меню

Съвети 22.04.2019

7 най-добри начини да се отървете от мишки в селска къща завинаги

мишка в селска къща

Гризачите са неразривно свързани с хората, живеят там, където има храна и топлина. Частна къща или вила почти винаги се превръща в обект на голямо внимание на мишките, които нахлуват на закрито и пречат на хората. Те гризат стените, могат да развалят продуктите и да разпространяват инфекции. Има бързи и лесни начини да се унищожат мишките в провинциална къща завинаги, сред които и народни методи, и разработени от професионалисти.

Защо са мишки в частна къща

Те обичат да живеят там, където има безопасност, търсят сухи, топли места за живот и отглеждане за зимата. Сивата домашна мишка е вредител, който разпространява болести и унищожава хранителните запаси. Те живеят в цяла Русия и чрез оцеляване са включени в списъка на животните, които трудно се изтеглят.

Има няколко причини, поради които мишките се появяват в къща:

  • наличието на суха изба с продукти;
  • близо до него има плевня с живи същества;
  • зърно и зърнени храни се съхраняват в помещението;
  • нямате котка.

Рядко, когато една частна къща не е имала съседи под формата на гризачи. За да ги унищожи е достатъчно лесно и дори по-лесно - да се избегне ситуация, в която мишките се успокоят и да започнат да се размножават. Ако следвате няколко правила, те ще ви заобиколят, сред които и народните средства, и доказаните научни.

Съвет!

Преди да започнете да се борите с мишки, трябва внимателно да проверите всички запаси от зърнени култури и други насипни продукти и да премахнете всички джобове на храната, с които разполагате.

Начини за размножаване на мишки

Те често започват под пода, могат да гризат дървени дъски и цокли и да правят дупки за твърди мебели. За да започнете да премахвате вредители, изключете всички уреди и слушайте през нощта до мястото, където мишките скърцат. За да направите това, трябва да се премести далеч от стените всички масивни мебели и организира тишината. След като намерите животните, можете да използвате един от начините да ги отстраните от къщата.

котка

Присъствието на котка или котка е причината, поради която мишките не започват. Те миришат и присъстват на врага, така че заобикалят къщата, където живее хищникът на мустаците. Но не всички котки могат да ги хванат, най-често котки от популярни породи нямат ген на ловеца, те няма да хванат мишки, тъй като им липсва такъв инстинкт. Попитайте приятелите си за няколко дни обичайната котка на двора, която бързо улавя всички гризачи. И ако има възможност - вземете коте в къщата, той ще защити запасите от вредители.

капан

В продажба можете да намерите много опции за различни мишотки. Има такива, в които животното умира, и има по-хуманни със затвора. Гризачът влиза вътре, изяжда стръвта и не може да се върне. След откриването можете да го освободите в градината, ако съжалявате за убийството на животното.

След това трябва да вземете кофа или друг висок капацитет, да излее малко количество вода там и да инсталирате кръг от картон или пяна с примамка. Капанът трябва да се монтира на мястото, където мишките се движат редовно.След като животното се опита да стигне до стръвта, картонният кръг се обръща, в резултат на което гризачът попада в контейнер с вода, откъдето не може да излезе сам.

Съвет!

Бъдете внимателни с механични капани, които убиват гризачи вътре в приспособлението. Премахването на мишки от тях е доста трудно, така че обикновените методи са по-удобни за борба с гризачите.

Доста интересен метод за справяне с мишки е капаните, които използват обикновена питейна вода. Основното предимство на този метод е, че може да се използва с произволен брой животни. За да приготвите капан от кофа с вода, първо трябва да изрежете малък кръг от картон или пяна и да го затегнете. На кръга трябва да сложите парче сирене, което ще предизвика интерес сред каудалите.

Капани за лепило

Един лесен начин да се отървете от гризачите в къщата са капаните, базирани на лепило. Това са специални картонени листове, върху които се нанася лепило. В центъра има място за стръв, на което мишките ще излязат от дупките си. Най-добре е да сложите там сирене или зърно и да ги поставите под леглото през нощта или близо до места, където има дупки или гризачи да излизат за храна.

Особеността на този метод е, че животните не трябва да убиват. Внимателно ги отделете от картона с ръце и ги оставете да излязат навън. Това не е най-хуманният начин, но е по-добре да се преследват, след което мишките могат да умрат под пода, а около къщата ще се разпространи неприятна миризма, която е трудно да се премахне.

ултразвук

Най-лесният и най-хуманният начин за премахване на мишки е да се включи ултразвуковият отражател. Мишките отдалеч ще чуят вълна, която е недостъпна за човешкия слух, и те ще осъзнаят, че е опасно за стаята. Когато избирате устройство, не забравяйте да посочите областта, за която е проектирана, и закупете няколко.

Освен това ултразвукът причинява вибрации на въздуха, които правят мишките неудобни. За да се отстранят мишките от частен дом, използвайки ултразвуков капан, е необходимо да го поставите по-близо до дупката на мишката. В резултат на ултразвука, мишките постепенно ще започнат да напускат дома ви. Според статистиката, в рамките на 2-3 дни всички гризачи напускат стаята.

Професионална дезинфекция

Дератирането е третиране на помещенията със специални препарати, които се напръскват от специалисти. Обаждането на услугата е евтино, има превенция и унищожаване на мишки. При закупуване на нова къща или преместване, когато все още няма мебели, е необходимо всички помещения да се третират от вредители. Според статистиката тя дава гаранция за 98% от появата на гризачи за 1 година.

Ако те вече са се появили, е необходимо да се направи цялостна обработка на помещението със специален инструмент. За да направите това, е необходимо да се идентифицират техните дупки, местата, където те винаги се появяват и етикетират. Специалистът внимателно ще третира стаята и това дава гаранция от поне 1 година от появата на гризачи.

Народни начини

В магазините за домакински стоки можете да си купите много видове отрова за гризачи, които се смесват с яйчен жълтък или други продукти и се поставят по периметъра на помещението. Това е най-популярният народен метод на борба, но не е най-добрият, ако има други животни в къщата.

Отровата често изсъхва и трябва да бъде променена, а мъртвите животни могат да миришат, криейки се след като ядат зърно или друга отрова под пода. Следователно, те трябва да бъдат отровени по народни методи само когато няма други живи същества в къщата и сте готови да почистите мъртвите гризачи.

Ароматни билки

Има чудесен начин да се изгонят гризачите - разпръскването на билките около къщата, преди да бъдат събрани в полето. Те не харесват миризмите на пелин, мента, вратига и бъз. Сухите букети трябва да се поставят в ъглите на стаите, в близост до дупки и в местата, където най-често се появяват гризачи. Билките със силен аромат ще премахнат и черните мухи, мухите и комарите от къщата.Веднъж месечно, тъй като изсъхва, трябва да смените букета, за зимата ви съветваме предварително да приготвите доставящи зеленчукови плашили за гризачи.

За да премахнете гризачите от къщата, трябва да използвате всички налични методи. Използването на няколко варианта за контрол на вредителите дава отличен резултат. Той отдавна е чудесен начин срещу появата на гризачи е котка, това е превенцията на всички видове гризачи и допълнителна защита на мястото от появата на опашни вредители.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
мишка в селска къщамишка в селска къща
Коментари по статията: 1
  1. Карпов Гелий Николаевич

    Всички средства за убиване на мишки положителни резултати не дават !!! Вместо някои убивани се вливат нови и този процес е безкраен. Отвежда мишките Ledum marsh. Можете да го наберете в блатото, и можете да си купите няколко опаковки в аптеката, то се продава свободно. Грижа се за две опаковки от блатарната аптека ledum, разпръсквайки ги вътре в градинската къща на основата и под пода на къщата. Достатъчно за година и половина, две за една такава обработка, след това повторете. Използвам този метод повече от двадесет години, няма мишки. По-рано имаше мишотки и всеки ден, когато той дойде в градината, той изтръгна убитите мишки от мишотопите. Този процес изглеждаше безкраен, откъде идваха мишките? Победата за вас във войната с мишки !!!

    отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания