меню

Доматените сортове със снимки и описания 21.11.2017

Домати "Сибирско ранно" описание на сорта

Но в съвременния свят това вече е нелогично, защото за всяко разнообразие можете да намерите много необходима и полезна информация, както и обратна връзка от тези, които са засадили културата. Например, можем да ви кажем за много домати, какви са плюсовете и минусите на една или друга. И днес на дневен ред - разнообразие от домати "Сибирско рано".

Общо описание

В нашето време има нови разновидности, има такива, които са отглеждани много дълго време, но не са загубили своето значение и до днес. Тук "Сибирски рано" - това е точно тази опция. Има летни жители, които отглеждат този сорт повече от 30 години. Той казва много, защото сега всеки модерен хибрид може да се конкурира, но не. Опитът показва, че доматът се е доказал. Има, разбира се, и минуси. За тях по-късно.

Описание на сортовете домати "Сибирско рано", започваме с информация за мястото на неговото размножаване. През 1959 г. този домат е бил отглеждан у нас. Той получава, както често се случва, от кръстосването на две разновидности. Хибридите са взети за основа и, както е известно, такива домати винаги имат редица положителни характеристики, наследени от Сибирския пулс.

Вижте също: Домати "Интуиция" преглежда снимките доходност

Характеристиките на сортовете ще ви кажат какъв сорт, но първо трябва да кажете важна информация. Понякога можете да намерите отрицателни отзиви за този домат. Те могат да бъдат абсолютно противоречиви - тогава храстът е малък, след това се разпада, понякога носи лоши плодове, тогава не се очаква.

Факт е, че много градинари забелязват, че закупуването на семена от различни компании може да доведе до съвсем различни домати. И този, който е реален, дава отлични резултати. Разбира се, кой може да знае точно какъв вид семена е поставил производителят в опаковката. Следователно резултатите са толкова различни.

Доматите произвеждат малко семена и не е толкова изгодно да се отглеждат за търговски цели, защото безскрупулните производители просто добавят други. Бъдете внимателни. Тези, които отглеждат истински сорт “Сибирско рано” казват, че е непретенциозен, расте добре в суров климат, връщането на сорта е добро.

Вижте също: Семена от домати от сибирската селекция, най-плодотворна

Видео преглед на плодовете на домати "Сибирско рано"

описание на доматения сорт Сибирско раноХарактерно разнообразие

 • Сортът е определящ.
 • Височината на втулката може да бъде толкова компактна, колкото половин метър или по-висока от метър. Всичко зависи от условията на отглеждане.
 • Плодовете се образуват заедно. Теглото им може да достигне до 120 грама. Но по-често доматите са 60-70 грама. Такава компактност прави възможно запазването им като цяло.
 • Универсална маса за срещи. Плодовете се консумират пресни, консервирани. Поради високия процент на сухо вещество, плодовете се използват за приготвяне на сок, сосове.
 • Може да се отглежда както на открито, така и на затворено място.
 • Непретенциозен, толерира времето неблагоприятно.
 • Вкусът на плодовете е приятен, те са много ароматни.
 • От името можем да разберем, че доматът е уязвим. Така че от момента на появата на леторастите за получаване на първата реколта ще бъде около 110 дни.
 • Производителността при добра класа. Ако тя се отглежда в оранжерия, тогава можете да получите 10 кг домати от квадратен метър, ако в открит терен, а след това 7-8 кг.
 • Има резистентност към редица заболявания, но все още може да нарани.
 • В храстите има гъста зелена маса.
 • Плодовете с подходящо съхранение могат да лежат до два месеца, което дава възможност да се отглеждат за продажба.

Да, оценката е добра. Но, за съжаление, мнозина смятат, че тя вече е остаряла. Но това е дело на всички, защото ако един доматен е обичан в дадено семейство, той ще се отглежда от година на година. Сега ще ви разкажем повече полезна информация за доматите "Сибирско рано". Говорим за неговото култивиране, за грижа, хранене и други тънкости.

Вижте също: Доматено "Verlioka" преглежда снимките добив

Характеристики на растящите сортове

600-2_600x371Засяването на разсад се извършва в зависимост от региона през март или началото на април. Преди засаждането винаги е по-добре семената да се сеят от болести първо, тъй като сортът има средна устойчивост на някои заболявания. За това, както винаги, можете да използвате обикновен разтвор на манган във вода. Тук семената трябва да се държат за около половин час, след това се изплакват с топла вода и се сушат върху салфетка.

За по-добро отглеждане на семената те се поставят в хранителен препарат след обработка. Амбиол, епин, циркон помагат много добре. Как се действа е описано на опаковката на всяко лекарство.

Засяването се извършва по лунния календар в хранителната почва. Можете веднага да ги попълните в торфени саксии, така че да не се гмуркат разсад. Със същата саксия ще засадят разсад в открития терен или в оранжерията. Почва, можете да си купите готови или да вземете копка земя, микс 1: 1 с хумус. Добавете лъжица пепел тук.

Семената се засяват, след което контейнерът се покрива с филм. След 7-10 дни ще се появят издънки. Сега те се нуждаят само от слънцето и поливане, докато изсъхват. Преди разсаждане за 2 седмици разсадът се втвърдява. Можете да го направите, като я поставите на балкона или на улицата, или като отворите прозореца. Когато растенията растат, обърнете се към светлината.

Необходимо е да се пресади разсад в открити площи през май или през юни. Температурата трябва вече да бъде уредена през нощта повече от 13-15 градуса. Разсад, засадени след 50 см един от друг. Трябва да се грижим за опорите, храстите ще бъдат вързани към тях. Разстоянието между редовете трябва да бъде 35-50 cm.

В дупката преди засаждане поставете лъжица суперфосфат. След това поставете разсад, добре задълбочавайки стъблото. Сега обилно се излива. Доматите са най-добре оформени в три стъбла. Тъй като почвата изсъхва, те я хвърлят, разхлабват я сутрин, вие също трябва да наблюдавате плевелите.

За богата реколта можете да приложите органични добавки за сезона 2-3 пъти. Доматите обичат лопен, пилешки тор. Може да се замести храна с минерални препарати. За първи път след прехвърляне към открития терен, торове се прилагат не по-рано от 2 седмици по-късно, на всеки 14-18 дни. Но "Сибирско рано" също расте добре на бедни почви, така че не трябва да се безпокоите много за това.

По отношение на болестта, тя може да засегне фитофтора, гниене, фузариум и алтернативност. За да се справите с болестите ще помогнете на фунгицидите, които лесно се намират в магазините.

В заключение можем да кажем, че този домат е добър вариант за нашите региони. Вече е проверил времето.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания