меню

Доматените сортове със снимки и описания 2.02.2017

Характеристики и описание на различни домати "Бял пълнеж"

Опитните градинари знаят много разновидности, засаждат тези, които са най-добри за тях. Ситуацията е различна при новодошлите в градината. Но не се притеснявайте, защото тук можете да намерите много описания на най-добрите домати и тяхната агротехнология на отглеждане. Тази статия описва разнообразието от домати "Бяло пълнене".

Вижте също: Домати "Верлиока" ревюта, снимки, доходност

Общо описание

Има сортове, които са отгледани напоследък, но „Bely Pouring“ не се отнася за тях. От средата на миналия век е култивиран от летни жители на повече от едно поколение. В Казахстан се отглеждат домати. За да се получи това, бяха пресечени няколко добри хибрида. В резултат на това бе получено „изливане на Бели“, в нашата страна то официално беше регистрирано малко по-късно - през 1966 година. Разбирате колко е старото разнообразие, но ако се култивира дори и сега, това означава, че доматите са се доказали отдавна, а лятните жители й остават верни, въпреки изобилието от нови хибриди.

Разнообразието се харесва с периода на зреене, непретенциозен, не е необходимо да бъде вързан, тъй като максималната височина в оранжерията ще бъде 70 см, 50 см отвън, подходяща е както за оранжерия, така и за открит терен. Може да се отглежда за тази сметка навсякъде.

Домат "Бял пълнеж". Характеристики и описание на сорта

 • Ултра ранен домат. Първата реколта може да бъде събрана в рамките на 80-90 дни след засяването.
 • Доматът расте компактно отгоре, но под него има много мощни корени, които растат на повече от половин метър от всяка страна. Тъй като засаждане на храсти близо един до друг не се препоръчва.
 • Храстите нямат много листа, като правило, образуват шест четки. Листата имат светъл цвят.
 • Сорт, устойчив на болести. Това до голяма степен се дължи на факта, че плодовете узряват по-рано и нямат време да атакуват късната болест или други болести.
 • Културата се оформя равномерно, бързо се реже, добре се запазва и не пада.
 • Добивът на голям домат не се различава. В зависимост от условията на отглеждане, можете да събирате от 3 до 8 кг на квадратен метър.
 • Висок вкус и отличен аромат.
 • Не изисква специално внимание, условия. Отлично съзряване в хладно и на топлина.
 • Плодовете не се напукват. Теглото им е 100-150 грама. Формата е кръгла, има лек ластик. Цвят на кожата - червен.
 • Може да толерира транспорта. Те също се поставят в замразяване.
 • Първоначално предназначението на плодовете е било за преработка, но сега те са щастливи да ядат пресни домати. Приготвят се и плодови сосове и сокове, но те са дебели.

За информация!

Името на сорта домат е получено с подобен цвят по време на узряването с плодовете със същото име ябълка.

Характеристики на домати "Бял пълнеж" ни показва много добро разнообразие. С него има малко проблеми, въпреки че връщането не е много голямо, но стабилно и равномерно. Сега е необходимо да се каже как да се отглежда този сорт в къщата му.

Вижте също: Доматените сортове със снимки и описания

Селскостопанска техника на домати "Бял пълнеж"

Засяването на семената се извършва в края на март - началото на април. Преди засаждане материалът се дезинфекцира с разтвор на манган. Не могат да се използват стимулиращи растежа, тъй като кълняемостта на сорта е добра. Най-добре е да се сеят семената в торфящи таблетки или саксии, тъй като не е необходимо да се гмуркат след това и се поставят на улицата точно в този контейнер. Култури, извършвани под филма или стъкло.

Почвата в саксиите и на улицата не трябва да бъде кисела.Почва, взета или закупена за зеленчукови разсад, или да направи своя собствена от земята, пепел, хумус, пясък. Всичко се прави на равни части, с изключение на пепелта. Необходими са около 2-3 супени лъжици.

Грижа за разсад е проста - поливане при необходимост, обръщане към светлината. Разсадът се засажда на улицата, когато достигне височина 20 см, приблизително 50 дни след засяването. Засаждане на храсти на парцела трябва да бъдат засадени по реда на шах, на разстояние 50-60 един от друг. Преди прехвърлянето на улицата в кладенците се добавят минерални торове. По време на вегетационния период трябва да се хранят на всеки 10 дни. Поливане, както е необходимо, подкрепа на храстите не изискват.

За информация!

Ако разсадът расте в оранжерията, грижите ще бъдат същите. Само всеки път след поливане е необходимо да се проветри помещението, така че да няма прегряване и прегряване на почвата.

Ако колорадският бръмбар започна да се приземява върху разсад, той се отстранява или ръчно, или с помощта на търговски препарати. В продажба сега има много биологични продукти, които не са вредни за здравето, не се натрупват в листата и плодовете.

Вижте също: Домати "Краснобай" ревюта. снимка доходност

Това е цялата агротехнология. Този сорт е много лесен и бърз за отглеждане, а в началото на лятото можете да изядете собствените си вкусни домати.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания