меню

Доматените сортове със снимки и описания 30.10.2017

Сортове домати от сибирска селекция (със снимки и описания)

Изборът е различен. Но сред тях е и Сибир. Тя е известна с добрите си оценки. Сибирските селекционери са отглеждали много голям брой домати, тук са домати с ранно узряване, със средни и много плодови и обикновени, с висок и среден растеж. Всеки сорт е добър по свой начин. Кои са най-добрите от тях, какви са характеристиките на сорта, където е по-добре да се засаждат определени разсад, това ще бъде обсъдено по-долу.

Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Сорт Сорт "Бердски голям"

Третира доматите със средни и същевременно ранни срокове на узряване. Бушът може да нарасне повече от 1 метър дължина. За да бъде културата висока, сортът трябва да бъде постоянно оформен и вързан. Най-добрият вариант в две стъбла. Плодовете придават голям, сочен, оранжево-червен цвят. Масата на един домат може да достигне до 800 грама. Подходящ за прясна храна и за съхранение. Може да се отглежда както в оранжерии, така и на открито.

Сорт Сорт "Снежана"

Отнася се за сортовете със средно и ранно узряване, както и предишните домати. Първите реколти от домати могат да бъдат получени 105 дни след засяването. Много добър домат, защото не изисква специални грижи, може да расте в оранжерии и на улицата. Храстът расте компактен, има няколко клона и листа. Средно височината не надвишава половин метър.

Сорт Сорт "Супербоум"

Придава много големи плодове, тежащи повече от 600 грама. Бушът се отглежда най-добре в оранжерии, където трябва да бъде вързан, тъй като височината на този висок домат може да бъде повече от един и половина метра. Но тя също ще расте добре на улицата с внимателна грижа. Отлични домати, приятни на вкус, не изискват много грижи, ароматни. Най-добре е да се образува храст в три стъбла.

Клас Клас "Самохвал"

Сортът е с жълти плодове с приятен вкус на домати. Като правило теглото им е около 300 грама. Но ако изпълните всички техники агротехника, както е необходимо, тогава плодовете могат да са с тегло до 800 грама. Високият храст, който изисква да бъде вързан. Отглеждат се при всякакви условия. Добив и устойчивост на болести на високо ниво.

Вижте също:Болести на описание на доматите

Сорт Сорт "Барнаулско консервиране"

Популярна разновидност, която има компактни храсти. Дава добра и равномерна реколта. От името е ясно, че е много подходящ за опазване. Кожата не се напуква. Може да расте в оранжерии, и под филма, и на улицата. Плодовете узряват рано след средно 100 дни. Непретенциозен.

Степен Клас "Уралски богатир"

Мощният храст от тези домати може да нарасне на повече от 2 метра височина. Ще трябва да се формира и да се обвърже с подкрепа. Добивите дават добро разнообразие и качество. Датите на зреене са средно ранни.

Сортирай Сортирай "сибирска изненада"

Добро разнообразие, което дава траен добив. Височината на храста достига до един и половина метра височина, което предполага, че доматът трябва да бъде вързан.За да получите най-добрия резултат, по-добре е да формирате този вид в три стъбла. Узрява сравнително рано. Плодовете са червени, равномерно оформени като четка. Една такава четка може да произведе до 10 домата със средно тегло 140 грама.

Сорт Сорт "Пинк Стела"

Сибирски домати подбрани с нискоразмерни. Височината на компактен храст не надвишава половин метър. Трябва да се отбележи, че сортът не дава много зеленина и не е необходимо да го разсадят. Тя може да расте както на закрито, така и на открито. Изрязвате фигури в пискюли. Цветът на плода е малина, тегло до 250 грама. Дава щедра реколта и по-добре да завърже доматите, така че да не се счупят под тежестта на собствените си домати.

Сорт Сорт "Кьонигсберг"

Третира доматите със средносрочно зреене. Отнася се за високи домати. Расте дълъг храст, който може да достигне повече от два метра височина. Защото е необходимо да се монтира в подкрепа. Изисква се и пасификация. Плодът формира червен цвят, с тегло до 300 грама. Подходящ както за консервиране, така и за пресни храни. Формирайте най-добре в два стъбла.

Вижте също:Разнообразие от домати "Космонавт на вълците" Описание

Сорт Сорт "Фиделио"

Зрее рано, добивът е висок, дестинацията е универсална. Втулката не става твърде висока, максимум до 1,5 метра. Необходимо е да се извадят пасинките и да се закрепят към опората. Най-добре е да оставите две стъбла. Плодовете са големи, могат да достигнат тегло до половин килограм, цветът им е розов.

Големи плодови домати от сибирската селекция

Клас Клас "Абакански розов"

Един добър вид домати, който има средно време на зреене. Плодовете достигат тегло до половин килограм. Често сортът се сравнява с “Bull Heart”. Цветът на кожата е червен, но пулпата е розова. За доматите и получи името си. Плодовете са вкусни, сочни, месести. Градина високи до два метра.

Разнообразие Разнообразие "Тайната на баба"

Сорт със средни периоди на зреене и много големи плодове над 1 кг. Цветът на кожата е червен. Храстът е висок, но не се разпростира на ширина. По-добре е да ги оформите в два стъбла. Подходящ сорт за оранжерийно отглеждане. Използвайте пресни и в салати, и затворете за зимата. Формата на плодовете е сплескана и кръгла.

Сорт Сорт "Батян"

Сортът произвежда добри плодове с тегло 350-400 грама, които узряват рано. Цветът на кожата е червен, тънък. Месото е сочно. Бушът е висок, те трябва да образуват и премахват излишните издънки. Оптимално е да се оставят два стъбла по време на формирането. Може да се отглежда в прохладен климат и на открито. Плодът има характерна опашка.

Сорт Сорт "Челото на бика"

Отличен клас. Той дава високи добиви, дори когато няма условия за това. Четките образуват големи плодове от 650 грама. Самите храсти са със средна височина до 1,5 метра. Цветът на кожата е червен, добре узрява както на улицата, така и в оранжериите. Вкусът е приятен, ароматът на плодовете е апетитен.

Клас Клас "Гъсно яйце"

Друг вид, чиито семена от домати на сибирската селекция са най-плодотворни. Формата на плода е подобна на удължено яйце, което не може да бъде отразено в заглавието. Цвят червено-оранжев. Масата на доматите е 350 грама, добивът е еднакво постоянен и голям. Узрява равномерно, плодовете на една киста могат да достигнат броя на 6-8 парчета. Кожата е тънка.

Доматите от сибирската селекция за открит терен рано, маломерни

Разнообразие Разнообразие "Сърце на Бъфало"

Това е голямо разнообразие, което може да съчетае две достойни качества - то е ниско, с голям плод. Бушът не достига повече от 70-80 см височина, но в същото време теглото на един домат може да бъде повече от килограм. Цветът е червен, плодовете се съхраняват дълго време, което дава възможност за отглеждане за продажба. Много популярен сорт. Расте на открито и затворено място.

Сортиране Сортиране "Сибирски тежка категория"

Наистина мощни плодове. Бушът не расте повече от 60-70 см, но в същото време може да се счупи под тежестта на плодовете си. И те достигат до 800 грама или повече. Цветът на доматите е розов, зреят рано, но ще се нуждаят от жартиери по време на плод.

Висок тип домати, височината на храста може да достигне почти два метра.Трябва да се образува храст и да се премахнат излишните издънки. По време на отглеждането в Централна Русия тя се показа добре. Може да расте на открит терен. Срокът на зреене е среден.

Клас Клас "градинар Петруша"

Доматите рано узрели. Бушът не надвишава височина от половин метър. Отглеждани в Алтай, храстите не могат да заварят. Формата на плодовете е леко удължена, а по време на плододаването храстът изглежда много естетично, тъй като е равномерно пълна с плодове.

Вижте също:Домати "Лятно пребиваващи", ревюта със снимки

Сорт Сорт "Амбър"

Сред всички предишни домати от червени и червени цветя, този оранжев плод, разбира се, не може да се откроява. Плодовете с тегло 100 грама се държат перфектно по време на топлинна обработка, т.е. те са добре запазени. Плодовете се образуват рано и равномерно, вкусът им е приличен.

Тези сортове са част от голяма колекция от развъдчици от Сибир. Но тези домати са ярки показатели, че работата на агрономи е извършена не напразно.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 оценки, средно: 4,00 от 5)
Зарежда се ...
Коментари по статията: 3
 1. Анна

  Обичаше вашата колекция!
  Търсите разнообразие от домати "Любаша"

  отговор
  1. Admin

   отговор
 2. Елена

  Обичам сорта Бердски голям, много плодотворен и вкусен, голям дори в студеното лято на 2017 година.

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания