меню

Съвети 12.06.2019

Стайни растения за щастие и късмет

Не много хора знаят, че някои растения, които растат у дома, не само могат да донесат късмет, но и да направят собственика си по-щастлив и по-богат. Ето защо, когато планирате да започнете растение у дома, не забравяйте да вземете под внимание всички нюанси, попитайте какво казва популярната мъдрост за това.

Агарум (алое)

Лечебните свойства на агаве или алое са известни от дълго време. Но не само те направиха това растение толкова популярно. Дори нашите прабаби знаят, че алое е в състояние да защити една къща и нейните жители от зли очи, лоши влияния и нещастия. Ето защо агаве нараства почти във всеки дом.

Сокът от това растение се използва в различни области, но е най-активен в козметологията и традиционната медицина. Той е в състояние да облекчи болката, да лекува рани и напълно дезинфектира.

Щастие на жените (спатифилум)

Заводът е получил името си с причина. Факт е, че тя може да промени живота на една жена към по-добро, да привлече мъжко внимание към нея и да й помогне да срещне истинската любов. Ако жена или момиче, което вече е омъжена или има връзка, има цвете, зеленият приятел ще защити от кавги, ще се освободи от пропуски и напълно хармонизира отношенията.

На първо място вотглеждане на спатифилум заслужава да се правят самотни жени.

Мъжки щастие (антуриум)

Ако човек има проблеми в отношенията с противоположния пол, му се препоръчва да започне антуриум - цвете, известно като мъжко щастие. В този случай се препоръчва да се постави в спалнята. Растението е много красиво, освен че има положителен ефект върху ефикасността, което прави собственика си по-чувствен. И цветето ще ви помогне да намерите сродна душа.

Необходимо е да се вземе предвид капризността на мъжкото щастие - тя не харесва, когато става дума за пряка слънчева светлина, харесва, когато често се напръсква и расте особено добре, когато влажността е повишена.

Като се занимаваме с отглеждане, е необходимо да бъдете внимателни - антуриумът е отровен.

Китайската роза

Друго цвете, което е особено подходящо за неомъжени дами, които нямат внимание и любов от мъжете. Отлична китайска роза работи в тандем с женско щастие, защото те имат сходни качества и свойства.

След като се сдобиеш с тази източна магьосница в къщата, скоро ще привлечеш мъже към теб, сред тях ще бъдат единствените.

Ако засадите цвете в къща, където семейството вече живее, той ще даде мир на домакинството. А и китайската роза е символ на истинска страст.

мирта

Раждането е най-добрият подарък за младоженците, защото помага за укрепване на семейните отношения, осигурява взаимно разбирателство между съпрузите, дава не само щастие, но и истински мир.

Това растение е истински пазител на любовта и мира. В някои страни има дори обред на сватбеното облекло за миртли. Преведено от гръцкия "мирта" означава "балсам". Достатъчно е да разтриете листа с пръсти, за да усетите приятния аромат на етеричното масло.Той се използва активно от козметолозите, помага за почистване и подмладяване на кожата. Мирта, засадена в къщата, допринася за дезинфекцията на помещението, изпълва я със свеж и уникален аромат.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания