меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.06.2019

10 големи, месести и сладки сорта домати за оранжерии

сорта-sladkih-tomatov

Един домат за салата за цялото семейство? Не е фантастично, ако в оранжерията се засаждат големи плодови домати. Селекционерите отглеждат сортове и хибридни форми с плодове с голямо тегло, сладки, месести и плодоносни.

Розов мед

С правилна грижа и нормиране на яйчниците, този сорт ще зарадва плодовете с тегло 800-1000 грама. Средно доматите растат до 400-500 грама.

Tomat-Rozovyj Мед

Буш среднерослите, в оранжерията растат до 1,3-1,5 метра. Листата са малко, съцветията са прости. По отношение на зреенето сортът е средно ранен, доматите се използват в салати за приготвяне на сокове. Плодовете са големи, с форма на сърце, богат на розово-червен цвят. Кожата е тънка, вътре - месеста плът. Някои градинари отглеждат разнообразие през годините, отбелязвайки сладостта и приятния вкус на доматите.

Микадо розово

Друг представител на групата от розови плодови домати, отличаващ се с отличен вкус, устойчивост към болести. японски император включени в Държавния регистър на сортовете на Руската федерация, отглеждани главно в оранжерии.

Време за прибиране - 100-105 дни след поникване. Буш мощни, неограничен растеж, в оранжерии достигне около 1,6-, 18 метра. Най-големите плодове се формират в долния слой, като храната се запазва в едно стъбло. По тегло - до 600 грама, средното тегло на доматите - 250-300 грама.

mikado rozovyj

Плодове с месест пулп, сочен, наситен розов цвят. Употреба:

 • пресни;
 • сосове за готвене, сокове.

Той е устойчив на болести, носи плодове в райони с високо рисково земеделие, при условие че е напълно обезпечен.

Кунео гигантска круша

Сорт от групата на неопределени видове, характеризиращ се със силата на храста и с голямо тегло на плодовете. Тя нараства до два метра, най-добрите резултати се получават, когато се прилагат в два ствола.

Засадени в оранжерии, 2-3 храст на квадратен метър. Сортът се нуждае от редовни превръзки, своевременно поливане. С правилния агроном ще се насладите на отличната колекция от плодове. Домати узряват за 100-110 дни, използват се пресни и за салати.

томат кунео

Плодовете са оребрени, с кръгли крушови, яркочервени цветове. Тегло - 300-400 грама. Пулпата е гранулирана, захарна на почивка, сладка. Когато нарязвате домати, изтича сокът. Има малко семена, така че тези, които искат да сеят домати, трябва да се погрижат за събирането на семенния материал.

Bull сърце

Този легендарен сорт не се отказва от позицията си от много години. Той е ценен от летни жители на различни региони, предпочитайки домати за редица качества:

 • голям вкус;
 • големи плодове;
 • добив (8-10 kg в оранжерии);
 • годност за транспортиране.

Въпреки факта, че този сорт се отличава с взискателни грижи, градинарите го посаждат от година на година. При засаждане се вземат предвид високият ръст на храстите (1,5-1,8 метра), разпространяващи се клони.

Съвет!

Всички разновидности на сърцето Bull са податливи на гъбични заболявания (включително късната болест). Затова от самото начало на вегетацията се пръскат превантивни насаждения.

Плодовете са големи, с форма на сърце, с тегло 500-700 грама и повече. Вътре няма ивици, пулпата е плътна, с минимално количество вода, с високо съдържание на твърди вещества. Цветът зависи от типа:

 • розово;
 • червен;
 • оранжево.

Получават се хибридни форми с домати от жълт, бял и дори черен цвят.

Hamana Orange

Не толкова често можете да видите този красив домат в оранжерии, тъй като семената го придобиват чрез колектори. Сортът заслужава внимание поради своята непретенциозност, необичайния цвят на плода, страхотен вкус.

Той принадлежи към неопределените сортове, расте до почти два метра. Тя се нуждае от подкрепа, обвързваща на всички етапи на растеж. Придава големи, наситени плодове от оранжев цвят. Средно тегло - 600 грама, някои домати растат до килограм.

омана оранж

Вътре - зърненото домати "месо", има малко семена. Вкусът е сладък, с едва забележими плодове. Използвайте - салати, прясно рязане.

Скъпа великан

Разнообразието на домашното отглеждане, включено в групата на неопределени жълти плодови домати. Тя расте добре в оранжерии, не се разболява, е устойчив на температурни крайности.

Доматено храсти различават по сила, по височина - 1,5-2 метра. Листата са средни, съцветията са прости. За да започнете събиране след 110-115 дни, премахване на зелено, в състояние на техническа зрялост на плода. Ако искате да вземете семената си, плодовете се оставят да узреят на храстите.

medovyj gigant

Домати с тегло около 300 грама, с месно съдържание. Кожата е жълта, месото е златисто с розов цвят. Вкусът е отличен, малко семена. Има далечни медни нотки. Употреба: пресни, на сокове и сосове.

Черен ананас

Чуждестранни животновъди отглеждат много разновидности на големи плодове домати с необичаен цвят. Един такъв екзотичен черен ананас, който се хвали за дългогодишен плодов и ярък богат вкус.

Основни функции:

 • неопределен вид домат, височина - 1,8 метра;
 • плодове с тегло 400-500 грама, дори, месести;
 • цветът на доматите е кафяв със зелени пръски, месото е розово-жълто-зелено;
 • вкус - плодов, с нотки на цитрусови плодове.
черный ананас

Месото е кремаво, мазна, тънка кожа. Плодовете не са подходящи за съхранение, така че веднага се разрешават в салати или се обработват за сос, сок.

диня

Динята ще ви зарадва с отличния си добив. Плодовете му са яркочервени, месести и имат плоска кръгла форма. С тегло достига около 400 грама, почти без малки копия.

Растения високи до 1,8 метра, с красиви листа от картофи.

Съвет!

В оранжерията е желателно да се отглежда диня на пергола.

Доматът се нуждае от храна, затова от втората половина на вегетационния период задължително се въвеждат поташ и фосфорни торове. Образува се в два ствола, своевременно отстранява всички странични издънки.

Употреба:

 • салати;
 • готвене на паста;
 • приготвяне на сокове, сосове.

Сортът не е много податлив на заболявания, но е предразположен към напукване на плодовете.

Гигантски лимон

С успеха на руските животновъди могат безопасно да се включи размножаването на този голям плодов сорт. Той настоява за режим на поливане, торене, но ако се спазват правилата на селскостопанската техника, той ще бъде доволен от голям брой вкусни лимоново-жълти домати.

Доматът е неопределен, висок, с мощни и листни храсти. В оранжериите той нараства до почти 2,5 метра, така че за засаждане са подбрани високи заслони.

Образува четки от 4-7 плода, на храст - 5-8 съцветия. Жълти домати закръглени, леко оребрени. Вътре - голям брой камери с малки семена. Плътта е плътна, красив лимонов цвят. Тези плодове имат високо съдържание на каротин и витамин С. Тегло - 500-700 грама. Вкусът е сладникав, с много слаба киселинност.

гигантски лимонни

От растение събира 6-7 кг. Използвайте пресни плодове за супи, сосове, картофено пюре. Преработва се в сок, като се получава наситен продукт жълт цветове с фин аромат на лимон.

Белмонте

Разнообразие от италианско развъждане се откроява с месести плодове и сладък вкус, Доматът е много плодотворен, дори и при умерен климат в оранжерии той дава до 5-6 кг на храст.

За зреене - средата на сезона, премахнете доматите в състояние на техническа зрялост след 110-115 дни. Буш до 1,8 метра (в приюти), разтегнат. Градинарите предпочитат да запазят сорта в два стъбла.

Белмонте

Плодовете са големи, с тегло 600-800 грама.Вътре - малинов пулп, с малък брой семена. При нормирането на яйчниците храстите на Belmonte се отглеждат с плодове до 900-1200 грама. Основната цел на този „гигант“ е салатите. Устойчиви на заболявания, но е необходимо превантивно пръскане.

Отглеждат домати с големи плодове - мечтата на всеки летен жител. Линията на различни сортове и хибриди ви позволява да изберете домати за всеки вкус и цвят, като най-важното е да осигурите на растенията подходяща грижа.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
сорта-sladkih-tomatovсорта-sladkih-tomatov

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания