меню

Каталог на доматите 13.04.2019

Най-наситен с вкус сортове домати за оранжерии и отворен терен

Всяка разновидност на доматите има свои качествени характеристики. Някои домати узряват преди всички, докато други имат по-сладък „меден“ аромат. Някои сортове растат, а някои закърнели. Всеки избира за себе си, въз основа на описанието. Доматите с богат ярък вкус много. Те могат да се отглеждат в оранжерии и открити площи.

За обработка на почвата

Когато растат домати в средната лента или в южната част на страната, можете да направите без оранжерии, и растителни разсад на открити хребети.

Съвет!

Трябва да изберете сорт, който да запази вкус и цвят добре след прибиране на реколтата за дълго време. Един добър показател, ако от 1 разсад могат да бъдат събрани до една кофа на домати.

Вкусен доматен рейтинг:

  1. Чудо на земята - това е сорт колекция. Реколтата узрява в средата на лятото. Храстите растат нагоре, достигайки максимален размер от 1,3 м. Плодовете са червени, наподобяващи Bullish Heart. Малък по размер, леко удължен. На опашката, доматът става червен, както и останалите. Апетитен розов цвят, червен цвят. Структурата на влакната е плътна, сочна. Плодове без пукнатини.
  2. Maerizol - сорт с големи плодове. В растежа на храстите растат до максимум 150 см. Обичайната височина на храста е от 90 до 100 см. Те не се нуждаят от подкрепа, обвързване. Сортът е в средата на сезона. Характеризира се с кръгла форма. Плодовете са жълти, светли. Външно подобни на кайсии. Горната кожа е гладка. Средното тегло на доматите е около 100 грама. Вътрешната консистенция е плътна. Има изразена доматена сянка. Горната кожа е твърда. Съхранението в оригиналния му вид е дълго. Сортът ви позволява да съберете до 10 кг от три храсти.
  3. апетитен - един от ранните им цъфтежи. Детерминанта на храст, височина до 90 см. Размерите са големи. Теглото на един плод е около 350 гр. По външен вид червени домати с ребра. Вкусът е захар, наситен домат. Вътре в пулпата има плътност. В същото време този клас се характеризира с висок процент на съдържание на сок. Разпределен в средния пояс на страната. Външният вид е много апетитен. Стеблото след пълна зрялост остава малко зелено. Смята се за високопроизводителен. Събирането от храста е около 6 кг.
  4. Bull сърце - добре известен сорт. Той е обичан от много градинари. Един от представителите на големите плодове. Теглото на среден домат е 500 гр. Доматите се отглеждат огромни размери без усилия. Домати в цвят наситено розово, червено, със сребрист блясък. Контурът е подобен на сърцето, леко сплескан на дъното и разширен до стъблото. Поради големия размер, висок добив. От един храст до две кофи. За вкус сладък, деликатен. Бушът е много висок, достига до височина от 1,7 м. За отглеждане е необходима жартиера за дръжка. Зрее в средата на лятото, началото на есента. В момента сортовете се отглеждат с други цветове. В тях доматите са жълти, червени, черни. Въпреки това, предпочитанията остават в розовия сорт.
  5. Кафява захар - домати с кръгла, гладка форма. Цвят домат тъмно червен, бордо, с тънки линии. За вкус, те перфектно съчетават кадифена захар и лека киселинност. Малки по размер, теглото на един достига 150 гр. Те притежават висок индекс на антиоксиданти в състава си. Много полезен за хората. Степен замръзване. Жътвата узрява в края на есента. Растенията изискват жартиери. Един храст представлява около 3 кг.

За отглеждане в оранжерии

В оранжерия за домати, трябва да създадете оптимални условия за осветление, влажност и температура.

Препоръка!

По-добре е да се избират сортове, устойчиви на късната болест и други болести. Ако се увеличават разходите без допълнителни усилия, тогава не се изисква пасидлинга - това ще бъде допълнителен плюс.

Е, най-вкусните парникови домати се получават от следните сортове:

  1. Сладка кучка - един от най-сладките домати, предназначен за отглеждане на оранжерии. Плодове с малки размери, тежащи 40 g, образуват клъстери. Горният капак е плавен. Цветът е яркочервен. На ръцете доматите растат гладко. С един цъфтеж до 40 броя. Инсталацията е неопределена структура на системата. Сортът е рано узрял. От един храст до 3,5 kg добив. Отглеждането на този сорт се усложнява от задължителното присъствие на пергола.
  2. Невски - нискоразвиващ се сорт, не изисква специални жартиери. Друго име "джудже". Максималната височина е 40 см. Това дава допълнителен плюс при спестяване на пространство с гъсто засяти разсад. До пет растения могат да се поберат на един квадратен метър. Домати с малки размери, по 60 гр., Около 6 броя на един клон. Изглежда гладка, дори кръгла форма. Цветът е червен, червен. Има богат сладък вкус. Плътната каша се допълва от приятен вкус на домати. Узрява в ранния период.
  3. De barao - един от най-популярните сортове за оранжерии. Той може да покълне както в земята, така и в оградено място. При отглеждане в топли условия има по-ярък богат вкус. Сортът е в средата на сезона. Растения високи, достигат височина от два метра. Плодовете растат приблизително със същия размер. Малка, 70 гр. Формата е леко продълговата. От храста може да се съберат до 3,5 кг. Цветът може да бъде различен, от черен до златен. Най-честият розов оттенък на плода. Той е изолиран като най-вкусния плод. Узрява в късен период.
  4. Андромеда F1 - един от известните хибриди. Отглежда се за идеално плосък кръгъл домат. Узрява рано. Височина на растението до 70 см. Засадена на разстояние от 40 до 70 см един от друг. Високо устойчива. Възможно е да се съберат до 10 кг на 1 м2. Плодовете са червени, светли. Среден размер, около 150 гр. За вкус сладък, сочен. Идеален за салати. Растенията са устойчиви на големи заболявания. Добре поддържан след събирането. За производството има положителна черта - транспортируемост. Представянето не се губи след доставката. Радва градинарите с дълъг период на плод. Първото зреене започва след 90 дни от поникването.
  5. Черният принц - плодовете имат тъмно черно-кафяв цвят. За да вкусите сладко, месно, имат приятен вкус на домати. Доматите са едри, по 300 грама. Сортът е специално отглеждан в Китай. Растенията достигат до 2,5 метра. Дали средата. Разпределени за отглеждане в средната лента. Той има голяма реколта - до 5 кг от едно растение. Липса на сортове - кратък срок на годност. Не обича транспорта.

Вкусните и оригинални на вкус доматите са допълнителен хранителен продукт. Можете да направите салати от тях, да ги използвате в топли ястия. Техният ярък вкус и траен аромат могат да разнообразят всяка рецепта.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания