меню

Доматените сортове със снимки и описания 15.04.2019

Какви са неопределените сортове домати, най-плодотворни за оранжерии?

висококачествени сортове домати

Съществува погрешно мнение, че неопределеното разнообразие от домати е просто високо растение, но в действителност това означава неговата неограничена височина. Ако култури от този вид се разрешат да растат, те могат да достигнат до два или дори три метра. Ето защо е необходимо да се следи техния растеж, в противен случай ще бъде трудно да се домати от такава височина.

Предимствата на този сорт включват факта, че техният растеж продължава до първото студено време, те са устойчиви на болести и не се страхуват от спадане на температурата.

Предимства и недостатъци на неопределени сортове

Неопределени сортове може да расте неконтролируемо и да дава добър резултат от реколтата за дълго време. Притежават гъсти листа, върху които се появяват домати, устойчиви на лошо време.

Обърнете внимание.

Доматите приличат на високи храсти с един ствол, който изпълнява основната функция в процеса на растеж. Рядко, но все пак, тези храсти растат до 5 метра.

Цъфтежът им започва да се развива след първите десет листа и след това продължава след всеки три издънки. Зрелите домати се появяват много по-късно, в сравнение с други видове, но този процес продължава най-дълго.

Когато културата достигне тавана на оранжерията, на този етап е необходимо да се отреже горната част на главата или доматите, които са там, няма да имат достатъчно време за узряване. Ако погледнете описанията на много неопределени видове, тогава височината им се наблюдава от 1,5 метра до две. Именно поради своите положителни качества и поносимостта на температурните разлики доматите се отглеждат за продажба.
Сред минусите трябва да се отбележи, че растението се препоръчва да се обвърже с короната, така че да е добре осветена. Тъй като узряването на семената настъпва късно, трябва да се обърне внимание на този фактор по време на засаждането.

Най-продуктивните неопределени сортове домати за оранжерии

Неопределените сортове нямат граници в растежа и могат свободно да достигат до два метра, така че външният им вид е сравним с лианите, които също растат случайно. Но в същото време върху храстите в процеса на растеж ще се появят издънки и цветни четки.
Популярни сортове:

Диана

Широколистни храсти могат да бъдат дълги до два метра, които трябва да притиснете. Ранният зрял хибрид, техническата зрялост настъпва по-късно 91-96 дни след появата на кълнове. Плодовете имат кръгла форма с яркорозов цвят, еластична кожа, която не се напуква. Вкусът на доматите сладки с сочна плът. Семената три или четири, в които няма много семена. Един домат тежи 120-130 грама. Добивът е около 18 kg. Предимствата на сорта включват плодовитост, възможност за транспортиране, добро качество, продължително съхранение. Има само един недостатък - храстът трябва да бъде вързан, за да не може да расте.

Ordynka

Растението е предразположено към генеративния тип развитие, което му позволява да дава плодове през цялото лято. Средносезонни хибриди узряват след 115-120 дни след поникване. Доматите имат закръглена форма от светлозелен цвят в началото на узряването и едва след това се превръщат в наситено червено.Кожицата е лъскава, не се напуква. Предимствата на сорта включват неговата способност за транспортиране, продължително съхранение, приятен вкус, многокамерна и средна маса, която може да варира от 190 грама до 220.

Белфаст

Листата на храстите са доста дебели, а растението може да достигне три метра дължина, която трябва да бъде закопчана, така че е важно да се следи техният растеж. Ранният зрял хибрид узрява след 90-100 дни след издънки. Доматите имат закръглено червен цвят и относително не твърда пулпа. Един плод тежи 250-580 грама. Добивът е 26 кг. Предимствата на сорта включват факта, че отглежданите домати могат да се използват както за салати, така и за предене. Плодовете имат силна кора и добра преносимост. Те запазват своя вкус и качество дори и след продължително съхранение. Устойчивост на често срещани заболявания. Недостатъците на доматите са само в това, че размерът му непрекъснато се променя от самото дъно до върха и също така не е устойчив на суша.

Dimeroza

Високорастящ храст с силно стъбло, добра коренова система, изобилна плодовитост. Ранният зрял хибрид узрява след 100-105 дни след издънки. Плодовете са плоско-закръглени, розови на цвят с тънка, но еластична кожа. Имате 2-3 семена камери, в които малко количество семена. Един плод тежи средно 200-250 грама. Реколтата варира от един килограм до три. Сладостта на плодовете и тяхното универсално приложение за всички видове готвене принадлежат на предимствата на сорта. Доматите могат да се транспортират и съхраняват дълго време. Той е умерено устойчив на развити заболявания. Единственият недостатък е, че отглеждането на сорта Димерозис е възможно само под оранжерия или в оранжерия.

Скарлет Мустанг

Бушът може да достигне повече от един и половина метра височина, така че не трябва да забравяте да ги завържете. Теглото на листа не е дебело, което не пречи на узряването на новата култура. Коренната система на този сорт е доста голяма, способна да расте. Средносеменните култури узряват след 115-120 дни след покълването. Плодовете са с продълговата форма, сочна плът с приятен вкус. Един домат тежи около 200 грама, но понякога повече. Добивът от един храст е пет килограма. Предимствата на сорта включват тънка, но плътна кожа на плода, която не се напуква, но също и тяхната устойчивост към различни заболявания. Те могат да бъдат транспортирани от място на място, както и доматите са с универсална стойност в хранителната среда.

съвет.

За по-голяма плодовитост на доматите е препоръчително храстите да се разклащат 1 път в рамките на 7-10 дни, за да се извърши вътрешно опрашване.

Изобилие от реколтата от indeterminantnyh сортове не могат да бъдат получени, ако не навреме, за да образуват храст и не се задържат. Културата трябва да разполага с достатъчно пространство, така че всяко растение да получи добро хранене.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 оценки, средно: 4,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания