меню

Съвети 5.05.2019

7 закрити цветя, които са опасни за дома

Опасни цветя за дома

Стайните растения могат да имат положителен и отрицателен ефект върху психичното състояние на човека. Амарили, циклами, хибискус, фикус се отличават особено от "добрите" производители. Някои цветя са в състояние да идентифицират области на апартамента, където най-отрицателни, например, изсъхват в кухнята и цъфтят прекрасно в детската стая. Какво закрито цветя имат отрицателно въздействие върху лицето и къщата, тяхното име и снимка ще интерес много.

Какво вреда може да донесе закрито цвете

Споровете за опасните за домашните растения не отшумяват, много градинари посочват като пример знаците и убежденията, а други ги смятат за изобретения. Какво да вярваме, всеки решава за себе си, но има научни доказателства за въздействието на растенията върху хората. Например, чудовища и орхидеи през нощта особено активно поглъщат кислород, ако ги сложите близо до леглото, тогава сутрин ще почувствате мускулна слабост, главоболие, гадене.

Внимание!

Ако в семейството има деца, растенията от семейство Кутрови (Хоя, Церопегия, Адениум и др.) Са по-добре да не растат, те освобождават токсините във въздуха, което може да доведе до сериозно отравяне.

Опасни цветя за домаМного домашни растения с отровни сокове, като в същото време по-често са много привлекателни външно. Допустимо е да се отглеждат у дома, но всяка работа (резитба, пресаждане) се прави най-добре с ръкавици и защитна маска. Те трябва да се намират извън обсега на деца и домашни любимци, далеч от зоната за сядане, масата за хранене, леглото (където собствениците прекарват много време).

Цветя, които ни радват със зеленина и ярки пъпки през цялата година, обикновено се разделят на 2 групи: лечителски растения и вампири. Първите подобряват здравословното си състояние, повишават тонуса си, дават енергия, а напротив, привличат жизненост от човек, хранят се с положителни емоции. Колкото повече скандали, кавги, неприятности и болести в семейството, толкова по-великолепно е растението. Според народни знаци има цветя, способни да привличат негативи, неуспехи и нещастия.

Топ 7 растения с отрицателна енергия

Цветя украсяват къщата, създават уют, придават на пространството свежест, пречистват въздуха, грижат се за тях е любимо хоби на много, успокояващи нерви, вдъхновяващо. Така че покупката няма лошо въздействие върху здравето и съдбата, преди да изберете Закрит цвете трябва да се запознаят с неговите свойства и характеристики. Най-популярните и опасни растения, които са по-добре да не растат у дома:

Опасни цветя за дома
  1. Монстера. Огромните широколистни листа абсорбират положителната енергия на човека, нарушават аурата и имат отрицателен ефект върху небрежното тяло. Въздействието влияе върху здравето, кариерата и личния живот. Сокът причинява изгаряния, нарушения на храносмилателната система и ако попадне в очите - сериозно увреждане на роговицата.
  2. Tsiperus. Много непретенциозно растение от Африка, смята се, че има мощно биополе, активно абсорбира енергия, влияе на благосъстоянието и настроението. Ако има раздори в семейството или някой е болен, цветето може да влоши проблема. Cyperus има особено негативен ефект върху хипохондриите. Цветето не толерира зли, завистливи и неприятелски хора.Растението може да бъде полезно, ако го сложите на входа на къщата, хората с негативно отношение ще гледат на гостите колкото се може по-рядко.
  3. Ivy. Всяко катерене растения в къщата не е мястото, те имат агресивна мъжка енергия, неблагоприятно въздействие върху пространството. Мъжете в апартамента ще бъдат неудобни, което не е в ръцете на неомъжена жена. Ivy и loach, смучат жизненост, позитивно отношение, нарушават самообладание. Тези растения се отглеждат най-добре в двора или на входа на къщата, те ще отблъснат отрицателната енергия от дома.
  4. Фърн. Цветето е вампир, ако е постоянно с хора, ще има срив, апатия. Папратът расте добре само в къщи с големи семейства, тъй като се нуждае от мощни енергийни потоци.
  5. Dieffenbachia. Големи, невероятно красиви листа с многоцветен цвят и великолепна крона привличат внимание, но растението отнема здраве и положителна енергия, принадлежи на отровни. Сокът предизвиква алергични реакции, изгаряния и силно отравяне, когато влезе в стомаха. В дневните помещения, особено при децата, не е мястото на dieffenbachia.
  6. Begonia. Силно отслабва биополето на хора, страдащи от различни хронични заболявания, както и самотни и в напреднала възраст. Цветето се отразява на аурата около денонощието, поемайки власт и позитивно отношение. Растителният сок съдържа неразтворими соли на оксаловата киселина, които причиняват тежки изгаряния на кожата.
  7. Cactus. Отнема положителна енергия и връща отрицателно, според общоприетото схващане, трънните растения се считат за отделни. Колкото повече кактуси в къщата, толкова по-лошо е положението, мъжете са склонни да пият. Цветето носи дискомфорт в атмосферата, това се усеща особено от емоционални, чувствителни хора, които са изложени на външно влияние. Кактус привлича сблъсъци, конфликти, скандали в къщата, ако го сложите в спалнята, той може да доведе до дисхармония във взаимоотношенията и да охлади страстта.

Внимание!

Кактуси и сукуленти могат да причинят неразумни чувства на безпокойство, човек на подсъзнателно ниво е постоянно в състояние на защита, което води до нервен срив или депресия.

Понякога се случва, че човек постоянно преживява главоболие дълго време на същото място, в резултат на което започва безсъние или депресия. Можете да проверите теорията за опасностите от стайни растения, като пренаредите цветя от често посещавани стаи до стаи, където собствениците са рядкост, и ще се почувствате много по-добре. Няма нужда да пренебрегваме познанията на нашите предци и безсмислено да купуваме в къщата всяко привлечено цвете.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Опасни цветя за домаОпасни цветя за дома

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания