меню

Каталог на доматите 16.04.2019

Най-добрите сортове домати за 2019 г. за оранжерии от развъждане на сибир

сортове домати за оранжерията

Доматите се отглеждат във всички региони на страната, въпреки че зеленчуците са много термофилни. Голяма гама ви позволява да намерите най-подходящия сорт за всяка градина, като се имат предвид териториалните характеристики на страната. Разделят видовете на два вида: сортови, хибридни. Хибридите са изкуствено произведени, не запазват наследствени характеристики. На опаковката можете да видите обозначението F1.

Отличителни черти на сортовете

Доматите имат голямо количество витамини А, В, С, каротини, разнообразие от биологично активни вещества, съставът има естествен антиоксидант, който помага за борбата със свободните радикали, предпазва тялото от ултравиолетова радиация. Доматите се използват не само пресни в салата, но и сушени, сушени, кисели, консервирани, приготвени сок, сос.

сортове домати 2019

Зеленчуците са добри за цялото тяло:

 • стомашно разстройство;
 • метаболизъм;
 • сърце.

Всяка година животновъдите не спират на постигнатото ниво, се опитват да подобрят сортовете домати, така че дори и в северните територии на страната има добра реколта.

Обърнете внимание.

Изборът зависи от това кои характеристики са важни, един вариант, предназначен за отглеждане в оранжерията на северните райони, може да не е подходящ за открит терен в южната част на страната.

Доматите се отличават по критериите:

 • обемът на реколтата;
 • форма на плода;
 • метод за кацане;
 • метод на отглеждане;
 • вкус;
 • срокове за узряване.

Топлолюбивите растения се отглеждат в цялата страна, но изборът за всеки регион е различен, не всички едно и също разнообразие могат да се държат по същия начин. Хибридите произтичат специално за всеки регион, като се имат предвид температурните скокове, дължината на топлите месеци. Благодарение на сибирските животновъди, доматите могат да се отглеждат при ниски температури.

Доматените сортове за Сибир

Сибир се характеризира със студено лято, така че отглеждането на домати в оранжерии е чудесна възможност. Засаждането на домати върху разсад може да бъде в началото на март. Тъй като закалени разсад ще стане по-силен, прехвърлени на земята, направете го не по-рано от средата на май. Летните жители, живеещи в един студен регион, трябва да се адаптират към своите метеорологични условия, да търсят най-добрите сортове за своя регион.

Сибир се характеризира със суров климат, не всички растения могат да издържат на много неприятен прием. Местните животновъди си задаваха високи изисквания, за да донесат ултра-ранни, с високо ниво на добив, растения, които могат да оцелеят в студения край. Най-доброто за Сибир са семената на сибирската селекция, отстраняват ги при естествени условия, имайки предвид специфичния климат.

Най-високи оценки:

високопоставено лице
 • Високопоставено лице. Дали средата. Масата е около 300 грама, понякога достига 500 грама. Цветът е червен. Буш до 1 м. Висок, но силен. Плодът е голям, с форма на сърце, месест, сладък. Подходящ за прясна консумация, сосове. Не се съхранява дълго. 8 кг култури могат да бъдат събрани от храста с подходяща грижа.
 • Генератор F1. Ранозрели. Тегло до 150 грама. Цветът е червен. Храсти до 60 см. Плодовете имат формата на удължен крем. Подходящ за консервиране, осоляване. Сеят 55-60 дни преди предложеното кацане в земята. Производителността достига 8 кг. с правилна грижа.
 • Канопус. Дали средата. Тегло до 400 грама. Цветът е яркочервен. Плодът има формата на цилиндър, сочен, голям. Зеленчуците са подходящи за готвене: аджика, сос, сок, кисели краставички, марината. Сортът се използва добре за преработка. Вегетационен период 115-120 дни. Добивът на храста до 6 кг.Дълго съхранени, обърнете внимание на високата годност за транспорт. Включено в държавата. регистъра.
 • Елегантна. Дали средата. Тегло до 250 грама. Цвят малиново червен. Плодовете са овални. Малък храст с дължина до 60 см. Добивът се връща от 98-100 дни от първите издънки. Производителност до 9 кг. Подходящ за всякакви манипулации при готвене. Срок на годност 3-4 седмици.
 • Чудо на земята. Дали средата. Тегло може да достигне 1 кг, обикновено 400-500 гр. Цветът е розов. Храст до 2 м. Плодът има формата на конусообразна форма на сърце. Подходящ за употреба във всякаква форма. Производителност до 14 кг. Засяване 65 дни преди кацане в земята. Препоръчва се капково напояване.
 • Червени свещи. Сорт среден сезон. Тегло до 130 g. Цветът е розов. Плодът има цилиндрична форма със заострена точка, напомняща пламъка на свещ. Бушът нараства дълго до 1,8 м., Силен. Препоръчва се за осоляване. Посейте слънчогледовите семена 65 дни преди засаждане в оранжерията.
розов мед
 • Розов мед Сорт среден сезон. Маса 300-600 gr. Предимно розов цвят. с форма на сърце растителна форма. Дължината на храста е 1,5 м. Капково напояване е подходящо за по-голяма производителност. Сортът е подходящ за кулинарни изкушения на всички нива. Използвайте домати за кратко време, които не са изчислени за съхранение. Приспособено и за открито място. Сеитбата семена за разсад се препоръчва за 60-65 дни преди засаждане в земята.
 • Кралят на великаните. Сорт среден сезон. Тегло около 350 грама. Цвят Ярко червено. Плодът има закръглена форма, с забележимо сплескване и оребряване в областта на дръжката. Притежава плътна, сочна, сладка, ароматна каша. Бушът достига до 2 м. Височина. Сортът е подходящ за салати, подходящи за преработка в сокове, сосове. От храста можете да получите до 8 кг. зеленчуци, ако вярвате на рекламните описания. Не е включена в държавата. регистъра.
внимание.

Горните сортове имат стабилно ниво на чувствителност към болести, адаптирани към ниски температури.

Всяка година на рафтовете на магазините се появяват нови сортове, все по-подобрено качество. Етикетите са пълни с ярки снимки на плода, подробна уникална информация за растението. Истинската информация за предимствата и недостатъците може да бъде получена от устата на опитен градинар, който използва този сорт или от личен опит. Ако семената не са одобрени от държавния регистър, качеството ви кара да се чудите, но като се има предвид обратната връзка на летовниците, можете да разсеете митовете за сорта.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
сортове домати за оранжериятасортове домати за оранжерията

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания