меню

Съвети 24.04.2019

"Дърво на съдбата": красиво закрито цвете, което носи любов и щастие

Дърво на съдбата

Clerodendrum е род на широколистни храсти, лиани и дървета, който е част от семейството на клъстерите. Под името са включени 308 вида, които растат предимно в тропически и субтропичен климат. Някои видове се отглеждат като вътрешни култури, включително клеродентрумът на тромса, известен като "дървото на съдбата". С правилната грижа той дълго време украсява стаята с красиви съцветия.

Описание и история на завода

Лиана дойде в Европа преди около 200 години от Африка, откъдето я донесе шотландският откривател Джордж Томпсън. В чест на него и е наречен вид тропически растения. Второто му име "дърво на съдбата" е само превод от гръцки. Освен това в ежедневието се нарича "символ на любовта", "лозата на кървящото сърце".

У дома, храст лиана форми от лиана, покрита с овални листа, или е прикрепен към пергола, което води до 3 m. Въпреки това, за да дойде фазата на цъфтене е необходимо да се положат усилия.

Условия на отглеждане и грижа за клеродендрум

Clerodendrum Thompson - растение от тропиците. За нормалното развитие на лозята е необходимо да се създаде определен микроклимат в близост до естествения:

  1. Осветление - цветето се поставя близо до източните и западните прозорци, защото се нуждае от много мека светлина. С неговия дефицит цъфтежът може да не настъпи.
  2. Температура - през лятото, цветът е снабден с температура от 18-25 ° C, през зимата се понижава до 15-16 ° C. По това време настъпва период на застой, когато растението изпуска листата. Ако няма период на почивка, тогава цъфтежа може да не започне.
  3. Влажност - въздухът трябва да бъде добре овлажнен. Опитните производители на цветя инсталират неподвижен овлажнител или поръсват цвете всеки ден с отделена вода, с изключение на периода на почивка, когато растението изпуска листата.
  4. Почва - субстратът се приготвя хранителен и насипен със слаба киселинна реакция. Вземете почвата за рози и добавете малко почва за азалии.

За ваша информация!

В зависимост от района и желанията на производителя, лозата може да се използва за вертикално градинарство или за отглеждане като стандартно дърво, храст.

поливане

Овлажнява почвата умерено, само след като горният почвен слой изсъхне. В противен случай водата може да се задържи в корените, което ще предизвика развитието на коренна гниене. След началото на фазата на покой, поливането се извършва изключително рядко, тъй като корените не абсорбират влагата, а почвата започва да кисели. За процедури използвайте само отделена вода при стайна температура.

Топ дресинг

През периода на активна растителност лианата се снабдява с допълнителна храна всяка седмица. За превръзки подходящи течни минерални комплекси с ниска концентрация на азот.С настъпването на есента, торенето се намалява до веднъж месечно и напълно спира през зимата.

резитба

Съцветията се образуват само при нови издънки. Това е свързано с необходимостта от дълбока резитба, която се извършва преди началото на вегетацията, в началото на пролетта. По това време всички стари издънки се скъсяват с ⅓, за да стимулират латералния растеж. Младите екземпляри не са подрязани, но са притиснати, за да се постигне по-силно разклоняване.

трансплантация

Докато растението е младо, неговото присаждане се извършва ежегодно в пот с по-голям диаметър. Извършете манипулацията на вената преди началото на активния растеж. Когато копието достигне желания размер, трансплантацията се извършва на всеки 2-3 години, за да се актуализира хранителната почва. Контейнерът се използва същото, преди да го дезинфекцира. Ако е необходимо, скъсете корените на цветето. Това забавя растежа на културата.

Знаци и суеверия

„Дървото на съдбата” е символ на духовното благополучие, което не само е възможно, но и е необходимо да се държи в къщата. Нищо чудно, че той често се нарича "невинна любов". Цветето събужда положителни качества в собственика - чистота, безкористност.

Магическите свойства на clerodendrum:

  • премахва щетите от собственика, отнема отрицателното въздействие върху себе си - това се посочва от бързата смърт на напълно здрав цвете;
  • установява взаимоотношения между членовете на семейството - цъфтящ klerodendrum - доказателство за хармония;
  • разпалва избледнели чувства - ако цветето цъфти през зимата, то си струва да се подготви за среща с бивш любовник.

Clerodendrum Thompson е естествена украса както на малък апартамент, така и на голяма селска къща, която ще благодари на производителя за неговата грижа с богат и дълъг цъфтеж.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Дърво на съдбатаДърво на съдбата

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания