меню

1.05.2019

Парите в къщата: знаци и суеверия

дебела жена

Дебелата жена, по-известна като "паричното дърво", расте в много апартаменти. Популярността на растението е свързана с многобройни знаци, според тълкуването на които носи материалното благополучие и щастие в къщата. И ако е правилно да се грижи за копелето, то може да цъфти. Явлението е рядко, но, според даването, именно през този период централата има най-голяма сила за увеличаване на паричните постъпления.

История на растенията

Crassula или Crassula е сочно растение. Местообитанието му в природата се простира до териториите на Африка, Арабия и Мадагаскар. Културата получава името "парично дърво" от търговците от Близкия изток, които разглеждат сходството между листата на среброто и динарите. Дори и тогава растението става символ на богатство.

В Европа, цветето е придобило популярност едва през XIX век, когато е дошъл на континента от южноафриканските колонии, заедно с други представители на тропическата флора. В оранжерии започва да расте различни Crassul, които в природата има около 200. Те се различават по размер и нюанси.

Призраци и суеверия

Дебелата жена е цветето, с което се свързват най-много вярвания. Във всички Crassula действа като "паричен магнит":

  1. Докато избърсват листа от прах, те се броят да привличат пари.
  2. Засадени нефрит в червено гърне за подобряване на финансовия поток.
  3. След като реализират печалба в пота, те разпространяват купчина монети, които увеличават положителната енергия, благоприятно влияят върху подобряването на материалното благосъстояние.

Защо цъфти

Появата на цветя върху сочни е рядко явление. За да се постигне цъфтеж, е необходимо да се положат усилия. Според знака фазата на цъфтеж е знак за бързо обогатяване. През този период заводът има положителен ефект върху финансовото състояние на собственика. Ако си пожелаеш пред цъфтяща скъпа, това със сигурност ще се сбъдне. Жителите на къщата могат да получат материални ползи от най-непредсказуемите източници.

Crassula токчета

Въпреки суеверията, които сочат, че падането на паричното дърво е знак за предстоящи финансови затруднения, мастната пета е лесно да се обясни от гледна точка на физиологията:

  1. Неправилно оформена корона - тя расте силно, има неправилна форма и огъва багажника под тежестта му.
  2. Едностранно поставяне на цветето - ако не систематично завъртате растението, короната се развива само в една посока, което може да доведе до прекъсване на централния изстрел.
  3. Нарушаването на режима на напояване - застоялата влага в корените на сукулент има отрицателно въздействие върху състоянието на стъблото. Последният започва да гние и омекотява, а след това се разбива под тежестта на короната.
За ваша информация!

Crassula има повърхностна коренова система, която не е в състояние да държи крехък ствол под тежестта на удебелени листа.

Как да се грижим за парите

Дебелата жена не изисква много внимание, но ако цветарката си е поставила за цел цъфтежа, е необходимо стриктно да се спазва агротехническото отглеждане на културата. Освен това първо трябва да изберете подходящия пот и субстрат.

Почва и капацитет

Гърнето е избрано широко, но плитко, което е свързано с повърхностната коренова система на културата. Почвата се поставя отгоре на дебел слой дренаж, така че корените да не стагнират влагата. Субстратът се приготвя насипно и хранително, смесвайки торф, листна почва и пясък в съотношение 1: 3: 1. За да се намали киселинността, ако е необходимо, можете да добавите дървесна пепел.

Осветление, температура и трансплантация

Поставете контейнера с парите дърво не трябва да бъде на прозорците на южната ориентация, тъй като пряката слънчева светлина може да изгори деликатните листа на растението. Цветето се развива добре при стайна температура, но не трябва да се оставя близо до отоплителните уреди, които са много сух въздух. Crassula е дълъг по време на процедурата. Всяка година се трансплантира само до тригодишна възраст. Тогава е достатъчно да се актуализира почвата на интервали от 3 години.

Поливане и хранене

Сукулентите натрупват влагата в листата. Лесно преминава през сухи периоди. Но преовлажняване за култура е опасно: тя допринася за развитието на сива гниене. Поливането трябва да се извърши след изсушаване на повърхностния слой на почвата. Хранете копеле трябва да бъде само по време на вегетация два пъти месечно. Използва се за този тор за кактуси или сукуленти.

Паричното дърво е екзотично растение, което може да работи без влага за дълго време. Тя е непретенциозна, но за да се постигне цъфтежа на Crassula, трябва да положиш много усилия.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
дебела женадебела жена

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания