меню

Съвети 6.06.2019

Защо декабристите имат меки и мудни листа?

Слабият декабрист

Декабристът е кактус без тръни, който носи името си заради началото на цъфтежа в навечерието на новогодишните празници. За домашни грижи, пот културата е неизискващ. Но със систематичните си нарушения на цветярите, декабристът отбеляза застойните листа. Често причината е прекомерното поливане и развитието на гъбични заболявания. Ако правите всичко правилно в съответствие с агротехническите изисквания за отглеждане, тогава няма да има проблеми с централата.

Характеристики на завода

Декабристът е растение с епифитен тип развитие. Прикрепен е към клоните на храстовите и дървесните видове. На перваза на прозореца той се чувства чудесно в субстрата, който има слаба коренова система. Започвайки цветарници, гледайки на ставното сгъстяване на стъблото, вземете ги за листа. Благодарение на „истмусите“ между месестите сегменти на леторастите, храстите имат разтегнат вид - цветето се използва като ампелно растение.

По време на периода на цъфтеж, който пада на втората половина на декември, в краищата на клоните цъфтят фуниевидни звездообразни съцветия. Венчелистчетата са подредени на няколко нива. Цвят често розов, но понякога пъпките са боядисани и бели. Декабристът цъфти обилно, което привлича много производители на цветя, които са решили да го обработят в саксия.

Причините за умората на листата, как да запазите цвете

Стрелите на декабристите могат да станат меки или да изсъхнат по две основни причини: развитие на инфекция, липса на корени. Загубата на растението от фтиев и фитофтора води до загуба на комуникацията между подземните и подземните части. Основната причина - нарушение на напоителната система.

инфекция

Екзотично цвете, по-известно на науката под името “Schlumberger”, е неизискващо в сравнение с други тропически растения. Ако издънките от културата на саксията са меки, причината е най-вероятно при инфекции, от които страда дълго време. Обичайните болести на фтиев и фитофтора засягат основата на корена. В резултат на поливане, субстратът става мокър, но влагата не постъпва в леторастите.

При слабо поражение, цветето може да се спаси чрез третиране на фунгицида с разтвор - фитоспорин, скор и други лекарства с подобен ефект. Ако инфекцията се развие отдавна, декабристът се трансплантира в свеж субстрат. Последният се предварително калцинира във фурната за дезинфекция. И след като цветето се напръска с подходящи токсични химикали, за да се предпази от болести.

За ваша информация!

Обработката с пестициди се извършва на открито в спокойно време. Почвата задължително се покрива с фолио или друг удобен материал.

Загниващи корени

Ако инфекциите са изключени, а летаргията на листата е налице, причината може да бъде свръх-омекване. Особено в условия на ниски температури, поради честото поливане, субстратът започва да се превръща в кисело, корените гние, а листата не получават необходимите хранителни вещества. На развитието на гниене свидетелства нестабилността на декабрист в пота. Други негативни фактори са топлината (корените изчезват), излишъкът тор (висока концентрация буквално изгаря подземната част).За да се върне цветът на здравето, е необходимо да се преразгледат правилата на агротехнологията за отглеждане на Schlumberberger.

Правилна грижа

Декабристът на перваза на прозореца е зрелищно растение, което през своите коледни празници придава своите светли съцветия. За да могат леторастите да останат здрави, месести, е необходимо да се организират правилните системи за поливане и торене, систематично да се проверява цветето за наличие на вредни организми.

Осветление и температура

Цвете в естествената му среда расте в долната част на джунглата - у дома се нуждае от богат цвят. За да се развива пропорционално и да не цъфти от едната страна, то се систематично обръща. За температурния режим Декабристът не е взискателен и може да издържи спад на колоната с живак до 0 ° С. Максималната критична температура е 36 ° C.

Поливане и хранене

Увлажнявайте умерено декабриста след изсъхване на повърхностния слой. Повечето от влагата в едно цвете се нуждае от фаза на цъфтеж и цъфтеж. Нивото на влажност в помещението се повишава чрез поставяне на контейнер с вода до централата. Хранете културата само по време на активния вегетационен период два пъти месечно с помощта на калиеви фосфатни торове. Концентрацията им е намалена наполовина.

Контрол на вредителите

Декабристът има силен имунитет. Въпреки това, в случай на прекомерна суша, акарите обитават издънките. Вредителят се храни със сок от стъбла. Добра профилактика - систематично пръскане на короната, топъл душ (приемливо преди образуването на пъпките). При силно заселване, цветът се напръсква с инсектициден разтвор съгласно инструкциите, посочени на опаковката на продукта.

Декабристът е цъфтящо растение. За да се избегнат проблемите с летаргията и мекотата на леторастите, е достатъчно да се следват прости мерки за грижа.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Слабият декабристСлабият декабрист

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания