меню

Доматените сортове със снимки и описания 21.11.2017

Фини домати "Настя", предимства и недостатъци

Продължаваме да ви запознаваме с отлични домати, които могат да се класират за вашите легла. Повечето от тях са солидни положителни характеристики, така че сортът “Настя” не изостава от най-добрите домати. Ще ви разкажем за него.

Общо описание

По име можем да разберем, че този сорт е бил отглеждан у нас. Голямо име е наречено сорт с отлични характеристики. Развъдчиците я донесоха през 2008 г., а сортът е получил своето разпространение през 2012 г. Въпреки тази младост, Настя вече е привързана към летните жители в цялата страна.

Сортът се показва добре в оранжерии, на улицата. Основните му предимства са, че е преждевременен и перфектно толерира пристъпи от болести, но също и реколтата на градинарите. Храстите растат компактно, дават плод през целия сезон.

По отношение на районите на отглеждане, Настя може да расте в Сибир и Далечния Изток. Тук обаче са необходими парникови условия, но сортът ще даде плод не по-лошо, отколкото в по-топъл климат. В други райони, където е по-топло, сортът се отглежда на улицата и в оранжерии.

Вижте също: Нови сортове домати от сибирска селекция

Характеристики на сорта

 • Сортът е високопроизводителен. Така че с един квадратен метър можете да получите до 12 кг.
 • Предимството на доматите в ранното узряване. За това градинарите много го обичат, защото първата реколта може да бъде събрана само 80 дни след появата на разсад.
 • Куста расте компактно до 70 см височина, е полу-определящ. Обвързването не е необходимо.
 • Обилната зелена листа гъсто покрива клоните.
 • Плодовете са малки - 120-200 грама, което прави сорта много удобен за пълно консервиране през зимата.
 • Вкусът на доматите е приятен, ароматът е домат. Използва се за пресни храни, за консервиране, за производство на сокове.
 • То толерира проблеми от времето, расте добре в прохлада.
 • Сортът има висока устойчивост към болести и, най-важното, до късна фиброза, което е важно. Това значително улеснява работата на домакините.
 • Какво още прави по-лесно да се работи е, че не се нуждаете от храсти за пасище.
 • Добре съхраняван и лесно транспортиран.
 • Непретенциозен по отношение на климата и почвата.

Вижте също: Поликарбонатни парникови сортове домати

Агротехнически сортове за отглеждане "Настя"

За мен е удоволствие да отглеждате разнообразие, тъй като е малко караница. Култури за разсад, извършени през февруари и март. Можете да посеете семената наведнъж в отделни саксии, можете в общ контейнер, след това разсадът ще трябва да се спука във фазата на 2-3 истински листа.

Почва можете да си купите в магазина, но земята от градината, в която можете да направите всеки сложен тор или просто хумус и пепел, е перфектна. Културите покриват с филм, преди да се навлажни от спрей. Първите издънки ще се появят до една седмица. Ако културите са били рано, разсадът ще се нуждае от допълнителна светлина, ако започне да се разтяга.

Поливането трябва да бъде умерено, тъй като корените могат да изгният. Преди да бъдат транспортирани на улицата, фиданките започват да се втвърдяват след две седмици, като ги прехвърлят на улицата. Засаждане в оранжерията може да се извърши през април, на улицата - през май.

Вижте също: Големи плодови домати от сибирска селекция

Храсти са засадени по 4 броя на квадратен метър, но не по-често, тъй като реколтата ще бъде лоша за зреене.Когато е необходимо, отстранете плевелите, ще трябва да направите 2-3 пъти храната, но това не е необходимо. Трябва да разберете, че сортът ще даде плодове по този начин, а торовете ще повишат показателите за доходност. Докато засаждане в дупката, можете да се излее една супена лъжица от всяка сложна подготовка за зеленчуци, продавани във всички магазини градина.

Грижата за домати ще ви позволи да прибирате реколтата през целия сезон. Доматът е много достоен и можем спокойно да Ви го препоръчаме.

Клас за видеопреглед "Настя"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания