меню

Препарати и торове 6.06.2019

Пълна градина на риба! Мощна храна от отпадъци

Съвременните летни обитатели все повече търсят естествено земеделие и се опитват да оплождат растения само с органични вещества. Така че, опитни градинари използват не само кравешки тор, птичи изпражнения, дрожди и инфузии на ливадни треви като минерални превръзки, но също и риба.

Обърнете внимание на това, и следващия път, когато изхвърлите вътрешностите, костите или люспите на рибите, ги изпратете в градината, а не в кофата за боклук.

Ползите от рибата за почвените градински растения

Речната риба е най-подходяща за хранене на растения, въпреки че не е по-малко успешна в насищането на почвата с азотни и морски малки риби. В процеса на разпад на животински продукти, наситени не само с протеини, но и с минерали, например:

  • калций;
  • флуор;
  • фосфор;

се получават безвредни торове.

Всички те са необходими за пълното развитие на растенията, както и за завидна реколта с най-добър вкус. Естественият тор може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други средства за увеличаване на растежа на културите.

Рибните остатъци могат да се използват за хранене на всички соленки (картофи, домати, патладжани, сладки пиперки), кръстоцветни (репички, зеле) и краставици без изключение.

Откъде идва този метод?

Торове и рибни остатъци - начин, който се е доказал добре през миналия век. Не е известно кой е изобретил използването на останките, но определено е забелязал, че в местата на бившите водоеми има зеленчукови градини и колективни стопанства. нивите бяха по-плодородниобогатени с оборски тор.

Аматьори градинари, които са живели по време на Съюза, и държавните ферми, разположени в Краснодарска територия и други крайбрежни райони, използват най-евтината риба като хамса, цаца или цаца, за да оплоди земята. Тя бързо изгнили и се възползвали. В същото време цената на храненето е минимална, защото цената на килограм от продукта е ниска (около 10 съветски копейки).

Как да наторите отпадъците от градински риби и къде да ги вземете

Употребата на рибни остатъци може да бъде в оригиналната и преработена форма. В първия случай се използват пресни вътрешности и кости или развалено изделие, а във втория случай:

  • костни остатъци;
  • рибно брашно;
  • компост за сложни рибни отпадъци.

Подгответе полезна смес у дома може да бъде от слама, дървени стърготини, люспи от зърнени култури и всякаква риба. Ясни пропорции не съществуват, защото основното в тази ситуация е методът на подготовка, но много любители градинари предпочитат да вземат всички компоненти в равни части.

За да получите минерален тор, трябва да приготвите кутия за компост, която трябва да се напълни на слоеве с рибени перки, скелети и вътрешности, като се редуват с:

  • ориз или люспи от житни растения;
  • стърготини и фини стърготини;
  • слама.

Препоръчително е продуктите да се поставят на слоеве, не по-дебели от 15-20 cm.

Това ще натрупа точното количество азот. Цялата детайла трябва да се излее изобилно с вода. След 10 дни през лятото (2 седмици през есента или пролетта), компостът трябва да се смеси и отново да се полива.Повторете процедурата до момента, в който торът придобие хомогенна консистенция.

Не се препоръчва продуктът от животински произход да се оставя в чист вид или веднага да се сложи в градината, смесена със земята, тъй като това ще забави процеса на разпад и „възнагради” собствениците на обекта и най-близките им съседи с миризма. И все още наличната риба ще привлече гладни животни и орди от зелени мухи.

Къде да вземем основния продукт? Съгласен съм в магазин за риба, собственикът на който трябва да плати за изхвърлянето на остатъците от вътрешностите по време на рязане и почистване на труповете.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания