меню

Доматените сортове със снимки и описания 10.11.2017

Практично разнообразие от домати "Бял пълнеж 241"

Сортове, които са били от десетилетия, са все още най-добрите. Тук е бял говеждо 241 домат, прегледите с описание на които ще прочетете в тази статия са стари времена на пазара на зеленчуци. А градинарите го обичат от 1979 г. и начинаещите не го правят конкуренция.

“Бял пълнеж” е един от онези домати, които сами по себе си съчетават много положителни качества. Не е трудно да расте, а плодовете, които дава най-високо качество. Но какво да кажем напразно, по-добре е да отидете направо на въпроса.

Вижте също:Домати "Ракета" отглеждане

Характеристичен домат "Бял пълнеж"

"Бял пълнеж" се появи след пресичането на две разновидности. И както трябва след успешното развъждане, новото разнообразие наследи най-добрите качества на своите предшественици.

  • Доматите "Бял пълнеж" имат светлочервен цвят. Те са получили името си, защото на повърхността им има малък бял оттенък.
  • Теглото на плодовете достига средно 150 грама, те узряват равномерно.
  • Доматът "Бял пълнеж" има голямо предимство - това е студоустойчивост, която позволява да се отглежда в цялата страна.
  • Сортът е подходящ за отглеждане на открито и в оранжерии.
  • Този вид има нискоразвиващ се компактен храст, който не изисква да се образува, обвързан с опора и доведен син. Трябва да се съгласите, че минималният труд по време на отглеждането е много важен за съвременния човек, когато всяка минута е от значение.
  • При оранжерийни условия доматите растат до 70 см, а на улицата не превишават 50 см.
  • Доброто качество на сорта Бели е също така и това, че не е засегнато от фитофтора и много опасни заболявания на кучета.
  • Производителност от един храст над 3 килограма.
  • Доматът има универсална цел, т.е. яде се прясно, приготвено от плодови сокове, макаронени изделия и консервирано цяло.
  • Описанието на доматения сорт „Bely Pouring 241” ще бъде непълно, ако не посочите друго важно предимство - това са ранните срокове за узряване на плодовете. Така ще можете да съберете първите култури 100 дни след появата на разсад, а ако отглеждате реколта в оранжерия, след 85 дни плодовете ще се изчервят от храста и са готови за ядене. Такива ранни срокове помагат на “Белия пълнеж” да няма време да се разболее, тъй като по-късно настъпват атаки от патогенната среда.

Вижте също:Заболявания на домати (снимка) и тяхното третиране в оранжерията

Видео преглед домат "Бяло пълнене"

Отглеждане

3e99a1_600x450Този непретенциозен домати растат удоволствие. В края на краищата, с него толкова малко проблеми. Семената могат да се засаждат в началото на март или в края на февруари. Семена преди засаждане е по-добре да туршия и се накисва за по-добро покълване в хранителен разтвор. След това можете да направите кацане в контейнери при закупуване на почва или земя, смесени с хумус, пясък. Можете да добавите минерален тор.

След засаждане, семената се поръсват с пръст, покриват се с опаковка и се поставят на топло и светло място. Издънките ще се появят след 5-7 дни.

Във фазата на две истински листа, трябва да се потопите разсад в отделни саксии или чаши. Засаждане в оранжерията може да се извърши на 50-60 ден след момента на появата, на улицата след 70-ия ден. Основното е, че няма заплаха от замръзване.

По време на периода на развитие, разсадът може да се подава два пъти със сложни торове. След кацане на постоянно място, разсадът изисква поливане, разрохкване и преработка от бръмбара и плевелите.

Що се отнася до прегледите, те, разбира се, са отлични.В края на краищата, сортът не би съществувал почти 40 години и нямаше да има такава популярност.

Защото можете спокойно да изберете "бял пълнеж". Неговото представяне сега е добре известно на вас.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания