-вероятно се дължи на факта, че такъв сорт не е в регистъра на Руската федерация, а той се изпраща на пазара на семена от компанията Урал летен жител, който пакетира това, което смята за необходимо.

Въпреки това, „Скъпа“ не означава името на сорта, а характеризира цялата серия от домати, които:

 • сладък;
 • вкусна;
 • дребноплодни;
 • карпалния.

"Slastona"

Този, който е пакетирал семената, дава информация, описва, че сортът е средно-сезонен, високопродуктивен и подходящ за отглеждане в оранжерии и под филмови покрития.

Въпреки това, зеленчукопроизводителите успешно отглеждат домати без подслон. Снимката на храста показва, че растението е високо, до 180-200 см височина, е неопределено и средно е разклонено.

Плодовете висят красиви пискюли от 30-40 броя. Доматите са кръгли, червени (въпреки че опаковчикът посочва всички други възможни цветове). Маса на домати в диапазона от 3035

И какво предлага регистърът на развъдните постижения на пазара от малки и сладки домати?

"Сладък зъб"

Домат представен на зеленчукопроизводителите Agrofirma Cedek LLC, Московска област.

Комисията за регистрация препоръчва отглеждането на сорта във всички региони на страната, както на открито, така и под временни филмови оранжерии.

Салата от домати и цялата посока.

Растението е много високо, изисква своевременно прищипване и обвързване. Листата на вегетативната форма са малки, тъмнозелени. Доматите са добре осветени от слънцето и могат напълно да абсорбират лъчите му, за да натрупат подходящото количество захари.

Растението е рано узряло и скоро след трансплантацията в открития терен започва да се наслаждава на зеленчукопроизводителя с плодове. Плодовете са дълги, опънати, можете да се насладите на сладки домати до късна есен

Плодовете са кръгли, изравнени, с тегло 35-40 г. Кожата на домата е гладка, не е плътна в консистенция. Червеният, наситен цвят прави клъстерите много привлекателни.

Вкусът на доматите съответства на името.

Добивът е в рамките на 4-5 kg ​​на квадрат. м.

Предимства:

 • ранно узряване;
 • продължителен плод;
 • добър вкус;
 • висок добив на продукт;
 • равномерност на продукта.

"Сладки перли"

През 2015 г. сортът представен на пазара OOO Agrofirma Aelita, Москва.

За отглеждане на домати се препоръчва както под покритието на филма, така и на открито. Разнообразието на средния период на зреене е подходящо за консумация и преработка в прясно състояние.

Силата на растежа на вегетативната форма е силна. Растението изисква образуването и редовното обвързване.

Клас не е без причина да се нарича перла. Плодовете му са много малки в рамките на 5 g и имат две гнезда. Те изглеждат чудесно под формата на декорация на студени закуски и канапета, а за децата са забавни.

Доматите имат добър вкус, сладък и ароматен.

Производителност на сортовете в диапазона 7-7,5 кг на метър градинска площ.

Предимства:

 • добър вкус;
 • уникален размер;
 • висок добив.

"Сладка кучка"

Основател на сорта е Агрофирма Cedek LLC, Московска област.Tomato влезе в списъка през 2009 г. и вече придоби популярност.

Препоръчителен сорт за всички райони на страната за оранжерии, оранжерии и градински лични стопански ферми като продукт от ранна зряла салата. Излишъкът е идеален за консервиране както самостоятелно, така и в асортимент с други зеленчуци.

Растителната форма е висока, неопределена, листът е много голям.

Плодът е кръгъл, плътен с гладка кожа с червен цвят.

Домати със средно тегло около 30 г и две кухини за семена, пълни със сок и дребни семена.

Добивът на сорта не е висок до 3 кг, но прекрасният вкус компенсира този недостатък.

"Сладко момиче F1"

Най-ранният хибрид от всички малки плодове. Агрофирма Cedek, компания от Московска област, даде семената на пазара още през 2008 година.

Добивът на хибрида не е висок, но бързият поток на малките домати е много приятен за производителите и затова остава в търсенето.

Хибридът на супер прецизност е задължен да действа. Закърнелите храсти започват да натрупват плодови клъстери в периода на разсад и веднъж на открито те започват бързо да узряват.

Добивът на продаван домат е регистриран на ниво 3,5-4 кг, но храстите с плодове с тегло 10-20 г изглеждат покрити с малки червени маслини. Плодът има формата на елипса, гладка, лъскава кожа и добра плътност.

Любовниците обичат този сорт, защото се държи безупречно по време на топлинна обработка. Веднъж попаднал в консервната кутия, той го запълва много плътно, а готовият продукт ще създаде конкуренция за маслините на празничната маса.

Свежият вкус на домати има отлична оценка, а консервираните домати са просто перфектни.

достойнство

 • много ранно узряване;
 • нисък ръст;
 • голям вкус;
 • интересна форма;
 • безупречни консервни свойства.

Вижте също: Домати за Урал в оранжерията

"Сладко бебе"

Ранната зряла новост в сортовете бе подадена от Евро-Семенс ООД в Москва през 2015 година. Сортът успешно преминава теста и е признат за отглеждане във всички райони на страната в зеленчуковите градини и градинските лехи на зеленчукопроизводителите.

Растението е високо, изисква внимание и обвързване.

Плодовете са червени, малки, а теглото не надвишава 8 г. Вкусът е много сладък, с приятен послевкус. Формата е кръгла, кора е нежна, две семена гнезда.

Степен на производителност в диапазона от 3,5 kg / m2 градина.

"Сладкия фонтан"

Уважаемо уважение LLC Agrofirm Търсене Москва регион. Село Верея и Федерален изследователски център за овощарство, Московска област, през 2015 г., след дългосрочни сортови тестове, пуснаха на пазара хибрид от домати, който има редица неоспорими предимства.

Доматът се препоръчва за всички региони на Руската федерация за отглеждане в оранжерии. След засаждане на домати в оранжерията, трябва незабавно да се погрижите за фиксацията и завързването, тъй като растението бързо започва да расте и силата му е голяма.

Растение от ранно зреене със среден лист.

Плодовете на формата на елипса, много малък, не надвишава теглото на 20 гр. Доматено кори е гладка, със средна плътност. На етапа на узряване плодовете имат голямо зелено петно ​​в основата. Преминавайки във фаза на биологична зрялост, петното изчезва.

Доматът има две семена с малки семена.

Вкусът на малките домати е отличен. Плодовете са сладки, приятни и ароматни.

Добивът на продукция в рамките на 7 кг на квадратен метър квадрат.

Хибридът има висока устойчивост срещу повечето болести на доматите, включително опасни като фузариум.

"Сладък милион"

Като се има предвид поредица от домати, подсладени, прегледайте снимката, не е невъзможно да не разгледате домата, която отдавна е известна на зеленчукопроизводителите поради нейните достойнства.

Благодарение на Agrofirm Aelita LLC, Москва, през 2001 г. сортът е вписан в регистъра и се препоръчва за всички региони на Руската федерация. Култивирайте сорта както фермерите, така и производителите в техните градински парцели под заслоните за филми.

Ранен сорт, на 100-ия ден след поникването, можете да започнете да пирувате с узрели плодове. Салата, малките плодове до 20 грама домати могат да се използват както като салатен продукт, така и за консервиране.

Макар да е неопределена растителност, тя е със средна височина и рядко се разраства над 150 см. Полагането на първото съцветие настъпва над 8-ми лист, а след това след 1-2.

Формирането на плодовете е кръгло и гладко, червено-червено на цвят с 2-3 гнезда.

Вкусът на доматите е отличен, балансиран, ароматен с лека жар, което прави доматите разпознаваеми.

Добив сортове в рамките на 7 кг на квадратен метър на оранжерията.

Растението е много устойчиво срещу основните заразни болести на доматите.

Предимства:

 • ранно узряване на културата;
 • отличен вкус;
 • компактност на вегетативна форма и четка;
 • зреенето е приятелско и щедро;
 • устойчивост на заболявания.

"Сладка среща"

Сортът е представен на зеленчукопроизводителите от Агрофирма Поиск, Московска област. Село Верея и Федерален изследователски център за овощарство, Московска област. След идването на тестовете, през 2015 г. сортът е вписан в сортовия регистър на Руската федерация.

Възползвайте се от дарбата на развъдчиците във всички региони на страната, за отглеждане на домати под заслона.

Определящото растение, обаче, изисква жартиери и формации, защото храстите са склонни да се сгъстят и да се превърнат в диви гори, въпреки че листата им са малки.

Разнообразие от ранни зреене и салатна дестинация.

Плодът е много малък, около 17 г. Малките розови домати са доста редки и този сорт е един от малкото, който харесва с цвета си.

В доматите има две гнезда, плодовете са кръгли с гладка кожа и средна плътност

Доматите са много вкусни. Балансът на киселина и захар ги прави желани да вкусят отново и отново.

Сортове на добивите от около 5 кг / кв. м.

Сортът е устойчив на домати и не изисква допълнителни лечения.

Предимства:

 • голям вкус;
 • розов, рядък цвят;
 • устойчивост на заболявания;
 • ранно узряване на продуктите;
 • не е голяма височина.

Описвайки поредица от сладки зъби, не може да не споменем доматите, които имат интересен цвят, но са малки и сладки като техните колеги.

Вижте също: Методи за справяне с апикалната гниене на доматите

"Зеленушка Ф1"

Името на този хибрид, най-вероятно, не е много привлечено от опаковчика и е преименувано на домат „Зелен сладък зъб”.

Хибридът е вписан в регистъра през 2007 г., а неговият инициатор е ООО „Илайнична агрофирма за развъждане и семена”, Московска област. Mytischi.

Хибридът се препоръчва за отглеждане в Северна, Централна, Северозападна, Волго-Вятска, Централна Черноземна, Северна Кавказ и Средна Волга.

Доматът е предназначен за оранжерии и леки филмови заслони на частни стопанства на зеленчукопроизводители.

След като се приземи в оранжерията, ще бъде възможно да се вкуси реколтата за 115 дни. Растението е определящо, а листната плоча е разпознаваема, необичайно широка, късо срязана и светлозелена на цвят.

Плодът е кръгъл, плътен, мога дори да кажа твърд, с гладка, приятна кожа. В периода на растеж и техническа зрялост, той е зелен с ярко, наситено, тъмно зелено петно ​​близо до стъблото. Зреенето, тъмните зеленчуци се абсорбират, а доматът става светъл кехлибарен цвят. В етапа на биологичната зрялост плодовете са изумрудно-кехлибарени на цвят.

Плодът има 2 гнезда на семена, а средното тегло не надвишава 12 g.

Доматите имат голям вкус. С интересен цвят, те приличат на голяма цариградско грозде, което привлича децата към храстите.

Стоката на доматите е в рамките на 4 кг, но високата стокова производителност, компактността върху четките и отличното качество на съхранение поставят хибрид в първите редове на желаните домати.

Хибридът е много устойчив на заболявания. Вирусът на тютюневата мозайка, кладоспориоза, фузариум никога не засягат хибрида.

Предимства:

 • голям вкус;
 • интересен цвят;
 • отлично качество;
 • добър добив на продукт;
 • висока преносимост.

"Настя подсладена F1"

Доматите "Nastya sweeten" ревюта, характеристики и описание на сорта отдавна са обсъждани от производителите на зеленчуци на форумите на любителите на доматите.

Хибридът влезе в регистъра през 2008 г. Инициатор OOO Agrofirm Sedek Московска област, Домодедово за отглеждане в цялата страна, както в оранжерии, така и в зеленчукови градини.

Доматът е предназначен за консумация под формата на салатни продукти и консервация.

Растението от ранна зрялост е неопределено и достига височина 160-180 см. Листата на растението са малки и тъмнозелени на цвят.

Плодовете „Гаден подсладен” цилиндричен, много гладък и плътен, изравнен червен цвят с две семена гнезда. Тегло в рамките на 15-20 g

Отличният вкус на доматите позволява на хибрида да бъде търсен в градините.

Плодовете понасят топлинна обработка и не губят своята цялост. Провеждайки консервация, варираща с ароматични добавки, домакините създават шедьоври, достойни за дегустация от гастрономи.

Предимства:

 • голям вкус;
 • добър добив на продукт;
 • интересна, оригинална форма.

Доматите, които притежават всички предимства на горните сортове и хибриди, могат да влязат в серията „Подсладени”. Инициаторът OOO Agrofirm Sedek, Московска област, създаде два хибрида, отглеждащи растениевъди, които могат да се насладят на вкус, сладост и форми.

"Червен карамел F1"

През 2007 г. хибридът е вписан в регистъра на селекционните постижения на Руската федерация за всички региони на страната.

Доматът е отлично успешен както в оранжерии, така и в зеленчукови зеленчукови градини, с продължителен, дългосрочен добив от пазарна доходност.

Растението е неопределено, рано узрява, изисква обвързване, напукване и оформяне.

Хибридните плодове са кръгли и гладки, много плътни на допир. Една четка свързва до 25-30 домати, понякога броят им достига 50 броя.

Червените, нивелирани домати с тегло до 30 г имат отличен вкус и дълготрайно търговско качество.

Добив на хибрид в диапазона от 5 kg / m2.

"Червеният карамел" перфектно толерира флуктуациите на времето и не спира привързването при никакви обстоятелства.

Хибридът е устойчив на коркови корни, вертилиоза, сиво петно, брашнеста мана, върха и коренна гниене.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за открит терен

достойнство

 • отлични вкусови качества;
 • отлично качество на продукта;
 • добър добив;
 • висока устойчивост на заболявания;
 • устойчивост на температурни крайности.

"Жълт карамел F 1"

Този "карамел" е предназначен и за градината, градинските легла, както и за покритието на филма.

Подобно на своята „сестра“, „Карамел Жълт F1“ се отличава с формата на плод, който напълно повтаря малка елипса.

В техническата зрялост малките карамели са тъмнозелени с тъмнозелени петна в основата. Когато узреят, зеленото се превръща в красив жълт цвят. Останалите цифри съвпадат с червения "карамел".

Не е трудно да се избере сорт “Подсладители”, а отглеждането не е достатъчно убедително, за да се спазват правилата на селскостопанския инженеринг, а плодовете от домати ще бъдат вкусни, а храстите ще бъдат плодотворни.

Видео: Най-сладките сортове домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания