меню

Доматените сортове със снимки и описания 5.02.2017

Доматът "вол сърцето" гигант в градината

Изборът на правилното разнообразие вече е голяма част от успеха. Сега има много добри домати, но сред тях има най-добрите, например, доматите „Волови сърце”, описанието на сорта и снимките, които ще намерите в статията. Това е много приличен домат, съветваме ви да го погледнете.

Общо описание

Този сорт не може да бъде приписан на новите, тъй като е бил отглеждан в края на 20-ти век и е вписан в регистъра през 2000 година. Доматът е получен от руски развъдчици. Може да се похвали за много големи плодове, нещо подобно на сърце. Този дом за домашни любимци много продуктивен, непретенциозен. Сортът е предназначен повече за топъл и умерен климат, но през годините лятните жители са показали, че „воловете сърце”, ако са засадени в оранжерия, дават стабилни, високи добиви в Сибир, както и в Урал, и в Далечния изток.

Доматът има много предимства, един от които е, че плодовете не се напукват и могат лесно да се транспортират. Всичко това прави много изгодно да се отглежда сорт за продажба, той плаща за всички разходи за труд. Повече подробности по-долу.

Вижте също: Домати за оранжерия от поликарбонат, най-добрите сортове

 

 

Доматено "волско сърце". Характеристики и описание на сорта

 • Не е хибрид.
 • Периодът на зреене е в средата на сезона или късно, всичко зависи от района на засаждане. Първата реколта може да се прибира в 105-110 дни.
 • Отнася се за неопределени видове. Буш растат мощни - на улицата до 1,5 метра, в затворено пространство - два или повече метра.
 • Разнообразието на доведен син, за сметка на много големи плодове и високо стъбло, вързани. Необходими са опори и клони, така че да не се счупят под тежестта на плода.
 • Високодобиващ сорт - повече от 7 кг. Една четка образува пет плода.
 • Сорт "Ox heart" има много добра устойчивост към болести.
 • Плодовете са големи - теглото може да достигне повече от килограм в оранжерията, на улицата до половин килограм.
 • Цветът на кожата е розов, има ребра.
 • Месото е много сочно, месесто.
 • Доматите сладък вкус, приятен аромат, който предизвиква апетит.
 • Плодовете са добре съхранени, но за дългосрочно съхранение е по-добре да не се използват.
 • Доматите се консумират пресни, правят салати, сокове, сосове. Посоляването на плодовете не работи, тъй като те са много големи. Местните жители похвалиха „волското сърце“ за обратна връзка. Така от един килограм плодове се получава повече от 700 грама сок.
 • Втулките трябва да бъдат оформени.
 • Отглеждани в частни градини и на фермерски насаждения.

Домат "Воловое сърце" е събрал много добри отзиви, градинарите разпространяват неговата снимка и винаги хвалят доходността.

Вижте също: Семена от домати от сибирската селекция, най-плодотворна

Агротехника расте

Семената на семената започват през март. Тъй като сортът не е хибриден, по-добре е семената да се приготвят в манган и да се обработва стимулатора на растежа. След това сеитбата се извършва в добре дренирана почва или торфени таблетки. След това растението се овлажнява и поставя под филма на слънчевия прозорец.

Почвата е най-добре да вземе градината, смесена с хумус и калиев фосфат торове. Те също ще трябва да хранят храстите на постоянно място 2-3 пъти. Разсадът се прехвърля 60 дни след засаждането, когато всички студове са преминали.

 

 

 

Важно е!

Този сорт не обича, когато е засаден на едно място година след година. Също така, не растителни храсти след моркови и картофи.

Преди засаждане на открито място, фиданките се темперират за две седмици на чист въздух, като в този момент се подготвя почвата на мястото и се поддържа. На постоянно място, храстите, засадени не повече от три на квадратен метър. В дупката сложете лъжица минерален тор, хумус.

Тъй като храстите растат, синът, когато са нараснали до желаната дължина, оставят главното стъбло и доведен син, така че ще образувате храст на две стъбла, а реколтата ще бъде по-висока. Този сорт трябва да се полива редовно, но се уверете, че няма напукване. За хранене вече беше казано - 2-3 пъти. Можете да редувате сложни препарати и органични вещества (лопен, отпадъци).

Вижте също: Домати "Кейт" ревюта, снимки, доходност

Такава селскостопанска технология ще бъде напълно достатъчна, за да съберете висок добив на големи, сочни плодове. Разнообразието "волско сърце" със сигурност ще стане ваш любим.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания