меню

Съвети 30.04.2019

Лесно е да се отървете от гризачи без жертви!

гризачи в лятната си къща и в частна къща

Мишките и плъховете са вредни в провинцията и вилите. За щастие, днес са разработени много инструменти за борба мишки в къщата и на сайта. Чудесна идея е да се копаят пластмасови бутилки в земята под ъгъл, така че отворените врата да са в различни посоки. От вятъра Тара започва да бръмчи и резонира, от тази мишка бяга от територията на селска къща.

Изплаши се в тавана и естествените репеленти

Мнозина знаят, че гризачите не толерират аромата на мента или дърво. В таванската стая е необходимо да се разпространяват листа от мента, особено в местата, където са разположени дупките. Нанесете мента върху мебелите.

Тинктурата от мента работи добре на алкохол. Средството пада близо до консумативите, а гризачите не са подходящи за продукти. Мента е отлично решение, тъй като минава през него, отблъсква молци, мравки, тези насекоми не причиняват по-малко вреда. Методът може да се прилага в страната, тъй като ментата не е опасна за човешкото тяло. В тавана, можете да разлагате ръчно изработени примамки от пудра захар, колофон и боракс, гризачи, които консумират сместа, ще бъдат унищожени.

Интересно е.

Добре обезкуражава вредители керосин-формалин смес.

В природата можете да намерите диви билки и храсти, които се използват за контрол на вредителите. Те включват репеленти от растителни култури, които имат специфичен мирис, отвратително за гризачите.

бъз
 1. Бъз.
 2. Пелинът.
 3. Ледумът е блато.
 4. Krysogon.
 5. Лайка.
 6. Пиретрум.
 7. Вратига.
 8. Лавандула.
 9. Хризантемите.

Репелентите са смъртоносни за вредителите. Гризачите не толерират аромата на тези растения и ще останат завинаги, най-важното не е да се премахне тревата в страната.

Видове плашили

Днес специални репеленти за гризачи се произвеждат и продават в магазините. Основни типове:

 • Електронно. Устройството работи с батерии, акумулаторни клетки или от електрически контакт. Електрозахранването предизвиква импулси, които изплашват гризачите и те си отиват.
 • Електромагнитен. Устройството разпределя нискочестотни електромагнитни импулси. Благодарение на това, плъховете и мишките започват да се паникьосват, те нямат нищо друго освен да избягат от зоната, неподходяща за съществуване. Радиаторът е електрическа инсталация, поставена в къщата. Импулсите преминават дори в слабо достъпни места. Устройството работи без звук. Основното условие за операцията - наличието на окабеляване. Обикновено електромагнитното устройство започва да работи след 14 дни работа, резултатът може да се види след 30 дни.
 • Офлайн. Устройството е добро, защото може да се постави навсякъде, дори когато няма електричество. Например, на тавана или в бараката, в салона на колата, на верандата, в склада, в гардероба, в гаража. Устройството не е необходимо да се включва, има мощност до 110-130 dB. 90 дни работа ще осигури 4 елемента AAA. Площта на покритието е обикновено 80 m2.
 • Блокада. От устройството е непоносимо за вредители ултразвук. Силно високочестотните вълни доста бързо отблъскват гризачите, те излизат от опасната зона, където има отрицателен импулс. За да не се адаптират вредителите, устройството автоматично променя силата на удара.Вълните се отразяват от твърди повърхности, абсорбирани от меки.
ултразвуков репелент

С избора на устройството ще помогне на специалист. След като се запознаете с инструкцията за устройството, ще можете да се справяте самостоятелно.

Как да изберем отблъсквател

За да се избере модел за отблъскване на вредители, е необходимо да се вземе предвид колко вредители са разведени, за да се вземат предвид всички функции на устройствата. Изборът на устройства е голям, така че трябва да разберете кой е за предпочитане в даден случай. За сутерена или гараж има добри ултразвукови уреди, които покриват до 50 m2. Ако вредителите работят на по-голям кадри, тогава е правилно да се закупи устройство с диапазон от 400-800 квадрата от комбиниран тип. Максималната положителна обратна връзка от тези устройства, които работят в мрежата. Факт е, че за ефективен контрол на вредителите ще се нуждаете от непрекъсната атака за един месец, което гарантира стабилен резултат.

Обърнете внимание.

Най-удобните модели - с таймер, могат да бъдат програмирани за определено време.

опустошители на гризачи

Можете да закупите репелент в специализирани магазини. Днес най-удобният начин за поръчка е отворен за потребителя - чрез виртуална мрежа. Онлайн магазините са по-добри, защото снимките са прикрепени към всеки продукт. Онлайн можете да се консултирате безплатно, да заплатите стоката веднага по банков път.

Рационално решение е комбинирано устройство. С него потребителят получава повече възможности. Устройството генерира плашещи импулси от гризачи и определен честотен ултразвук. Някои модели включват светлина за контрол на вредителите. Компетентното решение не е евтин продукт, устройство с икономичен разход на енергия и гаранция за безопасна употреба.

Свобода от полевка в страната

Можете да направите или закупите надеждна мишка. Те трябва да бъдат поставени на територията на проблема. Най-ефективният съвременен подход е страх.

Миниатюрни устройства трябва да се вмъкнат в земята и да се пуснат, мишките за полевка веднага чуват плашещите импулси и бягат. Важно е да се отбележи, че гризачите не толерират разклащане на почвата, те са неприятни вибрации и сурови звуци. Затова, за да се изплашат полевки в района, трябва да се подредят малки клечки, на края на които са вързани мини-камбани или банки, всичко, което може да звучи при ветровито време.

Не се страхувайте от гризачи, но забравете за нахлуването на мишките погрешно. Препоръките и съветите ще помогнат да се предотвратят вредителите. Ако гризачите са били наблюдавани в къщата или на мястото, важно е да се предприемат спешни действия. Важно е да се премахне възможно най-бързо, ако става въпрос за жилище.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
гризачи в лятната си къща и в частна къщагризачи в лятната си къща и в частна къща

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания