меню

Препарати и торове 2.05.2019

Hellish mix за небесни ягоди: мощен инструмент за богата реколта

Бърч Тар

Брезов катран за преработка на ягоди и ягоди е изпитано от времето народно лекарство. Той помага в борбата с вредителите, болестите. Той доказа, че не вреди нито на хора, нито на растения. Това е естествено вещество и ефектът от неговото използване продължава един месец. Ако ягодите се грижат добре и се лекуват навреме със специални средства, включително и за превенция, ще можете да избегнете много проблеми.

Използване на катран

Използването му в агрономията е напълно оправдано. В продължение на много години хората, които обичат отглеждането на ягоди в градините им, използват брезов катран за контрол на вредители и различни болести, които тази култура често страда.

Предупреждение.

Тарът е комплексно вещество, което се образува по време на разлагането на дървесината. Най-добре познатото вещество от бреза. Извлича се от брезова кора, затова се нарича бреза или бреза.

Тарът в никакъв случай не може да се комбинира със синтетични наркотици. Дори и да се съхранява в затворена форма в една стая не могат. Напротив, естествените вещества взаимодействат много добре с катрана, те дори усилват ефекта един на друг.

Предимствата на инструмента:

 • разтворът действа върху широки групи вредители от насекоми, къртици и зайци;
 • работата не изисква скъпо оборудване;
 • безопасно е, само за маркуч и ръкавици, за да се работи с него;
 • действа за много дълго време, до един месец;
 • може да се използва без контакт, без да се засяга културата.

Противопоказания за употреба в градината не са налични.

Готварска рецепта

Съставът на адската смес включва:

 • йод;
 • брезов катран;
 • амоняк;
 • Сапун за пране;
 • борна киселина;
 • 200 милилитра етерично масло.

Първо трябва да приготвите концентриран разтвор.:

 1. Ще ви е необходим резервоар с десет литра вода. Завършете с вода една чаена лъжичка йод, след това половин чаена лъжичка борна киселина и две супени лъжици катран.
 2. След това добавете разтопения сапун и разбъркайте всичко много добре.
 3. Когато разтворът е готов, той трябва да се добави към контейнера, от който ще се поливат растенията. За десет литра чиста вода вземете половин литър концентрат.
Обърнете внимание.

Тази смес може не само да полива растенията, но също така и да пръска градински дървета.

Няма точни правила за използване на решението. Това може да бъде добавянето на катран във вода за напояване, пръскане с разтвор, можете да накиснете нещо със състава и да го поставите по периметъра на обекта. Обикновено, всички пръскане преди цъфтежа, или след образуването на плодовете, но преди да узрее.

Бърч катран принадлежи към веществата от третия клас на опасност. Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца.

Тъй като е много по-лесно да се предотврати нападането на вредителите от растението, отколкото да се отстранят впоследствие, препоръчва се да се предприемат превантивни мерки през пролетта и до узряване на плодовете. Не само ягоди могат да бъдат третирани с разтвор от брезов катран. Той ще спаси цялата градина, както и градинските дървета.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 оценки, средно: 3,71 от 5)
Зарежда се ...
Бърч ТарБърч Тар
Коментари по статията: 1
 1. Людмила

  А къде е елтовото масло ??? Къде се намира ??? 🙄

  отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания