меню

Съвети 7.06.2019

Моите любими хибриди на краставици, които съветвам всички

След като дойде в магазина за семена от краставици, е трудно веднага да се определи покупката. Ако вярвате на думите на производителя, тогава всички видове са красиви и дават богата реколта, но тази реклама не е достоверна. Обратната връзка от жителите на лятото ще бъде по-надеждна, но рядко има време за препрочитане на стотици форуми. В този случай, ще помогне за избора на най-добрите растения.

Съдържание на статията
  1. F1 Херман
  2. F1 Престиж
  3. F1 Маша

Те ще ви позволят да сравните няколко популярни вида краставици и да изберете този, който най-много подхожда. Например, полезно е да се научат за хибриди, получени чрез кръстосване на две разновидности - такива зеленчуци имат високи добиви, са устойчиви на болести и издържат на температурните колебания.

F1 Херман

Тези, които обичат пресни плодове направо от градината, трябва да обърнат внимание на този хибрид. Дължината на миглите е ограничена до 50-60 см в открити условия и до един метър в затворената.

Ако храстите вратовръзка, те са в състояние да достигне дължина от 4-5 метра.

Сортът има ранна реколта и дълъг период на плод. Това означава, че можете да се насладите на сладкия вкус през май и август.

Растителни като много градинари за малък размер до 10 см, което е удобно за рязане и консервиране. Също така, плодовете не губят формата си след обработка с гореща марината и изглеждат красиви в буркан. Можете да запазите реколтата свежа, защото тя няма да пожълти и няма да придобие горчивина.

Можете да получите този резултат само като се придържате към правилата за отглеждане на F1 немски хибрид:

  1. Първо трябва да се подготвят разсад, след това да го засадят на разстояние от 30-40 см между храстите.
  2. Не трябва да забравяте за поливане, плевене и образуването на храсти.
  3. Най-важният фактор за тези растения е температурата - те са подходящи за топли райони или за отглеждане в оранжерия.

F1 Престиж

Жителите на умерения климат трябва да изберат хибриден престиж. Той е способен да се развива бързо дори при ниски температури и не страда от нестабилността на времето. Благодарение на внимателната работа на животновъдите, тези храсти са устойчиви на повечето болести и вредители. Както и при F1 Hermann, растението дава до 25 килограма малки краставици от един храст.

Дължината на зрелите зеленчуци не надвишава 10 сантиметра, а теглото е 90 грама. Сочната каша вътре в плода има приятен вкус в прясна и консервирана форма.

Единственият минус на хибрида може да се нарече голям брой малки тръни на зелените, което прави събирането на реколтата по-малко удобно, но тази кожа ще ви позволи да съхранявате продукта дълго време.

Устойчивост на замръзване растения позволява на градинарите да не губите време на разсад, и сеят семената веднага в почвата. В храстите, отглеждани до 2 метра ще бъде непретенциозен в напускане и ще изненада с дългия период на връщане на плодове.

F1 Маша

Хибрид с женско име изобщо не е женска съпротива. Лесно понася студ и не се поддава на болести. Най-хубавото е, че храстите са подходящи за открити градини и оранжерии без отоплителна система. Дължината на миглите в открити условия е малко повече от половин метър, в оранжериите - до един метър.

Дори и при студени условия, растението ще произвежда плодове на 40-ия ден след кълновете.

Краставици ще растат малки, до 8 см, и тяхната последователност ще бъде доста гъста. Тези характеристики предполагат, че F1 Masha е чудесно за заготовки за зимата.

Дори един амбициозен градинар може да отглежда такъв хибрид. Достатъчно е да се овлажнява почвата веднъж на няколко дни и често да се отстраняват плодовете, за да се стимулира появата на нови яйчници. Дори и да забравим за зеленчуците за известно време, техният размер няма да надвишава 11 сантиметра, а цветът няма да стане жълт, защото вътре няма плод. Особеност на F1 хибридите е невъзможността за получаване на семена за по-нататъшно размножаване, което също си струва да се помни при избора на този вид.

Когато купувате семена за засаждане, трябва да вземете под внимание не само личните предпочитания, но и климатичните условия, почвените условия и способността да се грижите за градината. Тези критерии ще помогнат да се отстранят неподходящите хибриди и да се изберат онези, чиято реколта определено няма да разочарова.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания