меню

Съвети 16.04.2019

За градински бъчви с вода не се пука през зимата, трябва да се прибегне до трикове

вода в цевта през зимата

За напояване на градината, градинарите събират вода в големи бъчви и по-малки контейнери, така че да се изправят и да се загреят на слънце. Студеното поливане е вредно за градинарските култури, спира растежа им, причинява гъбични заболявания в резултат на хипотермия и вместо положителен ефект, формата на хранене на растенията с влага, има отрицателен ефект. Преди зимния период тя обикновено се източва от всички акумулатори, за да се предотврати разкъсването им от получения лед. Един от законите на физиката казва, че когато една течност замръзне, те се увеличават по размер. Ето защо, през пролетта, градинари, които не пускат устройствата си от вода през есента, често ги виждат спукани, разкъсани или разкъсани. Но има няколко начина за запазване на размразения дъжд и дъжд дори и в зимни условия без последствия.

Защо имаме нужда от вода в бъчвите през пролетта

В края на зимата, много градинари правят доставки за поливане, пълнене на контейнери със сняг и замяна на задвижвания за сливи от покрива. Влагата, получена от топенето, няма вредни замърсители и в началото на сезона на градината, при липса на други източници, се използва за поливане при засаждане на семена в земята и други битови нужди, дори за пиене, след кипене, ако вилата се намира далеч от града и натоварени пътеки. Той се счита за най-полезен. В допълнение, водоснабдителната система на парцелите за вили в началото на работата в градината започва да работи късно.

За да не изсъхнат и да не бъдат оставени без поливане и пиене, когато пристигнете за първи път на мястото, много летни жители действат както следва:

 • през есента се изсипват пластмасови 5-литрови бутилки и животворна влага от извор или кладенец до 2/3 от височината и в тази форма остава в селската къща;
 • течността не се влошава през зимата;
 • контейнерите остават непокътнати;
 • може да се използва за поливане при засаждане на семена в земята;
 • течността може да се вари и пие;
 • за закрепване на бутилката може да се постави в празен басейн или в стара баня за бебе.
Внимание!

Това може да се направи само с пластмасови контейнери. Разбива се стъклен контейнер.

Зимно складиране в бъчви

Градинарите, които в началото на сезона на засаждане имат проблеми с поливането в лятните си къщи, и няма начин да стигнат там в края на зимния сезон, за да се запълнят със сняг, в края на летния сезон не се оттича вода от резервоарите за съхранение, а ги пълни. предварително:

 • те монтират устройството на стойката така, че да е от земята на височина 10 cm;
 • изливайте течност, която не достига ръбовете на около 10-15 cm;
 • обвиват полиетилен и стари одеяла от страните;
 • опаковани с тел или канап;
 • вертикално поставете няколко стари клона, пръчките, които имат мека структура, могат да замръзнат, а излишният лед ще се издигне от резервоара върху дървото;
 • по този начин контейнерът е защитен от увреждане от лед и запазва неговата цялост.
барел за зимата

Вторият метод е подходящ за тези, които имат парцел или вила се намира наблизо. В началото на пролетта, градинари пълнени бъчви със сняг, събрани на място. Но през март все още има значително намаляване на температурата. И градинари занаятчии намери изход.Всичко, от което се нуждаете, е дълга пръчка и празни пластмасови бутилки:

 1. В края му е пробит отвор.
 2. В дупката се вкарва въже, празна бутилка с вместимост 5 литра или няколко литра бутилки или 1,5 литра се свързва с пръчка.
 3. Спуснете стълба с бутилките в цевта и фиксирайте пръчката от вътрешната страна на цевта или по друг начин.
 4. Вода, дори когато се замразява, при разширяване, притиска празни бутилки, като ги компресира, като по този начин отслабва налягането му върху вътрешните странични повърхности на резервоара за съхранение.

Собствениците на земя близо до къщите освобождават всички контейнери от водата преди зимата и обръщат бъчвите. Градинарите, които страдат от липса на влага за напояване в началото на сезона на засаждане, когато общите системи за дача все още не са свързани, се грижат за себе си. С помощта на прости методи за опазване и вода, и бъчви през зимата, те решават проблема с поливането през пролетта по време на интензивното озеленяване и озеленяване.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
вода в цевта през зиматавода в цевта през зимата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания