меню

Доматените сортове със снимки и описания 9.11.2017

Универсален домати "Лиана"

За да ви улесним, разказваме основната полезна информация за даден сорт. Днес, например, ще говорим за домати "Лиана". Отзиви, снимки и описания ще ви помогнат да изберете правилния избор.

Веднага трябва да кажа, че този домат е ценен сред опитни агрономи. Неговите сортови характеристики, отличен вкус и непретенциозност по отношение на грижите, помагат на доматите да запазят мястото си сред най-добрите.

Характеристика и описание

 • Този тип дава компактни по размер плодове, което е много добро и удобно за извършване на зимни обрати.
 • Цветът на кожите на доматите "Лиана" е червен и наситен.
 • Масата на плодовете е малка - 70-90 грама.
 • Кожата има параметри на средната твърдост.
 • Месото в плода е плътно, което също е удобно за консервиране, защото доматите няма да се пръснат, ако са изкривени цели.
 • Вкусът и ароматът на плодовете от този сорт са приятни, леко сладки.
 • Доматите се различават по това, че могат да лежат дълго време, без да губят представянето си, което означава, че могат да бъдат засадени за продажба. Също така тук може да се припише и предимството по отношение на транспорта - плодовете могат да се движат на дълги разстояния.
 • Проучванията показват, че тези домати имат богат витаминен състав, съдържат висок процент хранителни вещества и каротин. Но ако реколтата от домати не се събира дълго или се съхранява, процентът на полезност на плодовете намалява. Затова е по-добре да правите всичко навреме.
 • Предназначението на клас е универсално - предназначено за храна в прясна и след топлинна обработка.
 • "Лиана" е силно устойчив домат за всякакви болести.
 • Плодовете образуват рано, т.е. рано узряват.
 • Разнообразието от домати "Лиана" дава добро. Ако му бъде осигурена добра грижа, тогава един килограм плодове може да се събере от един квадратен метър.
 • "Ляна" е кратка. Неговият компактен храст не надвишава 50 см височина и не изисква образуване на жартиери.
 • Тя може да расте в оранжерии и в улични условия.

Видео преглед на храсти и плодови сортове домати "Лиана"

Вижте също:Защо доматите попадат в оранжерията?

Отглеждане на домати "Лиана"

lyana1-300x182Този сорт обича топлината. Затова е по-добре да го отглеждате с разсад, но ако климатът във вашия регион е топъл, можете да сеете директно в земята. Засадени семена през март или в края на февруари. По-добре е веднага да ги поставите в торфена таблетка, а след това в торфена саксия. Те са евтини и растенията осигуряват всичко, от което се нуждаят в първите етапи от живота си. След поставяне на семената на таблетки или на земята в общ контейнер, те се покриват до момента на появата им с филм. Поставете контейнера върху прозореца така, че светлината да е добра.

В първата седмица зеле ще се появи, ако стаята е хладна и има малко светлина, а след това издънки може да бъде малко по-късно. Ако осветлението е много лошо, тогава ще ви трябват лампи. Когато расте, почвата винаги трябва да бъде хидратирана.

В оранжерията или в открития разсад трансфер, когато те са 50-60 дни. Това обикновено се прави в края на май, но ако времето е топло и студът е преминал, тогава можете да го посадите по-рано. Засаждане схема - 70 до 60. Зеле, бобови растения ще бъдат добри предшественици.

"Лиана" обича хлабава почва, в която много хранителни вещества. Следователно, докато се развива, трябва да се подхранва с органични торове или сложни минерални торове. Първата реколта ще бъде за около 105 дни.

Вижте също:Лятна къща домати ревюта снимки, които са засадени?

За по-високи добиви не оставяйте повече от две стъбла на храст.

Отзиви за домати "Лиана" са добри. Такива хора не е достатъчно да се забъркват с нея, а плодовете имат универсална цел.

Може би никога не сте чували за такова разнообразие и това ви дава възможност да го опознаете по-добре. Нашата статия отчасти ви е помогнала с това.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания